Go Back Email Link
גאלט תאנים עם קרם פיסטוק

גאלט תאנים עם קרם פיסטוק

סוויט דולי
גאלט תאנים עם קרם פיסטוק שמכינים בעשרים דקות
Prep Time 20 minutes
Cook Time 18 minutes
Total Time 40 minutes
Course מתכונים לעוגות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק עלים שימרית
  • 2 כפות קרם פיסטוק
  • 2 כפות שקדים טחונים דק
  • 15 תאנים
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כף שקדים פרוסים לפרוסות
  • 1 כף אבקת סוכר

Instructions
 

  • משטחים את הבצק על תבנית אפייה עם הנייר
  • ככה יהיה יותר קל להכין
  • מורחים על הבצק את קרם הפיסטוק, לא עד הסוף
  • משאירים שולי בצק בצד
  • מפזרים מעל את השקדים הטחונים ומערבבים הכל ביחד
  • שוטפים ומייבשים את התאנים ומסדרים על גבי הבצק
  • את שולי הבצק מקפלים ומניחים על קצה התאנים
  • מורחים על הבצק ביצה טרופה
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את המאפה
  • אופים כעשרים דקות עד שהגאלט משחים ומוציאים
  • מפזרים על הבצק האפוי אבקת סוכר. מקררים טיפה ומתחילים לאכול. חג שמח!
Keyword גאלט תאנים עם קרם פיסטוק