חלת בשר חגיגית לראש השנה תעשה לכם שולחן חגיגי וטעים במיוחד בראש השנה. בורקס ממולאים בשר וצנוברים
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
את חלת הבשר שלי הכנתי עם בצק עלים של שימרית, הוא קל לעבודה, נעים לעבוד איתו ובסוף יש לנו חלה יפהפייה לראש השנה, מתאימה למנה עיקרית לראש השנה.
הכנתי במיוחד את החלה בצורה של צמה. הצמה משלבת את זרועותיה ביחד, כמו שאנו ביחד משלבים זרועות לחג והחלה מכניסה אותנו לרוח החג, ויוצרת חוויה חברה משותפת. צמה חגיגית לשולחן חגיגי.
חלת בשר היא מנה טעימה ומרגשת, הכוללת בתוכה את טעמי הבשר, הצנוברים, כל פיס ממלא את הפה בטעמים נפלאים. אוכל מפנק שמשדר אווירת חג.
והכנתי לכם סרטון של דקה איך מכינים
בואו תראו כמה קל להכין את הצמה
את הבצק שלנו אנחנו נשים לרוחב משטח העבודה ונחלק את הבצק לשלושה חלקים
כל חלק נמלא עם הבשר והצנוברים ונהדק לרולדה ארוכה
ככה יהיו לנו שלוש רולדות ארוכות
את החיבור של הבצק תניחו על תחתית התבנית
ככה הרולדות שלנו יהיו חלקות כלפי חוץ
אחרי שהרולדות מוכנות ניצור מהן צמה אחת ארוכה,
את הפינות למעלה נהדק היטב
גם את הפינות למטה ואם צריך נחביא את הפינות מתחת לבצק
את החלה נמרח בביצה טרופה
נפזר מעל גרעינים או שומשום ולתנור
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ כל יום?
לחצו83 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים מתכונים נוספים לראש השנה?
לחצו כאן – מתכונים לראש השנה
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
חלת בשר חגיגית לחג
תהייה מרהיבה לשולחן החג
תראו את היפה שלנו עם הבשר והצנוברים מחכה לאורחים
היא פשוט נהדרת!
סט 2 תבניות ורודות חדשות לכבוד החג
שיהיה חג שמח אהובות ואהובים
חלת בשר חגיגית לראש השנה
הפוסט בשיתוף "שימרית"
חלת בשר חגיגית לראש השנה
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה בצק עלים של שימרית
- 500 גרם בשר טחון
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית בהרט
- 100 גרם צנוברים קלויים
- 1 ביצה טרופה
- 2 כפות שומשום
Instructions
- יוצקים שמן למחבת, מוסיפים קוביות בצל ומטגנים את הבצל מספר דקות עד שהוא שחום
- מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים תוך כדי טיגון
- מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים עד שהבשר מוכן
- כשהבשר מוכן, מוסיפים את הצנוברים ומערבבים ונותנים לבשר להתקרר
- פותחים את חבילה של הבצק עלים
- פורסים את הבצק מולנו לרוחב הבצק ומחלקים לשלושה חלקים
- כל חלק ממלאים לאורך מתערובת הבשר וסוגרים כל רולדה היטב
- מאת הסגירה של הבצק שמים עם כלפי התחתית שהצד למעלה יהיה חלק
- יש לנו שלוש רולדות ממולאות בבשר
- מהדקים למעלה את שלושת הפינות ויוצרים צורה של צמה
- יש לנו חלה ואנו מהדקים את הפינות שהחלה תהייה יפה
- מורחים על החלה ביצה טרופה ומפזרים שומשום וגרעינים שאתם אוהבים מעל
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את החלה
- אופים כשלושים דקות עד שהחלה משחימה
- היא טעימה אש! העלים מתפצחים בפה, הבשר עשיר עם הצנוברים, חלה חגיגית לראש השנה.