Go Back Email Link
חלה מתוקה משתי רצועות פרווה

חלה מתוקה משתי רצועות פרווה

סוויט דולי
איך קולעים חלה משתי רצועות בלבד
Prep Time 30 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 30 minutes
Course מתכון לחלות ולחם
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח
  • 25 גרם שמרים של שימרית
  • 200 גרם נטורינה
  • 1 כף סוכר
  • 1 ביצה
  • 3 כפות דבש
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 ביצה ביצה טרופה
  • רבע כוס שומשום
  • חצי כוס סוכר
  • 3 כפות מים
  • 1 סוכר וניל
  • רבע כפית לימון סחוט

Instructions
 

  • בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים.
  • מוסיפים ביצה, נטורינה, דבש ונותנים למיקסר לעבוד דקה
  • מוסיפים את המלח, מוסיפים את המים והמיקסר עובד
  • נותנים למיקסר לעבוד על מהירות בינונית גבוהה כעשר דקות עד שהבצק נתלה על הוו לישה.
  • מוציאים את הבצק מהמיקסר
  • משמנים קערה עם מעט שמן זית ומעבירים את הבצק לקערה
  • מכסים את הקערה עם ניילון ונותנים לו לתפוח כשעה וחצי עד שמכפיל את נפחו.
  • לאחר ההתפחה לשים את הבצק שוב להוצאת האוויר
  • מחלקים את הבצק ל - 12 כדורים שווים, מכל 2 כדורים נכין חלה אחת אישית
  • לשים כל כדור לבצק אחיד ומרדדים לרולדה ארוכה.
  • מניחים את הפסים בצורת צלב, מתחילים עם הרצועה העליונה
  • מעבירים את הקצוות מצד לצד, מצד ימין לצד שמאל ומצד שמאל לצד ימין
  • עם הרצועה התחתונה, מעבירים את הקצוות מלמעלה למטה ומלמטה למעלה
  • חוזרים על הפעולה ואת שאריות הבצק מכניסים מתחת לחלה
  • ככה מכינים את כל החלות. מניחים בתבנית אפייה
  • מורחים ביצה טרופה על הבצק ונותנים לבצק לתפוח עוד כחצי שעה
  • מפזרים שומשום על החלות
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את החלות ואופים כעשרים דקות עד שהחלות משחימות
  • בינתיים שמים על האש את הסוכר עם המים, סוכר וניל ולימון ומביאים לרתיחה
  • מבשלים כעשר דקות ומכבים את האש
  • כשהחלות יוצאות מהתנור, מורחים את החלות עם סירופ הסוכר ומעבירים את החלות לרשת
  • נותנים להן קצת להתקרר ומתענגים על כל ביס. חג שמח!
Keyword מתכון לחלה מתוקה משתי רצועות פרווה