Go Back Email Link
חלת פסטו במילוי גבינות

חלת פסטו במילוי גבינות

סוויט דולי
חלת פסטו במילוי גבינות שמכינים בעשרים דקות
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course מתכונים לארוחת ערב
Cuisine מטבח איטלקי

Ingredients
  

  • 1 חבילת בצק פיצה שימרית

רוטב פסטו

  • 4 כוסות עלי בזיליקום גדושות
  • 200 גרם גבינת פרמזן
  • 4 שיני שום
  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס שמן זית

מילוי גבינות

  • 100 גרם גבינה מלוחה
  • 10 עגבניות שרי
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת

ציפוי מעל

  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כף שומשום

Instructions
 

  • מכינים רוטב פסטו
  • שוטפים את עלי הבזיליקום ומייבשים
  • במעבד מזון שמים את העלים היבשים ומוסיפים 4 שיני שום
  • מוסיפים את גבינת הפרמז'ן המגורדת ומפעילים
  • מוסיפים מלח ופלפל שופכים מחצית מכמות השמן ומפעילים את מעבד המזון
  • מוסיפים את יתרת שמן הזית ומפעילים את מעבד המזון עד שהכל נהפך לבלילה אחידה
  • שמים בקופסה סגורה במקרר. להכנת חלת הפסטו שלנו נשתמש ב3-4 כפות מהרוטב
  • פותחים את בצק הפיצה, מניחים עליו נייר אפייה ומרדדים את הבצק
  • מורידים את נייר האפייה ומורחים על כל הבצק רוטב פסטו
  • מפוררים מעל גבינה מלוחה ומפזרים על כל הפסטו
  • את עגבניות השרי חותכים לריבועים קטנים, תייבשו אותן מעט שלא יהיו רטובות וישפריצו מיץ על הפסטו
  • מפזרים את העגבניות על הגבינה המלוחה
  • מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת
  • עם נייר האפייה שצמוד לבצק, מגלגלים לרולדה ארוכה
  • מעבירים לתבנית אפייה ומצמידים את שתי הקצוות היטב לצורת עיגול. מהדקים היטב.
  • חורצים פסים לאורך הבצק
  • בין החתכים עם ידית ארוכה או מקל אוכל סיני צו'פסטיק לוחצים את הבצק פנימה בין החתכים
  • מורחים ביצה טרופה, מפזרים שומשום
  • לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות מכניסים לרבע שעה עד עשרים דקות. החלה שלנו משחימה מעט וזה הזמן להוציא אותה.
  • מגישים חם ורואים איך הגבינה נמסה. ניתן להכין אפילו שעה מראש. היא טעימה אש!
Keyword חלת פסטו במילוי גבינות