חלה לשבת בצורת מפתח מכינים בשבת הראשונה אחרי הפסח כסגולה לפרנסה טובה, שפע, רווחה והצלחה.
הכנתי לכם סרטון איך מכינים בדיוק את החלה.
למה מכינים חלת מפתח?
בעצם אפיית חלה בצורת מפתח אנו פונים אל האחד והיחיד, ההוא שבשמיים, עם התפילה הנכונה ועם החלה בצורת מפתח הוא יעניק לנו שפע ורווחה.
רצתי למטבח, רוצו גם אתם, ובעזרת השם ובעזרת החלה תהייה לכולנו פרנסה טובה, שפע והצלחה.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88 – מתכונים לווטצ'אפ
אפשר להכין את החלה בצורת מפתח, אפשר להטביע בחלה מפתח.
השנה הכנתי שתי חלות. אחת קלועה והשניה עם עיגולים, שהרבה יותר קל להכין אותה.
ראשית מכינים צמה קלועה ושמים בתבנית עם קערית באמצע שתשמור על העיגול
ככה נראית החלה לפני שנכנסה לתנור
טעים באינסטגרם שלי. בואו –
האינסטגרם של סוויטדולי
תראו את החלה בצורת מפתח אחרי האפייה
הכנתי עוד חלה עם עיגולים קל קל להכין
מסביב לקערית שמים עיגולי בצק ויורדים עד למטה עם העיגולים
הנה המושלמת השנייה יצאה מהתנור
והנה שתי היפהפיות שיביאו לנו שפע פרנסה וחיים טובים
בשנה שעברה, גם הכנתי חלה בצורת מפתח, חלה יפהפייה, עם עיטור מיוחד
חלת טחינה בצורת מפתח
היידה. שלא תגידו שלא אמרתי,
רוצו להדליק תנורים כדי שתהיה לכם חלה לשבת בצורת מפתח סגולה לפרנסה טובה אמן!
כאן תוכלו לראות איך הכנתי את חלת טחינה בצורת מפתח
גם אחותי הכינה חלה בצורת מפתח.
בשולחן הקידוש מכסה את החלה בצורת מפתח
מפית שרקמה אימי בסבלנות אין קץ, והכינה לאחותי לכבוד שבת.
גם דניאל שגרה במיאמי הכינה ושלחה לנו תמונה
הנה שולחן השבת של דניאל
עם חלה בצורת מפתח
עוד מתכונים ללחם וחלות כאן
מתכונים לחם וחלות
ותשמעו מה שרה סופרין מספרת על החלה בצורת מפתח
לאנשי הלאדינו
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
חלה לשבת בצורת מפתח
חלה לשבת בצורת מפתח
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח
- 25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים א
- 1 כף מלח
- 25 גרם סוכר
- רבע כוס שמן
- 1 ביצה
- 1 כוס מים פושרים
Instructions
- בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים המלח ומערבבים
- מוסיפים את הביצים השמן ומחצית מכמות המים ונותנים למיקסר לעבוד על מהירות נמוכה.
- להוסיף את יתרת המים ולתת למיקסר לעבוד כעשר דקות לפחות עד שהבצק נהפך למיקשה אחת.
- הבצק רך, מעבירים להתפחה לשעה - שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
- אחרי שהבצק תפח, מוציאים מהקערה, מוציאים ממנו את האויר,לשים ומתחילים להכין חלה.
- נתחיל עם החלה הקלועה.את הכדור מחלקים לשני כדורים ועוד כדור קטן.
- מחלקים כדור הבצק לשלושה פסים וקולעים צמה.
- מעבירים את הצמה לתבנית ובאמצע מניחים תבנית עגולה כדי שהעיגול ישמר
- מחלקים כדור נוסף לשני פסים, מרדדים לפסים ומגלגלים אותם אחד עם השני.
- מהם ניצור את החלה האמצעית.
- מהכדור השלישי הקטן יותר נכין את שיני השיניים.
- מרדדים את הבצק לפסים דקים, מגלגלים אותם אחד בתוך השני.
- ויוצרים את המבנה של "שיני המפתח". תוכלו לראות בסרטון כמה זה קל
- מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומניחים לעוד שעה התפחה.
- גירסה נוספת - חלת כדורים
- את הכדור השני מחלקים ל – 19 עיגולים קטנים ויוצרים את החלה
- ראשית עיגול מסביב לקערית אפייה,
- ממשיכים בקו ישר עם עיגולי הבצק ומוסיפים כדורי בצק לשיני המפתח.
- מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל או קצח.
- יש לתת לחלות התפחה נוספת של כשעה
- בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים את החלות כעשרים וחמש דקות עד שהחלות מזהיבות.
- צדיקות וצדיקים שלי, פרנסה טובה רווחה כלכלית ורק טוב לכולנו – אמן!