מתכונים
סוויטשופ
בונבונים

חלת טחינה בצורת מפתח

חלת טחינה בצורת מפתח, חלה רכה וטעימה בעת הכנתה סגולה לפרנסה ושפע

שתף
הדפסה
חלת טחינה בצורת מפתח
מה צריך

1 קילו קמח
2 כפות שמרים
3 כפות סוכר
1 כף מלח
חצי כוס שמן
רבע כוס טחינה
2 וחצי כוסות מים
ביצה טרופה לציפוי מעל
שומשום

מה צריך

1 קילו קמח
2 כפות שמרים
3 כפות סוכר
1 כף מלח
חצי כוס שמן
רבע כוס טחינה
2 וחצי כוסות מים
ביצה טרופה לציפוי מעל
שומשום

חלת טחינה בצורת מפתח

חלת טחינה בצורת מפתח היא חלה רכה ונהדרת. בשבת ראשונה אחרי הפסח, נהוג להכין חלה בצורת מפתח, סגולה לשפע, בריאות, הצלחה ופרנסה טובה. בפעם הראשונה הכנתי את החלה שלי בשנת 2016 חלה לשבת בצורת מפתח ויש לי עליה מאות אלפי צפיות ביוטיוב. מאז חלת המפתח הפכה ללהיט העכשוי ושבת ראשונה אחרי הפסח כולם מכינים חלת מפתח.

השנה, החלטתי לשדרג את המתכון והכנתי את חלב המפתח עם טחינה. תשמעו זה שידרג את המתכון – ואו! הבצק יצא כל כך רך ונעים לעבוד איתו שזה פשוט ואו.
הזמנתי את רותם אהובתי, שכבר הכינה איתי את המופלטה ורותם הציעה שנכין חלה מארבע רצועות. היידה, בוא נכין.

הכנתי לכם סרטון איך הכנו את חלת המפתח שלב אחרי שלב.

 

בואו לאינסטוש שלי – תראו בדיוק איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי

רותם הדגימה שלב אחרי שלב איך מכינים את החלה עם ארבעת הרצועות
ואם תיכנסו לסרטון תוכלו לראות איך בקלות גם אתם תוכלו להכין את החלה הנהדרת הזו

חלת טחינה בצורת מפתח

אחרי שהחלה היתה מוכנה, רותם גלגלה אותה מעט, מתחה אותה

חלת טחינה בצורת מפתח

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן  מתכונים למייל

עוד מתכונים ללחם ולחמניות כאן
מתכונים ללחם ולחמניות

 

את החלה כורכים מסביב לקערית, כדי שהצורה תישמר לנו
ועוברים להכנת החלה השנייה

חלת טחינה בצורת מפתח

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו91 כאן- מתכונים לווטצא'פ

מכינים את החלה השנייה, מניחים על תבנית
מכינים עוד שתי חלות קטנות שהן יהיו השיניים של החלה שלנו
ונשארו לנו שאריות בצק מהן הכנו עיטור
שיסתיר את החיבור של החלות

חלת טחינה בצורת מפתח

מורחים את החלה שלנו בביצה טרופה, מפזרים שומשום
ונותנים לחלה לנוח עוד כרבע שעה – עשרים דקות ומכניסים לתנור

חלת טחינה בצורת מפתח

הורדנו את המחיר לקוצץ המושלם הזה
הזמינו המלאי מוגבל!

חלת המפתח עם הטחינה יצאה מהתנור – מושלמת!
היא רכה ונהדרת
ואמן תביא לכולנו שפע בריאות, הצלחה, פרנסה ורק טוב!
מחכה כבר לתמונות שלכם לראות איך יצא לכם חלת מפתח עם טחינה

חלת טחינה בצורת מפתח

חלת טחינה בצורת מפתח

 

חלת טחינה בצורת מפתח

חלת טחינה בצורת מפתח

סוויט דולי
חלת טחינה בצורת מפתח, חלה עם טחינה בצורת מפתח שמכינים פעם בשנה
Prep Time 40 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 1 hr 9 mins
Course מתכונים ללחם וחלות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • חצי כוס שמן
  • רבע כוס טחינה
  • 2.5 כוסות מים

