מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות

מתכון מעולה לחמין עם בשר שעועית בשני צבעים תפוחי אדמה וחיטה במיוחד לחורף

שתף
הדפסה
מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות
מה צריך

2 בצלים גדולים
רבע כוס שמן
חצי קילו בשר מס' 5 חתוך לקוביות
10 תפוחי אדמה
2 כוסות שעועית שהושרו מראש
1 כוס חיטה
5-6 ביצים אם רוצים יותר סבבה!
כ-2 ליטר מים
מלח פלפל שחור לפי הטעם
2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
אפשר להוסיף גם פפריקה חריפה לפי הטעם
1 ראש שום לא קלוף

מה צריך

2 בצלים גדולים
רבע כוס שמן
חצי קילו בשר מס' 5 חתוך לקוביות
10 תפוחי אדמה
2 כוסות שעועית שהושרו מראש
1 כוס חיטה
5-6 ביצים אם רוצים יותר סבבה!
כ-2 ליטר מים
מלח פלפל שחור לפי הטעם
2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
אפשר להוסיף גם פפריקה חריפה לפי הטעם
1 ראש שום לא קלוף

מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות

מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות.
המון שמות יש לתבשיל שנקרא בשפת העם חמין, תלוי באיזו עדה נולדת.
קוראים לזה טצו'לנט, חמין, אצלנו קראו לזה פיג'ונס,לא משנה השם,
ביום חורף קר כשהתבשיל נמצא בתנור או על הפלטה, הבית מתמלא בריחות
ואין כמו סיר של חמין בשבת בצהריים בשביל ארוחה מלאה.
כמו כל השמות שיש לחמין יש גם המון אפשרויות, יש כאלה שמוסיפים מעיים ממולאים,
יש כאלה ששמים קציצות בשר ואפשר להכין גם חמין צמחוני.

אני מביאה לכם את הגירסה הקלאסית שהולכת אצלנו והיא מאד קלה להכנה.

הכנתי לכם סרטון איך בדיוק אני מכינה את החמין:

אם אתם אוהבים בשר בחמין שלכם, תחתכו את הבשר לקוביות.
אני משתמשת בבשר מס' 5, הוא יוצא רך ונימוח בחמין.

נתחיל בקטניות. אני משתמשת בשעועית בשני צבעים, שעועית לבנה ושעועית אדומה.
כוס שעועית לבנה, כוס שעועית אדומה משרה לילה קודם ורק למחרת משתמשים.
בדרך כלל בתחילת החורף אני קונה קילו שעועית לבנה קילו שעועית אדומה ומשרה את השעועית במים לפחות 24 שעות.
מסננת את המים, מחלקת לשקיות ושמה בפריזר. ככה יש לי שעועית מוכנה לחמין.

חברים שלנו מתים על עצמות בחמין ולא יקרה מצב שלא יהיו עצמות עם מח בחמין,
אצלנו לא, כל אחד מה שהוא אוהב.

מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות

את החמין שלי אני מתחילה עם טיגון בצל בסיר לאט לאט עד שנהייה שחום.
אחרי שהבצל שחום מוסיפה מים, מביאה לרתיחה, מוסיפה תבלינים נותנת למים להתבשל עם הבצל
עד שהם נהיים ממש ממש חומים ואז מתחילה במלאכת הרכבת החמין.

שכבה ראשונה תהייה שכבת הבשר
עליה נפזר את השעועית
מעל נניח את תפוחי האדמה
את החיטה אני נוהגת לשים בשקית ולהניח על תפוחי האדמה
לחורר עם סכין את השקית כדי שנוזלים יוכלו לחדור פנימה
ואת הביצים מניחה מעל, ביצים לא קרות

מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות

ככה נראה הסיר שלנו כשהוא מלא בכל טוב החמין.
מעל אני מניחה ראש שום לא מקולף
מביאה לרתיחה את כל התערובת.
בזמן הזה הסיר יתמלא בשכבת קצף מהבשר עם כף תרוקנו את כל הקצף.
מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים על אש נמוכה.
מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות אחרי שעתיים בערך או אפילו קצת יותר
עובר הסיר אחר כבוד או לתנור או לפלטה עד לשבת בבוקר.
מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות בוקר טוב חמין(:
נכון, הצילום לא משהו אבל הוא כל כך טעים כל כך טעים
שהוא לא דומה בכלל לאיך שהוא נראה.
אגב, השאריות של יום ראשון של החמין הכי טעימות(:

אבל בוא נגיד שאין לכם חשק להכין חמין לשבת אבל מאד רוצים תבשיל אחר
אז בבקשה – אפשר – עוף ממולא באורז בתנור

או אם תעדיפו – גולש של גברים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות

מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות

 

 

מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות

מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות

סוויט דולי
מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות לימים של חורף
Prep Time 40 minutes
Cook Time 12 hours
Total Time 12 hours 39 minutes
Course מתכונים לחמין
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 2 בצל
  • רבע כוס שמן
  • 500 גרם בשר מספר 5
  • 10 תפוחי אדמה
  • 2 כוסות שעועית יבשה
  • 1 כוס חיטה
  • 6 ביצים
  • 2 ליטר מים
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה - לא חייב
  • 1 ראש שום שלם

Instructions
 

  • שמים בסיר גדול רבע כוס שמן עם קוביות הבצל ומטגנים על אש נמוכה את הבצל
  • מטגנים לאט לאט כעשר דקות בערך על אש מאד נמוכה את הבצל, עד קבלת גוון ממש חום ולכן יש להיזהר שהבצל לא ישרף.
  • אחרי שהבצל משחים מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
  • מוסיפים פפריקה אדומה, מלח ופלפל שחור ומרתיחים עוד כחמש דקות
  • מתחילים בהכנת החמין – ראשית מרפדים את תחתית הסיר עם הבשרעל הבשר נפזר את השעועית ועל השעועית נניח תפוחי אדמה.
  • את החיטה אני לא נוהגת להשרות, רק לשטוף היטב לשים בשקית ולהניח על תפוחי האדמה.
  • יש לחורר את השקית כדי שהמים יחדרו לשקית
  • מניחים את הביצים, מניחים ראש שום שלם, מכסים ומביאים לרתיחה
  • לאחר שהתבשיל רתח, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה
  • אחרי כשעתיים, או שמעבירים לפלטה חשמלית לכל הלילה או לתנור ל – 100 מעלות למשך הלילה.
  • בבוקר קמים לריחות שממלאים את כל הבית בריח חמין של חורף. תענוג!
Keyword מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים