Go Back Email Link
זוקיני ממולאים קרם בטטה בציפוי בשמל

זוקיני ממולאים קרם בטטה בציפוי בשמל

סוויט דולי
זוקיני ממולאים קרם בטטה בציפוי בשמל מנה ראשונה צמחונית ופרווה
Prep Time 30 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course מנות ראשונות לראש השנה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 4 זוקיני

קרם בטטה

  • 1 בטטה
  • 25 גרם נטורינה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

רוטב בשמל פרווה

  • 50 גרם נטורינה
  • 1 כף קמח
  • 1 כוס מים
  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • רבע כפית מוסקט טחון

Instructions
 

  • חותכים את הזוקיני לחצי ומרוקנים את האמצע עם כפית
  • לא לזרוק את גרעיני הזוקיני ניתן להכין סלט - לטגן בצל להוסיף את הגירודים לתבל במלח פלפל שום ולבשל עד קבלת סלט נהדר
  • את הזוקיני המרוקנים מניחים בתבנית

הכנת קרם בטטה

  • קולפים בטטה ומבשלים בסיר עם מים עד שהבטטה רכה
  • שופכים את המים, מעבירים את הבטטה לכלי יבש
  • מוסיפים את הנטורינה, מלח ופלפל שחור ומועכים הכל ביחד לקרם בטטה

הכנת הבשמל

  • ממיסים נטורינה בסיר
  • כשהנטורינה נמסה מוסיפים כף קמח ומערבבים לעיסה אחידה
  • מוסיפים כוס מים ומערבבים כל הזמן עד לקבל עיסה סמיכה ללא גושים
  • כשהעיסה סמיכה מוסיפים את התבלינים. מלח פלפל שחור ומוסקט טחון וטועמים אם צריך לשפר טעמים

הרכבת המנה

  • אפשר עם שקית זילוף למלא את הזוקיני בקרם בטטה אחד אחרי השני
  • מצפים את קרם הבטטה עם הבשמל
  • זוקיני אחת פורסים לחצי, מרוקנים ופורסים לפרוסות דקות ומקשטים מעל הבשמל
  • מכניסים ל תנור שחומם מראש ל 180 מעלות לכ-40 דקות את התבנית לא מכוסה
  • מוציאים ובעת ההגשה אפשר להוסיף פרחי קרם בטטה לצלחת ההגשה. חג שמח!
Keyword זוקיני ממולאים קרם בטטה בציפוי בשמל