בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים.
מוסיפים ביצה, נטורינה, דבש ונותנים למיקסר לעבוד דקה
מוסיפים את המלח, מוסיפים את המים והמיקסר עובד
נותנים למיקסר לעבוד על מהירות בינונית גבוהה כעשר דקות עד שהבצק נתלה על הוו לישה.
מוציאים את הבצק מהמיקסר
משמנים קערה עם מעט שמן זית ומעבירים את הבצק לקערה
מכסים את הקערה עם ניילון ונותנים לו לתפוח כשעה וחצי עד שמכפיל את נפחו.
לאחר ההתפחה לשים את הבצק שוב להוצאת האוויר
מחלקים את הבצק ל - 12 כדורים שווים, מכל 2 כדורים נכין חלה אחת אישית
לשים כל כדור לבצק אחיד ומרדדים לרולדה ארוכה.
מניחים את הפסים בצורת צלב, מתחילים עם הרצועה העליונה
מעבירים את הקצוות מצד לצד, מצד ימין לצד שמאל ומצד שמאל לצד ימין
עם הרצועה התחתונה, מעבירים את הקצוות מלמעלה למטה ומלמטה למעלה
חוזרים על הפעולה ואת שאריות הבצק מכניסים מתחת לחלה
ככה מכינים את כל החלות. מניחים בתבנית אפייה
מורחים ביצה טרופה על הבצק ונותנים לבצק לתפוח עוד כחצי שעה
מפזרים שומשום על החלות
לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את החלות ואופים כעשרים דקות עד שהחלות משחימות
בינתיים שמים על האש את הסוכר עם המים, סוכר וניל ולימון ומביאים לרתיחה
מבשלים כעשר דקות ומכבים את האש
כשהחלות יוצאות מהתנור, מורחים את החלות עם סירופ הסוכר ומעבירים את החלות לרשת
נותנים להן קצת להתקרר ומתענגים על כל ביס. חג שמח!