בצק טחינה לאוזני המן פריכים שהם כל כך טעימים ובריאים!
השנה החלטתי להשביח את טעם אוזני המן עם טחינה, כדי שיהיו מיוחדים במינם.
הכנתי את הבצק עם טחינה, ואת המילוי עם טחינה ושוקולד – אמא'לה – יצאו אוזני המן פריכים ומושלמים!
אחרי שהכנתי, נתתי לאיש לטעום, "מה דעתך?" חיסל ואמר
"תביאי עוד אחד לבדיקה יסודית."
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו –
האינסטגרם של סוויטדולי
כדי להכין את אוזני המן עם טחינה, השתמשתי ב"טחינה ירושלים".
כל מי שמבין בטחינה וודאי יודע שיש טחינה ויש טחינה.
שתי טחינות שנראות אותו דבר ואולי עולות אותו דבר שונות לגמרי בטעם.
מסתבר שגם טחינה שעושים אותה מ 100% שומשום צריך לדעת לעשות.
סוג חומרי הגלם, שיטת הייצור, בקרת האיכות, כל אלו משפיעים רבות על הטחינה שאתם טועמים.
״טחינה ירושלים״ היא הטחינה המובילה בישראל בטעם ובאיכות.
הטחינה זכתה זכתה לאחרונה במקום הראשון במבחן השפים של קשת 12.
בואו תראו איך הכנתי
בצק פריך שמכינים עם טחינה
מכינים בצק ולמקרר לשעה
מקמחים משטח עבודה ומרדדים לא דק מדי
אני בחרתי כוס ממש קטנה
כדי שהעוגיות יהיה בגודל ביס.
מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים
ושמים קצת מהמילוי באמצע אוזן המן
מרימים ממשטח העבודה את הבצק
עם מרית או סכין וצילמתי לכם בדיוק איך להכין,
ויש סרטון מדויק ביוטיוב.
מהדקים בצד אחד עם שתי האצבעות
וכבר יש לכם התחלה של משולש
עוד שתי לחיצות בצדדים
וואלה!
מעבירים את החמודים לתבנית אפייה
בגלל שהם כל כך קטנים יוצאים ממש הרבה אוזני המן
מעל ל – 40
תראו את היפים אחרי שיצאו מהתנור
ופיזרתי עליהם אבקת סוכר
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו73 כאן- מתכונים לווטצא'פ
מחפשים עוד מתכונים לפורים\? בבקשה
מתכונים לפורים
כן, בטח טעמתי.חלום!
לעוד מתכונים של עוגיות רק ללחוץ כאן –
מתכונים לעוגיות
אגב יש לי עוד המון לרעיונות למשלוח מנות בבקשה
מתכונים למשלוח מנות לפורים
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
בצק טחינה לאוזני המן פריכים
בצק טחינה לאוזני המן פריכים
סוויט דוליIngredients
- 200 גרם חמאה
- חצי כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 ביצה
- 2 כפות טחינה ירושלים
- 300 גרם קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפיה - 5 גרם
למילוי
- 100 גרם שוקולד מריר
- 3 כפות טחינה ירושלים
- 10 גרם חמאה
Instructions
- מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ביחד.
- בקערת מיקסר שמים חמאה רכה, סוכר, סוכר וניל, ביצה, טחינה
- מפעילים את המיקסר על מהירות איטית לערבוב כל החומרים
- עוצרים ומוסיפים את הקמח ונותנים למיקסר לעבוד כמה דקות
- כשיש פירורים בתוך הקערה, עוצרים את פעולת המיקסר
- מקמחים משטח עבודה, מעבירים את הפירורים, אוספים לכדור
- עוטפים בנילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר לשעה
- בינתיים מכינים את המלית - בקערה שמים את השוקולד, טחינה וחמאה ומכניסים למיקרו
- מפעילים בפולסים קצרים עד שהכל נמס
- מערבבים לבלילה אחידה ומעבירים למקרר, שהעיסה תתייצב
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל - 4 חלקים שיהיה לנו קל
- מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק שלא יהיה דק מדי
- קורצים עיגולים מהבצק.
- ממלאים באמצע כפית מהמלית שהכנו
- עם מרית מרימים את העיגול, מצמידים בצד אחד, מצמידים בצד שני
- מהדקים היטב היטב את הקצוות כדי שאוזן ההמן לא תיפתח באפייה
- ניתן להעביר למקרר לשעה ככה בטוח אוזני המן לא יפתחו
- מעבירים את אוזני המן לתבנית אפייה
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את אוזני המן
- אופים כרבע שעה ומוציאים
- בוזקים אבקת סוכר ואפשר להתחיל לאכול, להנות ולהגיד חג שמח!