Go Back Email Link
חלת מגן דוד בעשרים דקות

חלת מגן דוד בעשרים דקות

סוויט דולי
חלת מגן דוד בעשרים דקות פריכה ונהדרת
Prep Time 10 minutes
Cook Time 18 minutes
Total Time 30 minutes
Course מתכונים ללחם ולחמניות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק פיצה של שימרית
  • 1 כוס גבינה מלוחה מגורדת
  • 1 כוס גבינה צהובה מגורדת
  • 1 ביצה
  • 1 כף גבינה לבנה 5%

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות שומשום

Instructions
 

  • מערבבים בקערית את כל הגבינות עם הביצה לבלילה אחידה
  • פותחים את הבצק פיצה ומרדדים עם נייר אפייה מעל שיהיה יותר קל
  • מניחים את הבצק לרוחב ומסמנים חמישה פסים לאורך הבצק, מה שיוצר לנו שישה פסי בצק
  • כל פס בערך 5-6 ס"מ
  • חותכים שישה פסים. אני נעזרתי בנייר אפיה וסרגל. הנחתי את נייר האפייה בקצה של הבצק ועם סרגל חתכתי פס ישר.
  • מרימים את נייר האפייה ועוברים לפס השני, כך היה לי יותר קל להכין.
  • מעבירים את הבלילה לשקית ניילון ומזליפים מהבלילה באמצע הבצק של כל פס
  • אפשר גם עם כפית בזהירות להניח מהבלילה
  • לאסוף את שני קצוות הבצק ולהדק מההתחלה ועד סוף הפס, לכסות את בלילת הגבינות
  • ככה להכין שישה פסים ממולאים בגבינה
  • בתבנית אפייה מניחים נייר אפיה ומתחילים להעביר את הפסים ויוצרים מגן דוד
  • לאחר שיצרתם מגן דוד, מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל
  • לתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות מכניסים לעשרים דקות אפייה
  • מוציאים, נותנים לכולם להתרשם מהיופי של המגן דוד והיידה - בתיאבון. אוכלים חם.
Keyword חלת מגן דוד בעשרים דקות