Go Back Email Link
גלילות קדאיף מתוקות ממולאות ריקוטה

גלילות קדאיף מתוקות ממולאות ריקוטה

סוויט דולי
גלילות קדאיף מתוקות ממולאות ריקוטה בסירופ מתוק קריספיות פריכות נהדרות
Prep Time 30 minutes
Cook Time 40 minutes
Course מתכונים לסוכות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק קדאיף שימרית
  • 50 גרם חמאה
  • 250 גרם ריקוטה 5%
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 50 גרם פיסטוקים קלויים

סירופ סוכר

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט
  • 1 כפית תמצית וניל

Instructions
 

  • פותחים את חבילת הקדאיף ומחלקים לחצי כדי שיהיה יותר קל לעבוד
  • מעבירים את הבצק לקערה, מפוררים ומוסיפים את החמאה ומערבבים הכל ביחד כדי שהקדאיף יהיה עטוף בחמאה
  • בקערה מערבבת את הריקוטה עם אבקת הסוכר ומערבבת לתערובת אחידה
  • מעבירים לשקית זילוף ושומרים בינתיים במקרר
  • מורחים תבנית עם חמאה ומתחילים לעבוד
  • את חוטי הקדאיף שלנו אנחנו מחלקים לקבוצות ארוכות,
  • שמים בכל קבוצה מעט מעלי הקדאיף כדי שנוכל לגלגל אותם
  • בקצה של כל קבוצה מזליפים מהריקוטה ומגלגלים
  • מגלגלים כל קבוצה לגליל ארוך ומניחים בתבנית האפייה אחד ליד השני
  • ככה מכינים את כל גלילות הקדאיף שלנו בתבנית
  • אחרי שהתבנית מלאה מורחים את חוטי הקדאיף בחמאה המומסת
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית
  • אופים כשלושים דקות עד ששערות הקדאיף משחימות
  • בינתיים מכינים סירופ סוכר, מבשלים סוכר, מים, לימון ווניל, מרתיחים,
  • מנמיכים את האש ומבשלים עוד מספר דקות שהסירופ יסמיך
  • כשהקדאיף שלנו יוצא מהתנור יוצקים את סירופ הסוכר מעל.
  • קולים פיסטוקים על מחבת, קוצצים ומפזרים מעל
  • מושלם! טעים ונהדר. חג שמח!
Keyword גלילות קדאיף מתוקות ממולאות ריקוטה