Go Back Email Link
חמין עוף עם חיטה וערמונים

חמין עוף עם חיטה וערמונים

סוויט דולי
חמין עוף עם חיטה וערמונים וארטישוק ירושלמי
Prep Time 30 minutes
Cook Time 12 hours
Total Time 12 hours 30 minutes
Course מתכונים לחמין
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 5 כפות שמן
  • 2 בצל
  • 2 כרעיים
  • 2 כוסות חיטה
  • 10 ארטישוק ירושלמי
  • 100 גרם ערמונים בשקית
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף גריל עוף
  • 1 ראש שום שלם
  • 4 כוסות מים

Instructions
 

  • משרים את החיטה לילה במים
  • יוצקים שמן לסיר, קוצצים את הבצל ומטגנים אותו לאט לאט עד לגוון שחום
  • כשהבצל שחום מוסיפים מים לסיר ומביאים לרתיחה
  • נותנים למים להתבשל מספר דקות עד שהמים הופכים לחומים
  • מוסיפים את המלח, פלפל שחור ותבלין גריל עוף ומבשלים דקה או שנתיים
  • מוסיפים את העוף לסיר, מסננים את החיטה מהמים ומוסיפים לתבשיל
  • את הארטישוק הירושלמי מקלפים היטב, שוטפים חותכים ומכניסים לסיר
  • מוסיפים עוד מים ומביאים את הסיר לרתיחה
  • אחרי שהמים רתחו, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ונותנים לו לעמוד ולהתבשל לאט לאט
  • אחרי כשעה, שהתבשיל התייצב בסיר, מוסיפים את הערמונים וממשיכים בבישול איטי. תבשיל נפלא בטעמו.
  • מבשלים את הסיר כמו חמין רגיל. משאירים על אש נמוכה נמוכה או על הפלטה כל הלילה.
Keyword חמין עוף עם חיטה וערמונים