לציפוי מעל

  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות שומשום

Instructions
 

  • שמים את כל המצרכים היבשים בקערת מיקסר עם וו לישה ומתחילים לערבב
  • מוסיפים את המים כל פעם כוס ונותנים למיקסר לעבוד
  • נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק נתפס על וו הלישה סימן שהבצק שלנו מוכן
  • מוציאים את הבצק, לשים אותו מעט, משמנים את קערת המיקסר ומחזירים את הבצק פנימה
  • הבצק נח אצלי כל הלילה במקרר
  • כן, אפשר בהחלט לחסוך בזמנים ולתת לו התפחה של שעה שעה וחצי עד שמכפיל את נפחו
  • מוציאים מהקערה ולשים להוצאת האוייר
  • מחלקים את הבצק לשני כדורים
  • כדור אחד יהיה הראש של החלה
  • את הכדור הראשון מחלקים לארבעה כדורים
  • כל כדור מכדררים ולשים ועם מעורך יוצרים מלבן
  • מגלגלים את הבצק לצורת רולדה ארוכה
  • ככה מכינים את כל ארבעת הכדורים, אנחנו נכין חלה מארבעה רצועות
  • מרדדים את הבצק לארבע רולדות ארוכות, בזמן הרידוד מותחים את הבצק
  • כדי להכין את החלה שמים את ארבעת הרצועות ומאחדים למעלה את ארבעתן
  • יש לנו 4 רצועות, אחת, שתיים, שלוש, ארבע
  • רצועה מספר 2 מעבירים מעל כל הרצועות לסוף
  • רצועה מספר 1 שעכשיו היא הראשונה מעבירים לאמצע בין השתיים שנשארו
  • רצועה מספר 4 שוב לצד השני לסוף
  • ואת הרצועה 2 שהעברנו מחזירים לאמצע.וממשיכים
  • שוב את הרצועה השניה מעבירים לסוף
  • הרצועה הימנית מעבירים לאמצע בין השתיים
  • את הרצועה השנייה מצד שמאל לצד ימין
  • ואת הקיצונית לאמצע. בסרטון תוכלו לראות בדיוק איך מכינים.
  • בסיום התהליך מהדקים את הקצוות, ומגלגלים ומותחים בעדינות את החלה
  • מניחים קערית קטנה בתבנית ועוטפים את הקערית עם החלה שלנו
  • עוברים לחלה האמצעית
  • את כדור הבצק השני מחלקים לחמישה חלקים.
  • ארבעה חלקים יהיו לחלה נוספת, והחלק החמישי ממנו נכין את השיניים של המפתח
  • שוב, מחלקים את הבצק ומכדררים כדורים. כל כדור בצק פותחים ומגלגלים לרולדה ארוכה
  • ככה מכינים את כל ארבעת הכדורים. מכינים רולדות ארוכות
  • מכינים חלה נוספת כמו בסרטון בדיוק כמו שהכנו את החלה הקודמת
  • מעבירים את החלה לאמצע התבנית ומחברים אותה בעדינות עם החיבור של החלה הקודמת
  • מהכדורים הקטנים של הבצק יוצרים 6 פסים ארוכים
  • מכל 3 פסים נכין חלה קטנה
  • כל חלה נכנסי מתחת לבצק, הן יהיו השיניים של חלת המפתח שלנו
  • לנו נשארו שאריות בצק, מהחיתוך של הרולדות הקטנות
  • ממנה הכנתי עוד צמה קטנה ועיטרנו את הראש של החלה עם הצמה.
  • נותנים לחלה לעמוד כרבע שעה, נותנים לבצק לנוח
  • טורפים ביצה היטב ומורחים את כל החלה, מפזרים שומשום על החלה
  • נותנים לבצק לנוח עוד כרבע שעה בינתיים מדליקים תנור ל - 180 מעלות
  • לתנור שחומם מראש ל -180 מעלות, טורבו, מכניסים את החלה ואופים כשלושים דקות עד שהיא משחימה לגמרי
  • מוציאים, ניתן להעביר אותה בעדינות לרשת כדי שתתקרר
  • שתהייה לנו שנה מלאה בשפע, בריאות, פרנסה והצלחה. שבת שלום.
Keyword חלת טחינה בצורת מפתח

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?