Go Back Email Link
מתכונים לפיצה

המתכון לפיצה המושלמת

סוויט דולי
מתכון לפיצה מושלמת אחרי קורס בנושא פיצות עם הוירטואוז אלסנדרו לו סטוקו
Prep Time 1 day 5 hours 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 1 day 5 hours 50 minutes
Course מתכונים לארוחת ערב
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 1 ק"ג קמח
  • 30 גרם מלח ( כף וחצי)
  • 2 גרם שמרים יבשים (קצת פחות מכפית)
  • 30 גרם שמן זית (פחות מחצי כוס)
  • 2 כוסות מים

רוטב לפיצה:

  • חצי ק"ג עגבניות מקולפות מרוסקות
  • 10 גרם מלח
  • 5 גרם שמן זית
  • 2-3 עלי בזיליקום
  • קורט אורגנו יבש
  • לטחון הכל במעבד מזון.

Instructions
 

  • מניחים את הקמח והשמרים במיקסר ומפעילים במהירות נמוכה. מוסיפים מים בהדרגה לאט לאט, כל פעם רבע כוס אפילו פחות, לאחר 5 דקות בערך מוסיפים את המלח. לאחר לישה של 5 דקות נוספות מוסיפים שמן זית באיטיות עד שכולו נטמע בבצק. הבצק צריך להיות רך ואחיד.
  • מעבירים את הבצק לשולחן עבודה ומניחים למנוחה למשך 10 דקות כשהוא מכוסה ביריעת ניילון.
  • מחלקים את הבצק לארבעה-חמישה כדורים בערך(משקל שבין 200-250 גרם) ומעבירים לקופסאות מכוסות למקרר בטמפרטורה של 4 מעלות. אחרי 24 שעות מוציאים מקירור ומניחים להתפחה בטמפ’ החדר (25 מע’) למשך 4-5 שעות לפני האפיה.
  • לפזר מעט קמח על משטח העבודה (כדי שהקמח לא ידבק לתחתית הבצק וישרוף את הבצק)  ולרדד את הבצק עד לגודל שתבחרו.
  • יש להעביר את הבצק לתבנית לפני שעובדים עם התוספות כדי שהבצק לא יקרע. אם אופים בתבניות אישיות יש לבחור תבנית עם תחתית דקה.
  • על הבצק מורחים את הרוטב ומוסיפים את התוספות.
  • אם אין לכם בחצר תנור אבן מיוחד לפיצות (כי בקורס היה איתי מישהו שהיה לו),חממו את התנור שלכם לחום הגבוה ביותר במשך כרבע שעה ותאפו את הפיצה בחלק התחתון של התנור כחמש דקות או עד שהפיצה משחימה והגבינה נמסה.
Keyword המתכון לפיצה המושלמת