מקלפים את תפוחי האדמה ועל מנדולינה ופורסים לפרוסות דקות.
ממיסים את החמאה כמה שניות במיקרו
שוברים את הביצים ושמים בקערה, מוסיפים:
את הגבינה הצהובה לא מכניסים לתערובת אותה נוסיף מעל
חלב, שמנת לבישול, חמאה, גבינה מלוחה, גבינת מוצרלה, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ומערבבים הכל ביחד לתערובת אחידה.
מוסיפים את תפוחי האדמה לקערה ומערבבים הכל ביחד
לוקחים תבנית ומשמנים אותה קלות.
משמנים תבנית ומפזרים את תפוחי האדמה בתבנית בצורת רעפים
בין השכבות משתדלים להכניס מהתערובת עם הגבינות
מעל מפזרים גבינה צהובה
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כארבעים דקות עד שהתפוחי האדמה מוכנים.
אפשר לכסות עם נייר כסף ולהוריד את נייר הכסף כעשר דקות לפני הסוף
גראטן תפוחי אדמה, או בעברית פשוטה פשטידת תפוחי אדמה חלומית!