Go Back Email Link
דלעת ערמונים במילוי עדשים שחורות וחצילים

דלעת ערמונים במילוי עדשים וחצילים

סוויט דולי
דלעת ערמונים במילוי עדשים וחצילים מנה צמחונית/טבעונית נהדרת
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Course מתכונים צמחוניים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 6 חצאי דלעת ערמונים
  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 1 כוס קינואה
  • 1 חציל
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 3 כוסות מים
  • 2 שיני שום כתושות

Instructions
 

  • משמנים תבנית אפייה, קולפים את החציל, חותכים לריבועים ומכניסים לתנור
  • אופים את החציל כחצי שעה בתנור עד שהקוביות משחימות
  • בינתיים, שמים בסיר את הקינואה האדומה, מכסים אותה במים ומבשלים כרבע שעה-עשרים דקות עד שהיא מתרככת
  • כשהמים מתאדים, עם מזלג מערבבים את הקינואה, מכבים את האש.
  • בינתיים, יוצקים שמן לסיר אחר, קוצצים את הבצלים ומאדים אותו היטב
  • שוטפים את העדשים השחורות היטב, מסננים את המים ומוסיפים לבצל שהשחים מעט
  • מטגנים הכל ביחד, מוסיפים מלח, פלפל שחור ו-2 כוסות מים ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש ומבשלים את העדשים כחצי שעה או עד שהמים מתאדים
  • כשהעדשים מוכנות וגם הקינואה, מעבירים את הקינואה לסיר עם העדשים
  • מוסיפים את קוביות החצילים, מוסיפים שום כתוש,ראס אל חנות ומערבבים הכל ביחד
  • חותכים את דלעת הערמונים לחצי ומנקים מהגרעינים, מעבירים לתבנית אפייה
  • משמנים את הדלעות וממלאים מהתערובת לדלעות
  • יוצקים מעט שמן זית על המילוי ומכניסים לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות
  • אופים כחמישים דקות, מוציאים ומגישים. מנה נפלאה וטעימה.
Keyword דלעת ערמונים במילוי עדשים וחצילים