מכינים רוטב פסטו
שוטפים את עלי הבזיליקום ומייבשים
במעבד מזון שמים את העלים היבשים ומוסיפים 4 שיני שום
מוסיפים את גבינת הפרמז'ן המגורדת ומפעילים
מוסיפים מלח ופלפל שופכים מחצית מכמות השמן ומפעילים את מעבד המזון
מוסיפים את יתרת שמן הזית ומפעילים את מעבד המזון עד שהכל נהפך לבלילה אחידה
שמים בקופסה סגורה במקרר. להכנת חלת הפסטו שלנו נשתמש ב3-4 כפות מהרוטב
פותחים את בצק הפיצה, מניחים עליו נייר אפייה ומרדדים את הבצק
מורידים את נייר האפייה ומורחים על כל הבצק רוטב פסטו
מפוררים מעל גבינה מלוחה ומפזרים על כל הפסטו
את עגבניות השרי חותכים לריבועים קטנים, תייבשו אותן מעט שלא יהיו רטובות וישפריצו מיץ על הפסטו
מפזרים את העגבניות על הגבינה המלוחה
מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת
עם נייר האפייה שצמוד לבצק, מגלגלים לרולדה ארוכה
מעבירים לתבנית אפייה ומצמידים את שתי הקצוות היטב לצורת עיגול. מהדקים היטב.
חורצים פסים לאורך הבצק
בין החתכים עם ידית ארוכה או מקל אוכל סיני צו'פסטיק לוחצים את הבצק פנימה בין החתכים
מורחים ביצה טרופה, מפזרים שומשום
לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות מכניסים לרבע שעה עד עשרים דקות. החלה שלנו משחימה מעט וזה הזמן להוציא אותה.
מגישים חם ורואים איך הגבינה נמסה. ניתן להכין אפילו שעה מראש. היא טעימה אש!