גאלט תאנים עם קרם פיסטוק תכינו בעשרים דקות והוא יעורר קריאות התפעלות מצד האורחים שלכם שיגיעו לסוכה. בצק עלים פריך עם שכבת פיסטוק ועליה המון תאנים, מראה מרהיב וכל ביס תענוג.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
את גאלט התאנים הנהדר הזה מכינים בעשרים דקות עם הבצק עלים הנהדר של שימרית. הבצק תמיד במקרר, לא צריך לחכות בשביל שיפשיר, מוציאים ועובדים איתו.
כשאני עוברת בסופר ורואה את סלסלות התאנים היפות, הראש שלי ישר מתחיל לעבוד מה אני הולכת להכין עם התאנים היפות האלה, וככה הכנתי את הגאלט הנהדר הזה.
הכנתי אותו לראש השנה וכשהבאתי לשולחן את כל סוגי המתוקים, הדבר הראשון שביקשו לטעום את גאלט התאנים. הצבעים, היופי שלו – באמת מרהיב. השוס כמו שאמרתי – מכינים בעשרים דקות. תכינו לאורחים שלכם בסוכה את הגאלט וגם אתם תזכו לקריאות התפעלות מהמאפה המושלם הזה.
כמה כללים כדי שהמאפה שלכם יהיה מושלם. פותחים את הבצק, מורחים ממרח פיסטוק על זה שקדים טחונים, מערבבים ומפזרים את התאנים בצורה שאתם תחליטו עליה.
קודם כל – התאנים. הן חייבות להיות יפות ובשלות וטריות. זה הקסם של הגאלט. טריק נוסף חשוב – מכינים את המאפה ביום ההגשה, לא למחרת, באותו היום. תזכרו מה שאמרתי, לא יהיו תלונות אחרי זה.
אם האורחים מגיעים בערב, תכינו את הגאלט בצהריים, תאפו שעה לפני שהאורחים מגיעים, זה יהיה מעולה! אם תגישו למחרת המראה של התאנים לא יהיה מרענן וטרי.
את קרם הפיסטוק אפשר לקנות בחנויות שמתמחות באפייה או להכין בבית – בבקשה מתכון לממרח פיסטוק שמכינים בבית
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו83 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים מתכונים לסוכות?
מתכונים לסוכות
הגאלט הכי טעים והכי יפה שתכינו
התכשיטים של מורן לאון לרגל השקת האתר החדש במבצע מיוחד
התכשיטים ייחודיים בעבודת יד ובמהדורה מוגבלת
ויש בו מבחר של צמידים
שרשראות
ועגילים
גם ליום יום וגם לאירועים.
dooly-dare
כנסו לפה והזמינו
את קרם הפיסטוק אפשר להכין לבד
ואפשר לקנות גם בחנויות שמתמחות באפייה
גאלט תאנים עם קרם פיסטוק
הפוסט בשיתוף "שימרית"
גאלט תאנים עם קרם פיסטוק
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה בצק עלים שימרית
- 2 כפות קרם פיסטוק
- 2 כפות שקדים טחונים דק
- 15 תאנים
- 1 ביצה טרופה
- 1 כף שקדים פרוסים לפרוסות
- 1 כף אבקת סוכר
Instructions
- משטחים את הבצק על תבנית אפייה עם הנייר
- ככה יהיה יותר קל להכין
- מורחים על הבצק את קרם הפיסטוק, לא עד הסוף
- משאירים שולי בצק בצד
- מפזרים מעל את השקדים הטחונים ומערבבים הכל ביחד
- שוטפים ומייבשים את התאנים ומסדרים על גבי הבצק
- את שולי הבצק מקפלים ומניחים על קצה התאנים
- מורחים על הבצק ביצה טרופה
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את המאפה
- אופים כעשרים דקות עד שהגאלט משחים ומוציאים
- מפזרים על הבצק האפוי אבקת סוכר. מקררים טיפה ומתחילים לאכול. חג שמח!