Go Back Email Link
זנגולה ממתק מתוק בסירופ סוכר

זנגולה ממתק מתוק בסירופ סוכר

סוויט דולי
זנגולה ממתק מתוק בסירופ סוכר מתכון מעולה שעושה שמח בפה
Prep Time 50 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course זנגולה ממתק מתוק בסירופ סוכר
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף שמרים
  • 31/2 כוסות מים
  • שמן לטיגון

החומרים לסירופ הסוכר

  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כף לימון סחוט
  • 1 מקל וניל

Instructions
 

  • שמים במיקסר את הקמח וסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמרים ומערבבים.
  • מעבירים לקערת מיקסר מוסיפים את המים ומתחילים לערבב.
  • נותנים למיקסר לעבוד כחמש עד שבע דקות עד שהעיסה חלקה לגמרי. סוגרים את המיקסר, מערבבים היטב לראות שלא נשאר קמח מעבירים למקום סוגר להתפחה של כחצי שעה
  • בינתיים מכינים סירופ סוכר
  • שמים בסיר את כל המצרכים ומביאים לרתיחה מנמיכים את האש לאחר הרתיחה ומבשלים כחמש דקות.
  • לאחר כחצי שעה מוציאים את העיסה, מערבבים היטב להוצאת האויר
  • מעבירים את העיסה לשקית זילוף יוצקים שמן למחבת וכשהשמן חם מזליפים בצורת עיגול מבפנים כלפי חוץ
  • בפעם הראשונה יכול להיות שלא יצא לכם עיגול מושלם גם לי לא יצא, בפעמים הבאות הם יצאו מושלמים.
  • בזמן הטיגון הם משחימים, הופכים לצד השני עם כף מוציאים, מסננים את השמן ומעבירים לסיר עם הסוכר טובלים היטב מכל הצדדים ומעבירים לקערת הגשה.
  • כן-כן זה השלב שאי אפשר להתאפק, טועמים ואומרים הללויה!
Keyword מתכונים לחנוכה