Go Back Email Link
חלת בשר חגיגית לראש השנה

חלת בשר חגיגית לראש השנה

סוויט דולי
חלת בשר חגיגית לראש השנה, בורקס חגיגה לראש השנה
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לראש השנה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק עלים של שימרית
  • 500 גרם בשר טחון
  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית בהרט
  • 100 גרם צנוברים קלויים
  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות שומשום

Instructions
 

  • יוצקים שמן למחבת, מוסיפים קוביות בצל ומטגנים את הבצל מספר דקות עד שהוא שחום
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים תוך כדי טיגון
  • מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים עד שהבשר מוכן
  • כשהבשר מוכן, מוסיפים את הצנוברים ומערבבים ונותנים לבשר להתקרר
  • פותחים את חבילה של הבצק עלים
  • פורסים את הבצק מולנו לרוחב הבצק ומחלקים לשלושה חלקים
  • כל חלק ממלאים לאורך מתערובת הבשר וסוגרים כל רולדה היטב
  • מאת הסגירה של הבצק שמים עם כלפי התחתית שהצד למעלה יהיה חלק
  • יש לנו שלוש רולדות ממולאות בבשר
  • מהדקים למעלה את שלושת הפינות ויוצרים צורה של צמה
  • יש לנו חלה ואנו מהדקים את הפינות שהחלה תהייה יפה
  • מורחים על החלה ביצה טרופה ומפזרים שומשום וגרעינים שאתם אוהבים מעל
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את החלה
  • אופים כשלושים דקות עד שהחלה משחימה
  • היא טעימה אש! העלים מתפצחים בפה, הבשר עשיר עם הצנוברים, חלה חגיגית לראש השנה.
Keyword חלת בשר חגיגית לראש השנה