Go Back Email Link
חלה לשבת מארבע רצועות פרווה

חלה לשבת מארבע רצועות פרווה

סוויט דולי
חלה לשבת מארבע רצועות פרווה חלה רכה ונהדרת
Prep Time 40 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour 9 minutes
Course מתכונים ללחם וחלות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 100 גרם נטורינה
  • 2.5 כוסות מים

Instructions
 

  • שמים את כל המצרכים היבשים בקערת מיקסר עם וו לישה ומתחילים לערבב
  • מוסיפים את השמן ונותנים למיקסר לעבוד
  • מוסיפים את המים כל פעם כוס ונותנים למיקסר לעבוד
  • נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק נתפס על וו הלישה סימן שהבצק שלנו מוכן
  • מוציאים את הבצק, לשים אותו מעט, משמנים את קערת המיקסר ומחזירים את הבצק פנימה
  • מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק תפיחה של שעה וחצי עד שמכפיל את נפחו
  • מוציאים מהקערה ולשים להוצאת האוייר
  • מחלקים את הבצק לארבעה כדורים
  • כל כדור פותחים עם מערוך ומרדדים לרולדה
  • בזמן הרידוד יש למתוח את הבצק
  • מרדדים ארבע רצונות ומניחים מולנו
  • יש לנו 4 רצועות, אחת, שתיים, שלוש, ארבע
  • רצועה מספר 2 מעבירים מעל כל הרצועות לסוף
  • רצועה מספר 1 שעכשיו היא הראשונה מעבירים לאמצע בין השתיים שנשארו
  • רצועה מספר 4 שוב לצד השני לסוף
  • ואת הרצועה 2 שהעברנו מחזירים לאמצע.וממשיכים
  • שוב את הרצועה השניה מעבירים לסוף
  • הרצועה הימנית מעבירים לאמצע בין השתיים
  • את הרצועה השנייה מצד שמאל לצד ימין ואת הקיצונית לאמצע
  • ככה מכינים את כל החלה
  • בסיום, מהדקים היטב את הקצוות
  • מוסיפים את עלי הטימין והזעתר ומקשטים את החלה
  • מורחים בביצה טרופה ושומשום ונותנים לחלה לתפוח עוד כחצי שעה
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את החלה ואופים כשלושים דקות עד שהיא משחימה
  • מוציאים, מקררים אפשר על רשת ויש לכם חלה מופלאה לחג. חג שמח!
Keyword חלה לשבת מארבע רצועות פרווה