תבשיל חיטה עם עוף, תבשיל מנחם של חורף.
כמו העריסה, החמין של הטריפוליטאים אבל לא בדיוק.
את תבשיל החיטה עם העוף מכינים בסיר אחד,
הכל ביחד לאש, המתכונים שאני הכי אוהבת, כי זה קל ויש לנו ארוחה שלמה בסיר.
בשבוע שעבר, אמא של דיוויד נתנה לי מתכון לקרקרים השבדים,
ולקחתי ממנה גם מתכון להכנת לחם שבדי שהכינה.
אחד המרכיבים בלחם היה חיטה גרוסה והתפתחה שיחה,
כי דיוויד אמר שביקש מאמא שלו להביא כי לא ראה בסופר חיטה גרוסה.
"אמא, אפרופו חיטה, מזמן לא הכנת לנו חיטה" אמרה הבת שלי
וזה נתן לי רעיון.
כבר הכנתי תבשיל כרוב עם חיטה ברוטב עגבניות שהוא טבעוני/צמחוני לגמרי,
אבל לכבוד שבת רציתי להכין עם עוף ויצא תבשיל חלומי!
מתחילים עם טיגון העוף, מוסיפים את החיטה ונותנים לסיר להתבשל לאט לאט
כמה שעות ויש לכם סיר טעים אש!
הטריק בהכנת הסיר הוא לטגן את הבצל עד לגוון שחום אבל ממש חום,
זה מה שיצבע את המים והחיטה בצבעים נהדרים.
עוד מתכונים לעוף תמצאו כאן
מתכונים לעוף

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
רק ללחוץ כאן
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו8 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
אם אתם מחפשים עוד מתכונים לשבת
בבקשה – מתכונים לשבת
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
תבשיל חיטה עם עוף


סוויט טיפ:
על כל כוס חיטה יש להוסיף 2 כוסות מים לפחות.
תבדקו אחרי כשעה אם צריך להוסיף מים.
מה צריך לתבשיל חיטה עם עוף ?
1 בצל חתוך לריבועים
4 כפות שמן
2 כרעיים עוף
2 כוסות חיטה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
4-5 כוסות מים
איך מכינים תבשיל חיטה עם עוף?
בסיר יוצקים שמן מוסיפים את קוביות הבצל החתוך
ומטגנים על אש קטנה עד שהבצל שחום אבל ממש.
מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים את העוף מכל הצדדים,
עד שהעוף משחים מעט.
מסדרים את העוף בסיר ויוצקים מים חמים על העוף.
שוטפים היטב את החיטה ומעבירים לסיר.
משטחים את החיטה בתוך המים, שהמים יכסו את החיטה והעוף.
מתבלים במלח ופלפל. אם אתם אוהבים פפריקה או שום, לכו על זה.
מביאים את הסיר לרתיחה.
לאחר שהסיר רתח, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי עד שעתיים.
לאחר שעתיים תבדקו אם נגמרו המים תוסיפו עוד כוס ותנו לזה להתבשל עוד כשעה.
אתם תדעו שזה מוכן אם הגרגרים יהיו חומים ורכים.
שתהייה שבת נהדרת אהובות ואהובים!