טבית חמין אורז ועוף עירקי הוא חמין מיוחד במינו.
טבית, חמין שעושה טעים בפה ובנשמה.
לפני שנים טעמתי אצל חברה שלי את הטבית של אמא שלה,
ואיך אומרים? שנים הטעם נשאר לי בפה.
שבוע שעבר התארחנו אצל החברים שלנו ואני הזמנתי טבית,
והחברה שלי הכינה לי. תודה רבה שרה.
ואי כמה טעים, בחיי טבית הוא חגיגה של טעמים.
אפשר להכין את הטבית רק עם בשר,
אפשר להכין רק עם עוף, מה שאוהבים.
שרה הכינה את הטבית עם בשר ועוף.
היא השתמשה בבשר, בכרעים של עוף וגרונות של הודו.
עוד מתכונים לחמין
מתכון לחמין עוף מושלם!
מתכון לחמין עוף מושלם! מתכון לחמין עוף שמכינים במהירות והוא קל יותר ומתאים לימות הקיץ
מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות
מתכון מעולה לחמין עם בשר שעועית בשני צבעים תפוחי אדמה וחיטה במיוחד לחורף
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
רק ללחוץ כאן
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו8 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
עוד מתכונים לעוף תמצאו כאן
מתכונים לעוף
אם אתם מחפשים עוד מתכונים לשבת
בבקשה – מתכונים לשבת
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות
מה צריך בשביל טבית חמין אורז ועוף עירקי?
1 בצל קצוץ
2 עגבניות חתוכות לרבעים
6 כפות שמן
חצי קילו בשר
2 כרעיים עוף
2 גרונות של הודו
2 כוסות אורז
5 כוסות מים
כף וחצי פפריקה אדומה מתוקה
כפית שטוחה כורכום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כפית בהרט
חצי כפית הל טחון
איך מכינים טבית חמין אורז ועוף עירקי?
יוצקים שמן לסיר, חותכים את הבצל דק דק ומאדים. את הבצל עם השמן.
לפני שהבצל משחים, חותכים את העגבניות לרבעים ומוסיפים לבצל.
מטגנים הכל ביחד עד שהעגבניות מתפוררות ונעשות מאד רכות.
מוסיפים לסיר את הבשר והעוף בשלבים,
מטגנים את הבשר והעוף הכל מכל הצדדים, בערך כרבע שעה.
אחרי שהבשר קיבל צבע שחום, מוסיפים את התבלינים ומערבבים,
מוסיפים לסיר כוס מים, מביאים לרתיחה.
נותנים לבשר עם המים והתבלינים לרתוח, כדי שטעם התבלנים יכנס לבשר,
מבשלים הכל כרבע שעה.
מוסיפים את האורז ואת כל כמות המים, מערבבים את הכל,
כדי ששום דבר לא ידבק לתחתית.
מבשלים על אש נמוכה עד שהאורז כמעט מוכן אבל עדיין יש עוד מים בסיר, בתחתית.
בשלב הזה מכניסים את הסיר לתנור של 100 מעלות כמו חמין, כל הלילה.
בבוקר, מורידים את חום התנור ל – 70 מעלות כדי שהסיר לא ישרף ועדיין ישמור על התבשיל.
כשפותחים את הסיר, מתאפקים חזק חזק כי אני עם כף התחלתי לטעום.
שתהייה לכם שבת נהדרת אהובות ואהובים!