מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
חלה מתוקה משתי רצועות פרווה

מתכון לחלה מתוקה משתי רצועות פרווה, איך קולעים חלה משתי רצועות סרטון הדגמה מצורף

שתף
הדפסה
חלה מתוקה משתי רצועות פרווה
מה צריך

500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים – שימרית
200 גרם נטורינה
1 ביצה
3 כפות דבש
כף סוכר
כפית מלח
כוס מים פושרים

ביצה טרופה
שומשום לפיזור מעל

סירופ סוכר
חצי כוס סוכר
3 כפות מים
סוכר וניל
כמה טיפות לימון

 

 

מה צריך

500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים – שימרית
200 גרם נטורינה
1 ביצה
3 כפות דבש
כף סוכר
כפית מלח
כוס מים פושרים

ביצה טרופה
שומשום לפיזור מעל

סירופ סוכר
חצי כוס סוכר
3 כפות מים
סוכר וניל
כמה טיפות לימון

 

 

חלה מתוקה משתי רצועות פרווה

חלה מתוקה משתי רצועות פרווה תהייה נהדרת לערב חג הסוכות, היא רכה-רכה כמו עננים ואני הכנתי את החלה הפעם בצורת לחמניות קטנות כדי שכל אחד תהייה לו חלה אישית.

הכנתי לכם סרטון שתוכלו לראות בדיוק איך קולעים חלה משתי רצועות בלבד. קל-קל, פשוט-פשוט, בואו לראות את הסרטון.

אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו תראו בסטורי ובהיילייטס
איך קולעים חלה משתי רצועות בלייב בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי

 

כדי שהחלות שלנו יהיו פרווה השתמשתי בנטורינה שזהו תחליף לחמאה מעולה ובמיוחד לטבעונים.

חלה מתוקה משתי רצועות פרווה

אחרי שהבצק תופח תחלקו אותו ל-12 כדורים שווים
מכל שני כדורים נכין חלה אישית אחת.
מרדדים כל כדור ומכינים שני פסי בצק ארוכים.

הטריק לקלוע צמה משתי רצועות הוא פשוט.
מכינים שתי פסי בצק ומניחים אחת על גבי השני.
תמיד מתחילים לעבוד עם הרצועה העליונה.

מעבירים את הרצועות לצד השני,
כורכים את הרצעות על הבצקחלה מתוקה משתי רצועות פרווהאחרי שהעברנו את הפס האמצעי
עוברים לרצועות העליונות והתחתונות
ומורידים את העליונה למטה
ואת העליונה מעלים למעלה.

מאד פשוט ואם תסתכלו בסרטון הדגמתי לכם בדיוק איך מכינים את החלות.
חלה מתוקה משתי רצועות פרווהאם יש לכם מספיק בצק חוזרים על הפעולה שוב
ובסוף מכניסים את השאריות מתחת לבצק
ככה יש לנו חלות קטנות ויפות.

כדי שיהיה לכם משטח אפייה נהדר כזה גם
הכנתי לכם מבצע מיוחד.
משטח אפייה עם תרסיס שמן כולל משלוח
ואת הכל תמצאו כאן
מארז משטח אפייה+בקבוק תרסיס לשמן

מניחים את החלות בתבנית, מורחים ביצה טרופה, מפזרים שומשום
ונותנים להן לתפוח עוד כחצי שעה ומכניסים לתנור.
תוכלו לראות בתמונה כמה שהבצק אוורירי ורך.
חלה מתוקה משתי רצועות פרווה

—————————————————————

אם אתם מחפשים משטח אפייה מסיליקון

את כל המתנות

וכל המבצעים תמצאו  כאן רק ללחוץ – סוויט דולי בדיל היומי

——————————————————————————

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו21 כאן –מתכונים לווטצ'אפ

תראו איזה יפה היא כשיצאה מהתנור.
גם הפעם כשהחלה יצאה מהתנור, העברתי עליה סירופ סוכר
כדי להשביח את טעמה.
היא רכה ונהדרת ומאד מתאימה לתקופת החגים.

אם אתם מעדיפים להכין שתי חלות בלבד פשוט
תחלקו את הבצק לארבעה כדורים ותכינו שתי חלות גדולות ונהדרות.

חלה מתוקה משתי רצועות פרווה

עוד מתכונים  נהדרים ללחם וחלות  תמצאו כאן
מתכונים ללחם וחלות

הרעיון להכין חלות אישיות נחל הצלחה
במיוחד אצל הילדים שכל אחד מהם קבל חלה פרטית.

חלה מתוקה משתי רצועות פרווה

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

חלה מתוקה משתי רצועות פרווה

חלה מתוקה משתי רצועות פרווה

 


חלה מתוקה משתי רצועות פרווה

חלה מתוקה משתי רצועות פרווה

סוויט דולי
איך קולעים חלה משתי רצועות בלבד
זמן הכנה 30 דקות
זמן בישול 2 שעות
הכל ביחד 2 שעות 30 דקות
סוג מנה מתכון לחלות ולחם
מטבח מטבח ישראלי

מצרכים
  

  • 500 גרם קמח
  • 25 גרם שמרים של שימרית
  • 200 גרם נטורינה
  • 1 כף סוכר
  • 1 ביצה
  • 3 כפות דבש
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 ביצה ביצה טרופה
  • רבע כוס שומשום
  • חצי כוס סוכר
  • 3 כפות מים
  • 1 סוכר וניל
  • רבע כפית לימון סחוט

לעבודה
 

  • בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים.
  • מוסיפים ביצה, נטורינה, דבש ונותנים למיקסר לעבוד דקה
  • מוסיפים את המלח, מוסיפים את המים והמיקסר עובד
  • נותנים למיקסר לעבוד על מהירות בינונית גבוהה כעשר דקות עד שהבצק נתלה על הוו לישה.
  • מוציאים את הבצק מהמיקסר
  • משמנים קערה עם מעט שמן זית ומעבירים את הבצק לקערה
  • מכסים את הקערה עם ניילון ונותנים לו לתפוח כשעה וחצי עד שמכפיל את נפחו.
  • לאחר ההתפחה לשים את הבצק שוב להוצאת האוויר
  • מחלקים את הבצק ל - 12 כדורים שווים, מכל 2 כדורים נכין חלה אחת אישית
  • לשים כל כדור לבצק אחיד ומרדדים לרולדה ארוכה.
  • מניחים את הפסים בצורת צלב, מתחילים עם הרצועה העליונה
  • מעבירים את הקצוות מצד לצד, מצד ימין לצד שמאל ומצד שמאל לצד ימין
  • עם הרצועה התחתונה, מעבירים את הקצוות מלמעלה למטה ומלמטה למעלה
  • חוזרים על הפעולה ואת שאריות הבצק מכניסים מתחת לחלה
  • ככה מכינים את כל החלות. מניחים בתבנית אפייה
  • מורחים ביצה טרופה על הבצק ונותנים לבצק לתפוח עוד כחצי שעה
  • מפזרים שומשום על החלות
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את החלות ואופים כעשרים דקות עד שהחלות משחימות
  • בינתיים שמים על האש את הסוכר עם המים, סוכר וניל ולימון ומביאים לרתיחה
  • מבשלים כעשר דקות ומכבים את האש
  • כשהחלות יוצאות מהתנור, מורחים את החלות עם סירופ הסוכר ומעבירים את החלות לרשת
  • נותנים להן קצת להתקרר ומתענגים על כל ביס. חג שמח!
Keyword מתכון לחלה מתוקה משתי רצועות פרווה

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?