חלה מתוקה משתי רצועות פרווה תהייה נהדרת לערב חג הסוכות, היא רכה-רכה כמו עננים ואני הכנתי את החלה הפעם בצורת לחמניות קטנות כדי שכל אחד תהייה לו חלה אישית.
הכנתי לכם סרטון שתוכלו לראות בדיוק איך קולעים חלה משתי רצועות בלבד. קל-קל, פשוט-פשוט, בואו לראות את הסרטון.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו תראו בסטורי ובהיילייטס
איך קולעים חלה משתי רצועות בלייב בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
כדי שהחלות שלנו יהיו פרווה השתמשתי בנטורינה שזהו תחליף לחמאה מעולה ובמיוחד לטבעונים.
אחרי שהבצק תופח תחלקו אותו ל-12 כדורים שווים
מכל שני כדורים נכין חלה אישית אחת.
מרדדים כל כדור ומכינים שני פסי בצק ארוכים.
הטריק לקלוע צמה משתי רצועות הוא פשוט.
מכינים שתי פסי בצק ומניחים אחת על גבי השני.
תמיד מתחילים לעבוד עם הרצועה העליונה.
מעבירים את הרצועות לצד השני,
כורכים את הרצעות על הבצק
עוברים לרצועות העליונות והתחתונות
ומורידים את העליונה למטה
ואת העליונה מעלים למעלה.
מאד פשוט ואם תסתכלו בסרטון הדגמתי לכם בדיוק איך מכינים את החלות.

ובסוף מכניסים את השאריות מתחת לבצק
ככה יש לנו חלות קטנות ויפות.
כדי שיהיה לכם משטח אפייה נהדר כזה גם
הכנתי לכם מבצע מיוחד.
מניחים את החלות בתבנית, מורחים ביצה טרופה, מפזרים שומשום
ונותנים להן לתפוח עוד כחצי שעה ומכניסים לתנור.
תוכלו לראות בתמונה כמה שהבצק אוורירי ורך.

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו21 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
תראו איזה יפה היא כשיצאה מהתנור.
גם הפעם כשהחלה יצאה מהתנור, העברתי עליה סירופ סוכר
כדי להשביח את טעמה.
היא רכה ונהדרת ומאד מתאימה לתקופת החגים.
אם אתם מעדיפים להכין שתי חלות בלבד פשוט
תחלקו את הבצק לארבעה כדורים ותכינו שתי חלות גדולות ונהדרות.

עוד מתכונים נהדרים ללחם וחלות תמצאו כאן
מתכונים ללחם וחלות
הרעיון להכין חלות אישיות נחל הצלחה
במיוחד אצל הילדים שכל אחד מהם קבל חלה פרטית.
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
חלה מתוקה משתי רצועות פרווה
חלה מתוקה משתי רצועות פרווה
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח
- 25 גרם שמרים של שימרית
- 200 גרם נטורינה
- 1 כף סוכר
- 1 ביצה
- 3 כפות דבש
- 1 כפית מלח
- 1 כוס מים פושרים
- 1 ביצה ביצה טרופה
- רבע כוס שומשום
- חצי כוס סוכר
- 3 כפות מים
- 1 סוכר וניל
- רבע כפית לימון סחוט
Instructions
- בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים.
- מוסיפים ביצה, נטורינה, דבש ונותנים למיקסר לעבוד דקה
- מוסיפים את המלח, מוסיפים את המים והמיקסר עובד
- נותנים למיקסר לעבוד על מהירות בינונית גבוהה כעשר דקות עד שהבצק נתלה על הוו לישה.
- מוציאים את הבצק מהמיקסר
- משמנים קערה עם מעט שמן זית ומעבירים את הבצק לקערה
- מכסים את הקערה עם ניילון ונותנים לו לתפוח כשעה וחצי עד שמכפיל את נפחו.
- לאחר ההתפחה לשים את הבצק שוב להוצאת האוויר
- מחלקים את הבצק ל - 12 כדורים שווים, מכל 2 כדורים נכין חלה אחת אישית
- לשים כל כדור לבצק אחיד ומרדדים לרולדה ארוכה.
- מניחים את הפסים בצורת צלב, מתחילים עם הרצועה העליונה
- מעבירים את הקצוות מצד לצד, מצד ימין לצד שמאל ומצד שמאל לצד ימין
- עם הרצועה התחתונה, מעבירים את הקצוות מלמעלה למטה ומלמטה למעלה
- חוזרים על הפעולה ואת שאריות הבצק מכניסים מתחת לחלה
- ככה מכינים את כל החלות. מניחים בתבנית אפייה
- מורחים ביצה טרופה על הבצק ונותנים לבצק לתפוח עוד כחצי שעה
- מפזרים שומשום על החלות
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את החלות ואופים כעשרים דקות עד שהחלות משחימות
- בינתיים שמים על האש את הסוכר עם המים, סוכר וניל ולימון ומביאים לרתיחה
- מבשלים כעשר דקות ומכבים את האש
- כשהחלות יוצאות מהתנור, מורחים את החלות עם סירופ הסוכר ומעבירים את החלות לרשת
- נותנים להן קצת להתקרר ומתענגים על כל ביס. חג שמח!
