Go Back Email Link
מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות

מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות

סוויט דולי
מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות לימים של חורף
Prep Time 40 minutes
Cook Time 12 hours
Total Time 12 hours 39 minutes
Course מתכונים לחמין
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 2 בצל
  • רבע כוס שמן
  • 500 גרם בשר מספר 5
  • 10 תפוחי אדמה
  • 2 כוסות שעועית יבשה
  • 1 כוס חיטה
  • 6 ביצים
  • 2 ליטר מים
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה - לא חייב
  • 1 ראש שום שלם

Instructions
 

  • שמים בסיר גדול רבע כוס שמן עם קוביות הבצל ומטגנים על אש נמוכה את הבצל
  • מטגנים לאט לאט כעשר דקות בערך על אש מאד נמוכה את הבצל, עד קבלת גוון ממש חום ולכן יש להיזהר שהבצל לא ישרף.
  • אחרי שהבצל משחים מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
  • מוסיפים פפריקה אדומה, מלח ופלפל שחור ומרתיחים עוד כחמש דקות
  • מתחילים בהכנת החמין – ראשית מרפדים את תחתית הסיר עם הבשרעל הבשר נפזר את השעועית ועל השעועית נניח תפוחי אדמה.
  • את החיטה אני לא נוהגת להשרות, רק לשטוף היטב לשים בשקית ולהניח על תפוחי האדמה.
  • יש לחורר את השקית כדי שהמים יחדרו לשקית
  • מניחים את הביצים, מניחים ראש שום שלם, מכסים ומביאים לרתיחה
  • לאחר שהתבשיל רתח, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה
  • אחרי כשעתיים, או שמעבירים לפלטה חשמלית לכל הלילה או לתנור ל – 100 מעלות למשך הלילה.
  • בבוקר קמים לריחות שממלאים את כל הבית בריח חמין של חורף. תענוג!
Keyword מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות