חלת פסטו במילוי גבינות היא שילוב מנצח של טעמים ומרקמים, ואחרי שתכינו פעם אחת אתם תתאהבו.
את חלת הפסטו שלי הכנתי עם בצק פיצה של שימרית שתמיד נמצא אצלי במקרר. קונים אותו לא קפוא ושומרים במקרר וכשהילדים בדרך, מוציאים ומכינים איתו דברים שאוהבים. לכלתי קבוע יש בבית במקרר בצק פיצה. החוויה האדירה שהילדות מכינות יחד איתה את הפיצה וזו אטרקציה בפני עצמה.
אצלנו מאד אוהבים פסטו. אני מכינה תמיד רוטב ושומרת במקרר בצנצנת סגורה. הילדים אוהבים לאכול את הרוטב עם לחם או בשילוב פסטה.
הפעם הלכתי על חלת פסטו במילוי גבינות. שילוב הפסטו העשיר בשום, בזיליקום וצנוברים, עם הגבינות המומסות יוצר חגיגה של טעמים. הפסטו מוסיף עומק וטעם איטלקי, והגבינות מקנות מרקם קרמי ונמס. שוס של ארוחת ערב.
הכנתי לכם סרטון שמדגים בדיוק איך הכנתי את החלה
כדי ליצור את הצורה היפה על החלה, חרצתי פסים אחרי, ובין הפסים עם מקל צ'ופסטיק, השקעתי את הבצק בין החתכים. זה גרם לחלה שלנו להיפתח ולהיות יפה שבעתיים.
ביצה טרופה, שומשום ולתנור של 200 מעלות רבע שעה עד עשרים דקות ויש לכם חלת פסטו מושלמת
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן 82– מתכונים לווטצ'אפ
ארוחת הערב המושלמת שלכם
מנדולינה משולבת
בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט
עוד מתכונים לעוגיות תמצאו כאן
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
הפרסום בשיתוף "שימרית"
חלת פסטו במילוי גבינות

חלת פסטו במילוי גבינות
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילת בצק פיצה שימרית
רוטב פסטו
- 4 כוסות עלי בזיליקום גדושות
- 200 גרם גבינת פרמזן
- 4 שיני שום
- רבע כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כוס שמן זית
מילוי גבינות
- 100 גרם גבינה מלוחה
- 10 עגבניות שרי
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
ציפוי מעל
- 1 ביצה טרופה
- 1 כף שומשום
Instructions
- מכינים רוטב פסטו
- שוטפים את עלי הבזיליקום ומייבשים
- במעבד מזון שמים את העלים היבשים ומוסיפים 4 שיני שום
- מוסיפים את גבינת הפרמז'ן המגורדת ומפעילים
- מוסיפים מלח ופלפל שופכים מחצית מכמות השמן ומפעילים את מעבד המזון
- מוסיפים את יתרת שמן הזית ומפעילים את מעבד המזון עד שהכל נהפך לבלילה אחידה
- שמים בקופסה סגורה במקרר. להכנת חלת הפסטו שלנו נשתמש ב3-4 כפות מהרוטב
- פותחים את בצק הפיצה, מניחים עליו נייר אפייה ומרדדים את הבצק
- מורידים את נייר האפייה ומורחים על כל הבצק רוטב פסטו
- מפוררים מעל גבינה מלוחה ומפזרים על כל הפסטו
- את עגבניות השרי חותכים לריבועים קטנים, תייבשו אותן מעט שלא יהיו רטובות וישפריצו מיץ על הפסטו
- מפזרים את העגבניות על הגבינה המלוחה
- מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת
- עם נייר האפייה שצמוד לבצק, מגלגלים לרולדה ארוכה
- מעבירים לתבנית אפייה ומצמידים את שתי הקצוות היטב לצורת עיגול. מהדקים היטב.
- חורצים פסים לאורך הבצק
- בין החתכים עם ידית ארוכה או מקל אוכל סיני צו'פסטיק לוחצים את הבצק פנימה בין החתכים
- מורחים ביצה טרופה, מפזרים שומשום
- לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות מכניסים לרבע שעה עד עשרים דקות. החלה שלנו משחימה מעט וזה הזמן להוציא אותה.
- מגישים חם ורואים איך הגבינה נמסה. ניתן להכין אפילו שעה מראש. היא טעימה אש!