Go Back Email Link
חיתוכיות שוקולד ופירורים פרווה

חיתוכיות שוקולד ופירורים פרווה

סוויט דולי
חיתוכיות שוקולד ופירורים פרווה קינוח נהדר לכל ארוחה
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לעוגיות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 150 גרם נטורינה בטעם חמאה
  • חצי כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה

שכבת שוקולד

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 כוס סוכר
  • 50 גרם נטורינה בטעם חמאה
  • חצי כוס מים
  • 3 ביצים

Instructions
 

  • שמים בקערת מיקסר את הנטורינה עם הסוכר, סוכר וניל וביצים ומערבבים
  • מוסיפים את הקמח עם אבקת האפיה ושני סיבובים במיקסר
  • מתקבל בצק רך שאפשר לעבוד איתו
  • מקמחים משטח עבודה ומעבירים את הבצק אליו
  • לשים לכדור אחיד וחותכים רבע מהכדור של הבצק
  • את הרבע הזה נעביר למקפיא, נשתמש אחרי זה בבצק לגירוד
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומעבירים לתבנית אפייה
  • את התבנית מעבירים למקרר ומכינים את קרם השוקולד

קרם השוקולד

  • שמים בסיר את השוקולד, הנטורינה, הסוכר ועל אש קטנה קטנה מבשלים את התערובת
  • אחרי כחמש דקות מוסיפים את המים ומערבבים לבלילה אחידה וכהה
  • מורידים את הבלילה מהאש ומקררים אותה מעט
  • טורפים את הביצים לבלילה אחידה ומוסיפים את הביצים לבלילת השוקולד בזרזיף דק
  • מערבבים היטב את בלילת השוקולד
  • מוציאים מהמקרר את התבנית ויוצקים עליה את בלילת השוקולד
  • מוציאים מהמקפיא את הרבע שהקפאנו ועם מגרדת מגרדים על השוקולד את הבצק
  • ממלאים את כל שכבת השוקולד עם פירורי בצק
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את העוגה שלנו
  • אופים כשלושים וחמש עד ארבעים דקות תלוי בחוזק התנור שלכם, עד שהפירורים משחימים על העוגה.
  • מוציאים, מקררים ויש לכם יופי של חיתוכיות ליד הקפה או התה. בתיאבון.
Keyword חיתוכיות שוקולד ופירורים פרווה