גראטן תפוחי אדמה חלומי הכנתי אחרי שקבלתי טלפון
"אימוש, את יודעת להכין פוטטו גראטן?"
"כן למה?"
"בחג הכנת תפוחי אדמה ברוטב בשמל שהיו מעולים ונורא בא לי שוב"
אז תגידו לי אתם, לא אכין? כבר הייתי במטבח.
בטוח כמו אצל כל עם ישראל,
אצלנו נגמרת ארוחה, הולכים לארון, מוציאים קופסאות
ואת כל השאריות שולחים לילדים.
חילקתי את שאריות תבנית תפוחי האדמה, שלחתי, שיגרתי, שכחתי.
הערב קיבלתי ווטצאפ
וכל מילה שלי נוספת, מיותרת.
וזה לא היה מתוכנן, אבל אם כבר שלח
שלא ננצל את זה למטרותינו?(:
גראטן תפוחי אדמה חלומי
הוא בעצם פשטידת תפוחי אדמה
מלאה בגבינות, חמאה ושמנת.
כל ביס חלום!
ואי אפשר להכין תפוחי אדמה
בלי להזכיר את המתכון ההורס שלי לתפוחי אדמה שאתם משתגעים עליו
תפוחי אדמה מעוכים
יש גם כמובן
מתכונים לתפוחי אדמה קלים טעימים
ומהירים מכל הסוגים כל המבחר במקום אחד
רוצים לקבל מתכונים למייל?
רק ללחוץ כאן –
אתם מוזמנים לקהילת האוכל
בה תוכלו לשתף מתכונים שלכם
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
גראטן תפוחי אדמה חלומי
גראטן תפוחי אדמה חלומי
סוויט דוליIngredients
- 5 תפוחי אדמה
- 2 ביצים
- 250 מל שמנת מתוקה
- 50 גרם חמאה מומסת
- 100 גרם גבינה מלוחה
- 1 כוס חלב
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- רבע כפית אגוז מוסקט
- 100 גרם גבינת מוצרלה
- 100 גרם גבינה צהובה
- 2 כפות שמן זית לשימון התבנית
Instructions
- מקלפים את תפוחי האדמה ועל מנדולינה ופורסים לפרוסות דקות.
- ממיסים את החמאה כמה שניות במיקרו
- שוברים את הביצים ושמים בקערה, מוסיפים:
- את הגבינה הצהובה לא מכניסים לתערובת אותה נוסיף מעל
- חלב, שמנת לבישול, חמאה, גבינה מלוחה, גבינת מוצרלה, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ומערבבים הכל ביחד לתערובת אחידה.
- מוסיפים את תפוחי האדמה לקערה ומערבבים הכל ביחד
- לוקחים תבנית ומשמנים אותה קלות.
- משמנים תבנית ומפזרים את תפוחי האדמה בתבנית בצורת רעפים
- בין השכבות משתדלים להכניס מהתערובת עם הגבינות
- מעל מפזרים גבינה צהובה
- לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כארבעים דקות עד שהתפוחי האדמה מוכנים.
- אפשר לכסות עם נייר כסף ולהוריד את נייר הכסף כעשר דקות לפני הסוף
- גראטן תפוחי אדמה, או בעברית פשוטה פשטידת תפוחי אדמה חלומית!