חמין עוף עם חיטה וערמונים ותפוחי אדמה, אחד התבשילים הנפלאים שתכינו. חמין עם חיטה ועוף הוא טעים מאוד. הטעם של העוף והחיטה משתלבים יחד בצורה מושלמת, ויוצרים ארוחה חמימה ומנחמת. התוספת של הארטישוק הירושלמי, מוסיפה טעמים נפלאים למנה.
בואו לאינסטוש טעים אצלי –
האינסטגרם של סוויטדולי
ארטישוק ירושלמי הוא שורש, שהוא למעשה הפקעת הדומה בצורתה יותר מכל דווקא לג'ינג'ר, אין כל קשר עם ירושלים, או עם ארטישוק, ושמו העברי התקני הוא חמנית הפקעות. עכשיו השווקים מלאים בירק הזה. השתדלו למצוא שורשים מוצקים ועם כמה שפחות גבשושיות. זה יקל אחר כך על העבודה במטבח. נסו למצוא את הזן בעל הקליפה הבהירה שלרוב גם חלקה יותר. שוטפים היטב את הארטישוק כי הוא מלא חול בדרך כלל, מקלפים וחותכים לצורות.
החמין שלי התחיל במקרה, החלטתי על חמין עם חיטה ועוף, אבל אחרי זה צירפתי את הארטישוק הירושלמי ואת הערמונים, שנתנו טעם נהדר לחמין.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן68– מתכונים לווטצ'אפ
את המחיטה תשרו לילה לפני במים
בבוקר, תסננו את המים ותוסיפו לתבשיל
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים לחמין?
מתכונים לחמין
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
חמין עוף עם חיטה וערמונים
חמין עוף עם חיטה וערמונים
סוויט דוליIngredients
- 5 כפות שמן
- 2 בצל
- 2 כרעיים
- 2 כוסות חיטה
- 10 ארטישוק ירושלמי
- 100 גרם ערמונים בשקית
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף גריל עוף
- 1 ראש שום שלם
- 4 כוסות מים
Instructions
- משרים את החיטה לילה במים
- יוצקים שמן לסיר, קוצצים את הבצל ומטגנים אותו לאט לאט עד לגוון שחום
- כשהבצל שחום מוסיפים מים לסיר ומביאים לרתיחה
- נותנים למים להתבשל מספר דקות עד שהמים הופכים לחומים
- מוסיפים את המלח, פלפל שחור ותבלין גריל עוף ומבשלים דקה או שנתיים
- מוסיפים את העוף לסיר, מסננים את החיטה מהמים ומוסיפים לתבשיל
- את הארטישוק הירושלמי מקלפים היטב, שוטפים חותכים ומכניסים לסיר
- מוסיפים עוד מים ומביאים את הסיר לרתיחה
- אחרי שהמים רתחו, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ונותנים לו לעמוד ולהתבשל לאט לאט
- אחרי כשעה, שהתבשיל התייצב בסיר, מוסיפים את הערמונים וממשיכים בבישול איטי. תבשיל נפלא בטעמו.
- מבשלים את הסיר כמו חמין רגיל. משאירים על אש נמוכה נמוכה או על הפלטה כל הלילה.
כמה זמן בתנור לאחר הוספת הערמונים. תודה
כמו תבשיל של חמין רגיל. אפילו לילה.