משרים את החיטה לילה במים
יוצקים שמן לסיר, קוצצים את הבצל ומטגנים אותו לאט לאט עד לגוון שחום
כשהבצל שחום מוסיפים מים לסיר ומביאים לרתיחה
נותנים למים להתבשל מספר דקות עד שהמים הופכים לחומים
מוסיפים את המלח, פלפל שחור ותבלין גריל עוף ומבשלים דקה או שנתיים
מוסיפים את העוף לסיר, מסננים את החיטה מהמים ומוסיפים לתבשיל
את הארטישוק הירושלמי מקלפים היטב, שוטפים חותכים ומכניסים לסיר
מוסיפים עוד מים ומביאים את הסיר לרתיחה
אחרי שהמים רתחו, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ונותנים לו לעמוד ולהתבשל לאט לאט
אחרי כשעה, שהתבשיל התייצב בסיר, מוסיפים את הערמונים וממשיכים בבישול איטי. תבשיל נפלא בטעמו.
מבשלים את הסיר כמו חמין רגיל. משאירים על אש נמוכה נמוכה או על הפלטה כל הלילה.