Go Back Email Link
חזה עוף ממולא בפטריות

חזה עוף ממולא בפטריות

סוויט דולי
חזה עוף ממולא בפטריות שמכינים על המחבת
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לבשר ולעוף
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 15 פרוסות חזה עוף שטוחות
  • 1 בצל
  • 5 כפות שמן
  • 1 סלסלה פטריות טריות שמפניון
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית טריאקי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כף תבלין גריל
  • רבע כפית מלח

Instructions
 

  • יוצקים שמן לסיר מוסיפים את הבצל ומאדים אותו כמה דקות
  • חותכים את הפטריות לקוביות ומוסיפים לסיר ומטגנים עד שהפטריות מתרככות
  • מוסיפים רוטב סויה וטריאקי או 2 כפות מהרוטב שהכנו בבית ומערבבים הכל ביחד
  • מבשלים מספר דקות, מורידים מהאש ומקררים
  • תורידו כף או שתיים מהמלית כדי לקשט איתה בסוף בעת ההגשה
  • משטחים שניצלים על משטח העבודה, דופקים אותם קלות עם פטיש השניצלים
  • לוקחים פרוסת שניצל שטוחה ממלאים במלית הפטריות שהתקררה ומגלגלים לרולדה
  • מגלגלים הדוק ומניחים בצד
  • ככה מכינים את השניצלים. ליתר בטחון אפשר לשים קיסמים כדי שהשניצלים לא יתפרקו
  • מערבבים את חומרי הרוטב, שמן זית, פפריקה, תבלין גריל ומלח ומורחים על השניצלים מלמעלה
  • מחממים פלנצה ומוסיפים כף שמן, כשהפלנצה חמה מעבירים את השניצלים הממולאים לטיגון
  • מנמיכים את האש לאש בינונית, ומטגנים היטב מכל הצדדים
  • מתחילים את הטיגון עם החיבור של השניצלים מלמטה כדי שידבקו ולא יפרדו
  • גם אם קצת פטריות "נופלות" מהצדדים לא קרה כלום ממשיכים לטגן את כל השניצלים
  • מורידים, מעבירים לקערת הגשה, אפשר לפזר מעל כף או שתיים מהמלית
  • ומגישים חם. תענוג!
Keyword חזה עוף ממולא בפטריות