מתכונים

מתכונים לחמין

מתכונים ל חמין, יעזרו לכם להכין את החמין המושלם, כי לא משנה אם זו טיפת גשם או רוח, מזג אויר סגרירי בחוץ וכולנו מכינים חמין.
יש שקוראים לו טצ'ולנט, או חמין, יש את הסחינה ואצלנו הסלוניקאים קוראים לו פיג'ונס, כולם אותו דבר.
סיר אחד שמכניסים לתוכו את כל האהבה שלנו באוכל, סוגרים, נותנים לו לילה להתבשל עם עצמו ולמחרת פותחים איתו שולחן לכל המשפחה.

הנה טיפים להכנת חמין מושלם.

1."סיר הסירים"

בפעם הראשונה שהחתן שלי ראה את הסיר של החמין, הוא שאל אם שמרתי את הסיר מהצבא.
תבחרו סיר רחב וגדול שיוכל להכיל את כל המצרכים של החמין וגם סיר שמתאים לתנור.
בחמין שפע מצרכים ובסיר גדול יש מקום לכולם.

2."במקרה הכינותי מראש"

כשמזג האוויר מתחיל להיות סגרירי, אני קונה קילו שעועית לבנה קילו שעועית אדומה ומשרה את השעועית במים לפחות 24 שעות.
מסננת את המים, מחלקת לשקיות ושמה בפריזר. ככה יש לי שעועית מוכנה לחמין בשני צבעים תמיד.

3."מים מים בששון"
יש להשרות את כל הקטניות לילה לפני שמכניסים אותם לסיר.
אם נזכרתם בבוקר שאתם רוצים חמין ולא השרתם בלילה, שימו מים קרים בסיר עם הקטניות ותרתיחו שלוש פעמים וכל פעם תחליפו את המים.

4."הפרד ומשול"
חמין מושלם הוא חמין שיש בו סוגים שונים של דגנים וקטניות כמו חיטה, גריסים ואורז.
אם אתם לא אוהבים את שהכל מעורבב בחמין ביחד, שקיות צלייה יפתרו לכם את הבעיה והן נהדרות.
שקית לחיטה, שקית לגריסים, שקית לאורז, מצוין! חוררו את השקיות כדי שהנוזלים יחדרו פנימה ויעזרו בבישול.

5.'"אפונה וגזר ישבו במקרר"
תוסיפו לחמין ירקות נוספים כמו גזר, בטטה ואפילו אפונה יבשה בשקית, אתם תתפלאו כמה זה יוסיף טעם לחמין.

6."אלוף שום ואלוף בצל"
קחו ראש שום שלם לא מקולף, שימו בתוך החמין, אתם רק תודו לי. אותו דבר עם הבצל, ראש בצל שלם בפנים.

7."ט"ו בשבט הגיע"
לא, ט"ו בשבט לא הגיע, אבל החמין שלכם ישמח אם תכניסו לתוכו
פירות יבשים כמו שזיפים יבשים או משמשים יבשים. ערמונים בחמין בכלל שידרוג פנטסטי!

8."ביצים-ביצים-ביצים"
מספר הביצים יהיה כמספר הסועדים.
לפני שאם שמים את הביצים בסיר החמין, תוציאו מהמקרר, שיהיו בטמפרטורת החדר על מנת שלא יתפוצצו בתוך הסיר.

9."בשר עוף ועצמות"
שילוב של בשר עם שומן יהפכו את החמין שלכם לחלומי.
חתיכות של אוסובוקו, נתחי בשר בקר ואפילו שני נתחי עוף עם עצמות בחמין, יספקו את הסחורה.
העוף יהפך לרך רך והוא נמס בפה.

10."מי למטה מי למעלה"
שכבה ראשונה תהייה שכבת בצל מטוגן עליה תנוח שכבת הבשר,
שכבה שנייה שעועית בשני צבעים, חומוס, מעל נניח תפוחי אדמה
שקיות עם דגנים מעל וביצים להשלמת הסיר.

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים