עשרה טיפים לחמין מושלם

חמין, טצ'ולנט, סחינה או פיג'ונס, לא משנה השם, הנה טיפים שיעשו את החמין מושלם!

שתף
הדפסה
מתכונים לשבת
מה צריך

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
רבע כוס שמן
1 לקט קטניות לחמין של סנפרוסט – 800 גרם
חצי קילו קוביות בשר בקר
5 תפוחי אדמה
2 גזרים
1 בטטה
1 כוס חיטה
5 ביצים אם רוצים יותר סבבה!
כ-2 ליטר מים
מלח פלפל שחור לפי הטעם
2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
אפשר להוסיף גם פפריקה חריפה לפי הטעם
1 ראש שום לא קלוף
1 בצל שלם

מה צריך

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
רבע כוס שמן
1 לקט קטניות לחמין של סנפרוסט – 800 גרם
חצי קילו קוביות בשר בקר
5 תפוחי אדמה
2 גזרים
1 בטטה
1 כוס חיטה
5 ביצים אם רוצים יותר סבבה!
כ-2 ליטר מים
מלח פלפל שחור לפי הטעם
2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
אפשר להוסיף גם פפריקה חריפה לפי הטעם
1 ראש שום לא קלוף
1 בצל שלם

מתכונים לשבת

עשרה טיפים לחמין מושלם, כי לא משנה אם זו טיפת גשם או רוח, מזג אויר סגרירי בחוץ וכולנו מכינים חמין.
יש שקוראים לו טצ'ולנט, או חמין, יש את הסחינה ואצלנו הסלוניקאים קוראים לו פיג'ונס, כולם אותו דבר.
סיר אחד שמכניסים לתוכו את כל האהבה שלנו באוכל, סוגרים, נותנים לו לילה להתבשל עם עצמו ולמחרת פותחים איתו שולחן לכל המשפחה.

עשרה טיפים לחמין מושלם!

1."סיר הסירים"
בפעם הראשונה שהחתן שלי ראה את הסיר של החמין, הוא שאל אם שמרתי את הסיר מהצבא.
תבחרו סיר רחב וגדול שיוכל להכיל את כל המצרכים של החמין וגם סיר שמתאים לתנור.
בחמין שפע מצרכים ובסיר גדול יש מקום לכולם.

2."במקרה הכינותי מראש"
כשמזג האוויר מתחיל להיות סגרירי, אני קונה קילו שעועית לבנה קילו שעועית אדומה ומשרה את השעועית במים לפחות 24 שעות.
מסננת את המים, מחלקת לשקיות ושמה בפריזר. ככה יש לי שעועית מוכנה לחמין בשני צבעים תמיד.

3."מים מים בששון"
יש להשרות את כל הקטניות לילה לפני שמכניסים אותם לסיר.
אם נזכרתם בבוקר שאתם רוצים חמין ולא השרתם בלילה, שימו מים קרים בסיר עם הקטניות ותרתיחו שלוש פעמים וכל פעם תחליפו את המים.

4."הפרד ומשול"
חמין מושלם הוא חמין שיש בו סוגים שונים של דגנים וקטניות כמו חיטה, גריסים ואורז.
אם אתם לא אוהבים את שהכל מעורבב בחמין ביחד, שקיות צלייה יפתרו לכם את הבעיה והן נהדרות.
שקית לחיטה, שקית לגריסים, שקית לאורז, מצוין! חוררו את השקיות כדי שהנוזלים יחדרו פנימה ויעזרו בבישול.

5.'"אפונה וגזר ישבו במקרר"
תוסיפו לחמין ירקות נוספים כמו גזר, בטטה ואפילו אפונה יבשה בשקית, אתם תתפלאו כמה זה יוסיף טעם לחמין.

6."אלוף שום ואלוף בצל"
קחו ראש שום שלם לא מקולף, שימו בתוך החמין, אתם רק תודו לי. אותו דבר עם הבצל, ראש בצל שלם בפנים.

7."ט"ו בשבט הגיע"
לא, ט"ו בשבט לא הגיע, אבל החמין שלכם ישמח אם תכניסו לתוכו
פירות יבשים כמו שזיפים יבשים או משמשים יבשים. ערמונים בחמין בכלל שידרוג פנטסטי!

8."ביצים-ביצים-ביצים"
מספר הביצים יהיה כמספר הסועדים.
לפני שאם שמים את הביצים בסיר החמין, תוציאו מהמקרר, שיהיו בטמפרטורת החדר על מנת שלא יתפוצצו בתוך הסיר.

9."בשר עוף ועצמות"
שילוב של בשר עם שומן יהפכו את החמין שלכם לחלומי.
חתיכות של אוסובוקו, נתחי בשר בקר ואפילו שני נתחי עוף עם עצמות בחמין, יספקו את הסחורה.
העוף יהפך לרך רך והוא נמס בפה.

10."מי למטה מי למעלה"
שכבה ראשונה תהייה שכבת בצל מטוגן עליה תנוח שכבת הבשר,
שכבה שנייה שעועית בשני צבעים, חומוס, מעל נניח תפוחי אדמה
שקיות עם דגנים מעל וביצים להשלמת הסיר.

עשרה טיפים לחמין מושלם

עוד מתכונים לשבת תמצאו כאן – מתכונים לשבת
עוד מתכונים לארוחות שלמות תמצאו כאן – מתכונים לארוחות
המתכון בשיתוף סנפרוסט

מתכון לחמין עוף מושלם! מה צריך בשביל מתכון לחמין עוף מושלם?

עשרה טיפים לחמין מושלם

מה צריך?

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
רבע כוס שמן
1 לקט קטניות לחמין של סנפרוסט – 800 גרם
חצי קילו קוביות בשר בקר מס' 5
5 תפוחי אדמה
2 גזרים
1 בטטה
1 כוס חיטה
5 ביצים אם רוצים יותר סבבה!
כ-2 ליטר מים
מלח פלפל שחור לפי הטעם
2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
אפשר להוסיף גם פפריקה חריפה לפי הטעם
1 ראש שום לא קלוף
1 בצל שלם

איך מכינים מתכון לחמין עם עשרה טיפים לחמין מושלם?

שמים בסיר גדול רבע כוס שמן עם קוביות הבצל ומטגנים על אש נמוכה את הבצל.
מטגנים לאט לאט כעשר דקות בערך על אש מאד נמוכה את הבצל, עד קבלת גוון ממש חום ולכן יש להיזהר שהבצל לא ישרף.
אחרי שהבצל משחים מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים פפריקה אדומה, מלח ופלפל שחור ומרתיחים עוד כחמש דקות.
מתחילים בהכנת החמין – ראשית מרפדים את תחתית הסיר עם הבשר
מעבירים לסיר את לקט החמין.
מקלפים את תפוחי האדמה, הגזר והבטטה ומעבירים לסיר.
את החיטה מכניסים לשקית,  יש לחורר את השקית כדי שהמים יחדרו לשקית.
מניחים את הביצים, מניחים ראש שום שלם, בצל שלם, מכסים ומביאים לרתיחה.
לאחר שהתבשיל רתח, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה.
אחרי כשעתיים, או שמעבירים לפלטה חשמלית לכל הלילה או לתנור ל – 100 מעלות למשך הלילה.
בבוקר קמים לריחות שממלאים את כל הבית בריח חמין של חורף. תענוג!

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים