חיתוכיות שוקולד ופירורים פרווה, עוגיות נהדרות ופשוט טעימות! שכבת בצק פריך עם שכבת שוקולד עשיר ופירורי עוגה פריכים מעל. יופי של חיתוכיות להכנה.
כשהוצאתי את העוגה והגשתי לילדים, החתן שלי הסתכל על העוגה וסיפר כשהיה קטן, אמא שלו היתה מכינה עוגה דומה והם קראו לה "עוגת נמשים" כי חתיכות הבצק שנופלות לתוך הבצק נראות כמו נמשים. ביסים מושלמות ליד הקפה או התה.
את החיתוכיות הכנתי עם נטורינה בטעם חמאה, כדי שהעוגיות יהיו פרווה וכולם יוכלו להנות מהחיתוכיות הטעימות.
בואו תראו איך הכנתי
כמה פרטים על העוגה.
מכינים את הבצק במיקסר או ביד ויש מתחילים לעבד איתו. תחתית העוגה היא עוגה של בצק פריך. אחרי ההכנה מחלקים את הבצק לשני חלקים, שליש מהבצק נשמור במקפיא, נגרד אותו אחרי זה על פומפיה כדי שתהייה שיכבה פריכה על השוקולד.
אחרי שהכנתם את הבצק והעברתם לתבנית, מעבירים למקרר לקירור ומכינים את שכבת השוקולד. יוצקים את השכבה על העוגה, מגרדים את הבצק הקפוא ולתנור.
מתכון קל. אני הכנתי את הבצק במיקסר ואחרי זה העברתי לשני ניירות אפייה כדי לרדד את הבצק.
החיתוכיות שלנו לפני שנכנסו לתנור.
חיתוכיות שוקולד ופירורים פרווה נשמרות היטב בטמפרטורת החדר למשך מספר ימים. אפשר גם לשמור במקרר, אבל לפני ההגשה תוציאו לטמפרטורת החדר.
בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט
מחפשים עוד מתכונים לעוגיות?
מתכונים לעוגיות
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
הפרסום בשיתוף "שימרית"
חיתוכיות שוקולד ופירורים פרווה
חיתוכיות שוקולד ופירורים פרווה
סוויט דוליIngredients
- 150 גרם נטורינה בטעם חמאה
- חצי כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 ביצה
- 1 חלמון
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
שכבת שוקולד
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 כוס סוכר
- 50 גרם נטורינה בטעם חמאה
- חצי כוס מים
- 3 ביצים
Instructions
- שמים בקערת מיקסר את הנטורינה עם הסוכר, סוכר וניל וביצים ומערבבים
- מוסיפים את הקמח עם אבקת האפיה ושני סיבובים במיקסר
- מתקבל בצק רך שאפשר לעבוד איתו
- מקמחים משטח עבודה ומעבירים את הבצק אליו
- לשים לכדור אחיד וחותכים רבע מהכדור של הבצק
- את הרבע הזה נעביר למקפיא, נשתמש אחרי זה בבצק לגירוד
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומעבירים לתבנית אפייה
- את התבנית מעבירים למקרר ומכינים את קרם השוקולד
קרם השוקולד
- שמים בסיר את השוקולד, הנטורינה, הסוכר ועל אש קטנה קטנה מבשלים את התערובת
- אחרי כחמש דקות מוסיפים את המים ומערבבים לבלילה אחידה וכהה
- מורידים את הבלילה מהאש ומקררים אותה מעט
- טורפים את הביצים לבלילה אחידה ומוסיפים את הביצים לבלילת השוקולד בזרזיף דק
- מערבבים היטב את בלילת השוקולד
- מוציאים מהמקרר את התבנית ויוצקים עליה את בלילת השוקולד
- מוציאים מהמקפיא את הרבע שהקפאנו ועם מגרדת מגרדים על השוקולד את הבצק
- ממלאים את כל שכבת השוקולד עם פירורי בצק
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את העוגה שלנו
- אופים כשלושים וחמש עד ארבעים דקות תלוי בחוזק התנור שלכם, עד שהפירורים משחימים על העוגה.
- מוציאים, מקררים ויש לכם יופי של חיתוכיות ליד הקפה או התה. בתיאבון.
Tאפשר להשתמש בריבה במקום שוקולד?
לעצלנים – האם השתמשת בבצק פריך מוכן? האם מתאים?
נתחיל מהסוף, כן אפשר להשתמש בבצק פריך מוכן אבל לא תהייה לך את שכבת הפירורים רק שכבת שוקולד או ריבה, וכן אפשר להכין עם ריבה. הבצק הפריך המוכן הוא בכמות מסויימת ולכן יקשה עליך לחתוך ממנו חתיכה בשביל להקפיא לפירורים. יכולה להכין רק את הבצק עם מילוי ריבה ולגלגל. מגולגלות ריבה. או שוקולד(: