המתכון לפיצה המושלמת
סוויט דולי
מתכון לפיצה מושלמת אחרי קורס בנושא פיצות עם הוירטואוז אלסנדרו לו סטוקו
Prep Time 1 day d 5 hours hrs 30 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 1 day d 5 hours hrs 50 minutes mins
Course מתכונים לארוחת ערב
Cuisine בישול ישראלי
- 1 ק"ג קמח
- 30 גרם מלח ( כף וחצי)
- 2 גרם שמרים יבשים (קצת פחות מכפית)
- 30 גרם שמן זית (פחות מחצי כוס)
- 2 כוסות מים
רוטב לפיצה:
- חצי ק"ג עגבניות מקולפות מרוסקות
- 10 גרם מלח
- 5 גרם שמן זית
- 2-3 עלי בזיליקום
- קורט אורגנו יבש
- לטחון הכל במעבד מזון.
מניחים את הקמח והשמרים במיקסר ומפעילים במהירות נמוכה. מוסיפים מים בהדרגה לאט לאט, כל פעם רבע כוס אפילו פחות, לאחר 5 דקות בערך מוסיפים את המלח. לאחר לישה של 5 דקות נוספות מוסיפים שמן זית באיטיות עד שכולו נטמע בבצק. הבצק צריך להיות רך ואחיד.
מעבירים את הבצק לשולחן עבודה ומניחים למנוחה למשך 10 דקות כשהוא מכוסה ביריעת ניילון.
מחלקים את הבצק לארבעה-חמישה כדורים בערך(משקל שבין 200-250 גרם) ומעבירים לקופסאות מכוסות למקרר בטמפרטורה של 4 מעלות. אחרי 24 שעות מוציאים מקירור ומניחים להתפחה בטמפ’ החדר (25 מע’) למשך 4-5 שעות לפני האפיה.
לפזר מעט קמח על משטח העבודה (כדי שהקמח לא ידבק לתחתית הבצק וישרוף את הבצק) ולרדד את הבצק עד לגודל שתבחרו.
יש להעביר את הבצק לתבנית לפני שעובדים עם התוספות כדי שהבצק לא יקרע. אם אופים בתבניות אישיות יש לבחור תבנית עם תחתית דקה.
על הבצק מורחים את הרוטב ומוסיפים את התוספות.
אם אין לכם בחצר תנור אבן מיוחד לפיצות (כי בקורס היה איתי מישהו שהיה לו),חממו את התנור שלכם לחום הגבוה ביותר במשך כרבע שעה ותאפו את הפיצה בחלק התחתון של התנור כחמש דקות או עד שהפיצה משחימה והגבינה נמסה.
Keyword המתכון לפיצה המושלמת