פותחים את חבילת הקדאיף ומחלקים לחצי כדי שיהיה יותר קל לעבוד
מעבירים את הבצק לקערה, מפוררים ומוסיפים את החמאה ומערבבים הכל ביחד כדי שהקדאיף יהיה עטוף בחמאה
בקערה מערבבת את הריקוטה עם אבקת הסוכר ומערבבת לתערובת אחידה
מעבירים לשקית זילוף ושומרים בינתיים במקרר
מורחים תבנית עם חמאה ומתחילים לעבוד
את חוטי הקדאיף שלנו אנחנו מחלקים לקבוצות ארוכות,
שמים בכל קבוצה מעט מעלי הקדאיף כדי שנוכל לגלגל אותם
בקצה של כל קבוצה מזליפים מהריקוטה ומגלגלים
מגלגלים כל קבוצה לגליל ארוך ומניחים בתבנית האפייה אחד ליד השני
ככה מכינים את כל גלילות הקדאיף שלנו בתבנית
אחרי שהתבנית מלאה מורחים את חוטי הקדאיף בחמאה המומסת
לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית
אופים כשלושים דקות עד ששערות הקדאיף משחימות
בינתיים מכינים סירופ סוכר, מבשלים סוכר, מים, לימון ווניל, מרתיחים,
מנמיכים את האש ומבשלים עוד מספר דקות שהסירופ יסמיך
כשהקדאיף שלנו יוצא מהתנור יוצקים את סירופ הסוכר מעל.
קולים פיסטוקים על מחבת, קוצצים ומפזרים מעל
מושלם! טעים ונהדר. חג שמח!