שמים בסיר גדול רבע כוס שמן עם קוביות הבצל ומטגנים על אש נמוכה את הבצל
מטגנים לאט לאט כעשר דקות בערך על אש מאד נמוכה את הבצל, עד קבלת גוון ממש חום ולכן יש להיזהר שהבצל לא ישרף.
אחרי שהבצל משחים מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
מוסיפים פפריקה אדומה, מלח ופלפל שחור ומרתיחים עוד כחמש דקות
מתחילים בהכנת החמין – ראשית מרפדים את תחתית הסיר עם הבשרעל הבשר נפזר את השעועית ועל השעועית נניח תפוחי אדמה.
את החיטה אני לא נוהגת להשרות, רק לשטוף היטב לשים בשקית ולהניח על תפוחי האדמה.
יש לחורר את השקית כדי שהמים יחדרו לשקית
מניחים את הביצים, מניחים ראש שום שלם, מכסים ומביאים לרתיחה
לאחר שהתבשיל רתח, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה
אחרי כשעתיים, או שמעבירים לפלטה חשמלית לכל הלילה או לתנור ל – 100 מעלות למשך הלילה.
בבוקר קמים לריחות שממלאים את כל הבית בריח חמין של חורף. תענוג!