מתכון לחמין צמחוני מושלם הכנתי לכבוד יום הולדתה של בתי הבכורה גלי. לפני שנים שפתחתי את הבלוג הקדשתי לגלי מתכון למרק שום קטיפתי ועשיר .
כשראתה את סיר החמין הצמחוני, שאלה "הכנת בשבילי?" אמרתי לה בטח בשבילך. אמרה "יופי, תחליפי לי את המרק שום" ואני בכלל לא הבנתי על מה היא מדברת. אז גלי אהובתי לכבוד יום הולדתך מזל טוב והנה סיר חמין צמחוני במיוחד בשבילך.
הכנתי לכם סרטון שלב אחרי שלב איך הכנתי את החמין בואו תראו
בואו לאינסטגרם שלי טעים שם –
האינסטגרם של סוויטדולי
בדרך כלל כשאני מכינה חמין, אני נוהגת לשים את החיטה והגריסים בשקיות נפרדות. הפעם החלטתי לכל הירקות והקטניות לחגוג ביחד.
כלל חשוב!
יש להשרות את השעועית, החיטה, הגריסים והחומוס לילה לפני. שמים במים ונותנים להם לעמוד כל הלילה במים. אני שמתי בכמה קערות. בבוקר מחליפים מים ועד שמכינים את החמין, הקטניות במים.
אני הוספתי בטטה וגם דלעת ערמונים מה שהתגלה כשוס. השעות שדלעת הערמונים היתה בחמין, עשתה אותה רכה ונימוחה.
אחרי שהכנתם את החמין, תטעמו את התבשיל אם חסר מלח או פלפל. הבטטה מוסיפה מתיקות לחמין, ולכן אם אתם אוהבים חריף אפשר להוסיף כפית צ'ילי חריף. אני לא הוספתי ואצלנו עפו על החמין.
הוראות בישול
אחרי הרתיחה, הנמכתי את האש והשארתי כל הלילה את הסיר על האש. אל תשכחו לבדוק מדי פעם שהמים לא נגמרו והתבשיל לא התייבש.
לי יש אינדוקציה ושמתי את הסיר עם מגבת מעל על מספר 2. בבוקר עדיין נשארו מים ונתתי לחמין להתבשל עוד כמה שעות שרק עשו לו טוב.

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן76– מתכונים לווטצ'אפ

נפתחה קבוצה למוצרים של הסוויט.
רוצים לקבל הצעות למכירה?
בואו הצטרפו פה
סוויט של מוצרים
עוד מתכונים נהדרים לחנוכה תמצאו כאן
מתכונים לחנוכה
מחפשים עוד מתכונים צמחונים? בבקשה
מתכונים צמחוניים
הסיר היפהפה שלנו מוכן בבוקר

מתכון לחמין צמחוני מושלם

מתכון לחמין צמחוני מושלם
סוויט דוליIngredients
- 5 כפות שמן
- 2 בצל
- 1 כף מלח
- 1 כף פלפל שחור
- 1 כף פפריקה אדומה
- 1 כף גריל עוף
- 15 שיני שום
- 5 תפוחי אדמה
- 3 גזר
- 1 בטטה
- 1 דלעת ערמונים
- 2 כוסות שעועית אדומה ושחורה
- 1 כוס חומוס
- 1 כוס חיטה
- 1 כוס גריסים
- 5 כוסות מים
Instructions
- משרים לילה לפני את השעועית, חטה, חומוס, וגריסים כל אחד בקערה נפרדת
- בבוקר שופכים את המים, מוסיפים מים חדשים ועד שמכינים את החמין הקטניות במים
- יוצקים שמן לסיר רחב מוסיפים קוביות מהבצל ומטגנים לאט לאט עד לקבלת גוון שחום
- כשהבצל משחים, מוסיפים כוס מים ומבשלים את הבצל עם המים שהמים יהפכו לחומים
- מוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה ותבלין עוף גריל ומרתיחים
- נותנים למים להתבשל עם התבלינים
- מוסיפים את שיני השום ומבשלים
- קולפים את הירקות לריבועים. את דלעת הערמונים, מורידים לה את הראש ומנקים עם כפית את כל הגרעינים מבתוכו
- מתחילים להוסיף לסיר את המצרכים שלנו
- בפינה אחת, את השעועית את תפוחי האדמה לפזר מסביב, לפזר את הגזר בין תפוחי האדמה
- להוסיף פרוסות בטטה ולפנות מקום באמצע לדלעת הערמונים
- את דלעת הערמונים למלא בחיטה, להוסיף לה נוזלים ושמים באמצע הסיר
- מוסיפים את הקטניות, את החיטה, גריסים, חומוס
- מוסיפים מים שהתבשיל יכוסה במים
- מביאים לרתיחה, אחרי שהתבשיל רתח, מנמיכים את האש
- אני השארתי כל הלילה על אינדוקציה במספר 2
- בבוקר נתתי לזה להמשיך להתבשל רק דאגתי כל הזמן לראות שהמים לא נגמרים
- אם החמין מוכן ונשארו מים, תדליקו אש חזקה, תנו לתבשיל חמש עד שבע דקות לרתוח שהמים יתאיידו
- ויהיה לכם חמין צמחוני שהוא טבעוני טעים אש!