פותחים את החבילה ומוציאים את עלי הפילו ומניחים בצד, מכסים במגבת מטבח שלא יתייבשו
כל פעם אנחנו משתמשים בדף אחד
ממיסים חמאה בקערית קטנה
פותחים את עלה הפילו על משטח העבודה ומורחים את מחציתו בחמאה מומסת וקפלים את העלה לחצי
מהדקים היטב את עלה הפילו
לוקחים שני שיפודי עץ, שניים יהיה יותר נוח לעבוד, תאמינו לי, ניסיתי
מניחים את שיפודי העץ בתחתית הדף ומגלגלים את דף הפילו על השיפודים
משאירים פס למעלה של עלה פילו ולא מגלגלים
מכווצים את עלי הפילו על המקל
שולפים את השיפודים, זה השלב שמוציאים שיפוד אחד ואחרי זה עוד אחד לכן יותר קל עם שניים
אחרי שהוצאנו את השיפודים, יוצרים עיגול מעלה הפילו
שאריות הבצק שלא גלגלנו יוצרים תחתית
ככה מכינים את כל התבנית
משמנים תבנית אפייה עם החמאה ומעבירים את הבקלאווה שלנו לתבנית אפייה אחד ליד השני
את הפיסטוקים שוברים לפיסטוקים קטנים ומערבבים עם הסוכר החום והקינמון
מפזרים באמצע העיגול בכל בקלאווה מעט מהתערובת
כשהתבנית שלנו מלאה בבקלאווה מורחים את הבצק שוב עם חמאה
לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הבקלאווה שלנו ואופים כעשר דקות עד שהם שחומים
בינתיים מכינים את הסירופ
שמים בסיר סוכר, מים, וניל ולימון ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כעשר דקות עד שהסירופ מסמיך
כשהבקלאווה יוצאים מהתנור יוצקים עליהם את הסירופ. מושלמים! חג שמח וטעים!