בקלאווה פיסטוק מעלי פילו מתכונים ליום כיפור הכנתי לכם כדי שיהיה לכם קינוח מתוק לפני או אחרי הצום.
ביסים פריכים של בצק פילו, כל כך יפים, ממולאים בתערובת פיסטוק שיוצרים ביס מושלם!
בואו תראו כמה קל להכין את הבקלוואה הנהדרת הזו
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
הכנתי את הבקלוואה הנהדרת הזו עם הבצק המצונן של שימרית, שתמיד נמצא במקרר, תמיד שואלים אותי ולא, אל תחפשו במקפיאים, כל הבצקים נמצאים תמיד במחלקת הקירור, איפה שהגבינות.
כמו שאתם יודעים אני עובדת רק עם הבצקים המצוננים, לא נוגעת יותר בקפואים בעיקר בגלל הטעם, הטריות, והאיכות של הבצקים. אין טעמי לוואי של שומנים או מרגרינה, הכי קרוב לבצק שמכינים בבית לבד. אוהבת לעבוד איתו כי הוא נוח לעבודה מאד!
תראו איזה מהממים הבקלאווה שלי יצאו!
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות91
מתכונים לווטצאפ
תהיו בטוחים קל קל קל להכין את הבקלאווה היפהפיים האלה,
הכנתי לכם סרטון מדוייק עם הסברים איך מכינים
ותראו אותם לפני שנכנסו לתנור כמה יפים.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים ליום כיפור תמצאו כאן
מתכונים ליום כיפור
השתמשתי בכל החבילה של עלי הפילו, בסוף יהיו לכם 14 יחידות של בקלאווה יפהפיים
ואני כמובן משוויצה בהם מרוב הנאה כמה שהם יצאו יפים וטעימים.
הביס שמתפצח בפה הוא חלום. קרנצ'י כזה עם המון טעמים.
בואו להתכונן לחגים עם מתנה נהדרת לחג!
מחפשים עוד עוגות ועוגיות ליום כיפור? בבקשה
עוגות ועוגיות ליום כיפור
אני השתמשתי בפיסטוק לא קלוי להכנת הבקלאווה, קצצתי אותו דק
עירבבתי עם סוכר חום וקינמון והכנסתי לתנור.
איך קיצצתי? פשוט. שמתי בשקית ניילון ועם פטיש של שניצלים דפקתי על השקית.
חלק נעשו אבקה וחלק שמרו על גודלם וגם בכוונה השארתי חלק גדולים לטעם.
ביס חלום של בקלוואה עם פיסטוקים לאחרי הצום.
בקלאווה פיסטוק מעלי פילו

בקלאווה פיסטוק מעלי פילו
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה בצק פילו שימרית
- 100 גרם פיסטוק לא קלוי
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- 50 גרם חמאה
סירופ סוכר
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית מיץ לימון סחוט
- 1 כפית תמצית וניל
Instructions
- פותחים את החבילה ומוציאים את עלי הפילו ומניחים בצד, מכסים במגבת מטבח שלא יתייבשו
- כל פעם אנחנו משתמשים בדף אחד
- ממיסים חמאה בקערית קטנה
- פותחים את עלה הפילו על משטח העבודה ומורחים את מחציתו בחמאה מומסת וקפלים את העלה לחצי
- מהדקים היטב את עלה הפילו
- לוקחים שני שיפודי עץ, שניים יהיה יותר נוח לעבוד, תאמינו לי, ניסיתי
- מניחים את שיפודי העץ בתחתית הדף ומגלגלים את דף הפילו על השיפודים
- משאירים פס למעלה של עלה פילו ולא מגלגלים
- מכווצים את עלי הפילו על המקל
- שולפים את השיפודים, זה השלב שמוציאים שיפוד אחד ואחרי זה עוד אחד לכן יותר קל עם שניים
- אחרי שהוצאנו את השיפודים, יוצרים עיגול מעלה הפילו
- שאריות הבצק שלא גלגלנו יוצרים תחתית
- ככה מכינים את כל התבנית
- משמנים תבנית אפייה עם החמאה ומעבירים את הבקלאווה שלנו לתבנית אפייה אחד ליד השני
- את הפיסטוקים שוברים לפיסטוקים קטנים ומערבבים עם הסוכר החום והקינמון
- מפזרים באמצע העיגול בכל בקלאווה מעט מהתערובת
- כשהתבנית שלנו מלאה בבקלאווה מורחים את הבצק שוב עם חמאה
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הבקלאווה שלנו ואופים כעשר דקות עד שהם שחומים
- בינתיים מכינים את הסירופ
- שמים בסיר סוכר, מים, וניל ולימון ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כעשר דקות עד שהסירופ מסמיך
- כשהבקלאווה יוצאים מהתנור יוצקים עליהם את הסירופ. מושלמים! חג שמח וטעים!