Go Back Email Link
חלת טחינה בצורת מפתח

חלת טחינה בצורת מפתח

סוויט דולי
חלת טחינה בצורת מפתח, חלה עם טחינה בצורת מפתח שמכינים פעם בשנה
Prep Time 40 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour 9 minutes
Course מתכונים ללחם וחלות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • חצי כוס שמן
  • רבע כוס טחינה
  • 2.5 כוסות מים

לציפוי מעל

  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות שומשום

Instructions
 

  • שמים את כל המצרכים היבשים בקערת מיקסר עם וו לישה ומתחילים לערבב
  • מוסיפים את המים כל פעם כוס ונותנים למיקסר לעבוד
  • נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק נתפס על וו הלישה סימן שהבצק שלנו מוכן
  • מוציאים את הבצק, לשים אותו מעט, משמנים את קערת המיקסר ומחזירים את הבצק פנימה
  • הבצק נח אצלי כל הלילה במקרר
  • כן, אפשר בהחלט לחסוך בזמנים ולתת לו התפחה של שעה שעה וחצי עד שמכפיל את נפחו
  • מוציאים מהקערה ולשים להוצאת האוייר
  • מחלקים את הבצק לשני כדורים
  • כדור אחד יהיה הראש של החלה
  • את הכדור הראשון מחלקים לארבעה כדורים
  • כל כדור מכדררים ולשים ועם מעורך יוצרים מלבן
  • מגלגלים את הבצק לצורת רולדה ארוכה
  • ככה מכינים את כל ארבעת הכדורים, אנחנו נכין חלה מארבעה רצועות
  • מרדדים את הבצק לארבע רולדות ארוכות, בזמן הרידוד מותחים את הבצק
  • כדי להכין את החלה שמים את ארבעת הרצועות ומאחדים למעלה את ארבעתן
  • יש לנו 4 רצועות, אחת, שתיים, שלוש, ארבע
  • רצועה מספר 2 מעבירים מעל כל הרצועות לסוף
  • רצועה מספר 1 שעכשיו היא הראשונה מעבירים לאמצע בין השתיים שנשארו
  • רצועה מספר 4 שוב לצד השני לסוף
  • ואת הרצועה 2 שהעברנו מחזירים לאמצע.וממשיכים
  • שוב את הרצועה השניה מעבירים לסוף
  • הרצועה הימנית מעבירים לאמצע בין השתיים
  • את הרצועה השנייה מצד שמאל לצד ימין
  • ואת הקיצונית לאמצע. בסרטון תוכלו לראות בדיוק איך מכינים.
  • בסיום התהליך מהדקים את הקצוות, ומגלגלים ומותחים בעדינות את החלה
  • מניחים קערית קטנה בתבנית ועוטפים את הקערית עם החלה שלנו
  • עוברים לחלה האמצעית
  • את כדור הבצק השני מחלקים לחמישה חלקים.
  • ארבעה חלקים יהיו לחלה נוספת, והחלק החמישי ממנו נכין את השיניים של המפתח
  • שוב, מחלקים את הבצק ומכדררים כדורים. כל כדור בצק פותחים ומגלגלים לרולדה ארוכה
  • ככה מכינים את כל ארבעת הכדורים. מכינים רולדות ארוכות
  • מכינים חלה נוספת כמו בסרטון בדיוק כמו שהכנו את החלה הקודמת
  • מעבירים את החלה לאמצע התבנית ומחברים אותה בעדינות עם החיבור של החלה הקודמת
  • מהכדורים הקטנים של הבצק יוצרים 6 פסים ארוכים
  • מכל 3 פסים נכין חלה קטנה
  • כל חלה נכנסי מתחת לבצק, הן יהיו השיניים של חלת המפתח שלנו
  • לנו נשארו שאריות בצק, מהחיתוך של הרולדות הקטנות
  • ממנה הכנתי עוד צמה קטנה ועיטרנו את הראש של החלה עם הצמה.
  • נותנים לחלה לעמוד כרבע שעה, נותנים לבצק לנוח
  • טורפים ביצה היטב ומורחים את כל החלה, מפזרים שומשום על החלה
  • נותנים לבצק לנוח עוד כרבע שעה בינתיים מדליקים תנור ל - 180 מעלות
  • לתנור שחומם מראש ל -180 מעלות, טורבו, מכניסים את החלה ואופים כשלושים דקות עד שהיא משחימה לגמרי
  • מוציאים, ניתן להעביר אותה בעדינות לרשת כדי שתתקרר
  • שתהייה לנו שנה מלאה בשפע, בריאות, פרנסה והצלחה. שבת שלום.
Keyword חלת טחינה בצורת מפתח