חלה לשבת בצורת מפתח מכינים בשבת הראשונה אחרי הפסח כסגולה לפרנסה טובה.
הכנתי לכם סרטון איך מכינים בדיוק את החלה.
למה מכינים חלת מפתח?
בעצם אפיית חלה בצורת מפתח אנו פונים אל האחד והיחיד, ההוא שבשמיים,
עם התפילה הנכונה ועם החלה בצורת מפתח הוא יעניק לנו שפע ורווחה.
אז חלה בצורת מפתח תעמוד ביני לבין השפע? הצחקתם אותי.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן79 – מתכונים לווטצ'אפ
אני, ברגעים כאלה אני נהפכת לצדיקה, מאמא-מבשלת זה אני.
אם יש משהו שיכול לעזור חוץ מלעבוד קשה כמו כל עם ישראל,
וצריך להכין חלה בצורת מפתח שתעניק לנו שפע, רווחה כלכלית שלא אכין?
רוצו להדליק תנורים ובעזרת השם, בעזרה שלנו ובעזרת החלה בצורת מפתח,
יהיה לנו שפע, רווחה כלכלית ורק טוב, אמן ואמן.
אפשר להכין את החלה בצורת מפתח, אפשר להטביע בחלה מפתח.
השנה הכנתי שתי חלות. אחת קלועה והשניה עם עיגולים, שהרבה יותר קל להכין אותה.
ראשית מכינים צמה קלועה ושמים בתבנית עם קערית באמצע שתשמור על העיגול
ככה נראית החלה לפני שנכנסה לתנור
תראו את המושלמת אחרי האפייה
הכנתי עוד חלה עם עיגולים קל קל להכין
מסביב לקערית שמים עיגולי בצק ויורדים עד למטה עם העיגולים
הנה המושלמת השנייה יצאה מהתנור
והנה שתי היפהפיות שיביאו לנו שפע פרנסה וחיים טובים
היידה. שלא תגידו שלא אמרתי,
רוצו להדליק תנורים כדי שתהיה לכם חלה לשבת בצורת מפתח סגולה לפרנסה טובה אמן!
מתכון מדוייק איך מכינים בצק לחלות שמרים כאן – מתכון לחלות שמרים
בסרטון תוכלו לראות איך בדיוק מכינים בצק שמרים לחלות
לפני שנה – באפריל 2018 אופירה, אחותי המדהימה
הכינה גם חלה בצורת מפתח.
תראו איזה יופי!
בשולחן הקידוש מכסה את החלה בצורת מפתח
מפית שרקמה אימי בסבלנות אין קץ
והכינה לאחותי לכבוד שבת.בקבוצת הווטאפ אחותי סיפרה על המנהג
ואחייניתי ממיאמי דניאל הכינה גם!
והנה שולחן השבת של דניאל
עם חלה בצורת מפתח
עוד מתכונים למאפים מלוחים ולחמים תמצאו כאן
מתכונים לחם וחלות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
את החלות האלה הכנתי לפני שנתיים
חלה לשבת בצורת מפתח
סוויט טיפ:
בנושא השמרים
בדרך כלל נהוג לשים על כל קילו קמח 2 כפות שמרים יבשים.
תוכלו לבדוק המרות שונות כאן – המרות מידות משקל
מה צריך בשביל חלה לשבת בצורת מפתח?
חצי קילו ק"ג קמח לבן
שמרים טריים (25 גרם)
פחות מרבע כוס סוכר (25 גרם)
1/4 כוס שמן זית או קנולה
1 ביצה גודל L
כ- 1 כוסות מים פושרים
כף מחוקה של מלח
לקישוט:
ביצה טרופה,
שומשום, קצח, אפשר גם גרעיני חמניה
איך מכינים חלה בצורת מפתח?
בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים המלח ומערבבים.
מוסיפים את הביצים השמן ומחצית מכמות המים ונותנים למיקסר לעבוד על מהירות נמוכה.
להוסיף את יתרת המים ולתת למיקסר לעבוד כעשר דקות לפחות עד שהבצק נהפך למיקשה אחת.
אחרי הלישה מגיע שלב ההתפחה.
שתי אפשרויות: לילה במקרר או שעה עד שעה וחצי בחוץ עד שהבצק מכפיל נפחו.
אחרי שהבצק תפח, מוציאים מהקערה, מוציאים ממנו את האויר,
לשים ומתחילים להכין חלה.
מחלקים את הבצק לשני כדורים, מכל כדור נכין חלה.
נתחיל עם החלה הקלועה.
את הכדור מחלקים לשני כדורים ועוד כדור קטן.
מחלקים כדור הבצק לשלושה פסים וקולעים צמה.
מעבירים את הצמה לתבנית ובאמצע מניחים תבנית עגולה כדי שהעיגול ישמר.
מחלקים כדור נוסף לשני פסים, מרדדים לפסים ומגלגלים אותם אחד עם השני.
מהם ניצור את החלה האמצעית.
מהכדור השלישי הקטן יותר נכין את שיני השיניים.
מרדדים את הבצק לפסים דקים, מגלגלים אותם אחד בתוך השני.
ויוצרים את המבנה של "שיני המפתח". תוכלו לראות בסרטון כמה זה קל.
מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומניחים לעוד שעה התפחה.
חלת כדורים.
את הכדור השני מחלקים ל – 19 עיגולים קטנים ויוצרים את החלה.
ראשית עיגול מסביב לקערית אפייה,
ממשיכים בקו ישר עם עיגולי הבצק ומוסיפים כדורי בצק לשיני המפתח.
מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל או קצח.
יש לתת לחלות התפחה נוספת של כשעה.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים את החלות כעשרים וחמש דקות עד שהחלות מזהיבות.
צדיקות וצדיקים שלי, פרנסה טובה רווחה כלכלית ורק טוב לכולנו – אמן!