משרים לילה לפני את השעועית, חטה, חומוס, וגריסים כל אחד בקערה נפרדת
בבוקר שופכים את המים, מוסיפים מים חדשים ועד שמכינים את החמין הקטניות במים
יוצקים שמן לסיר רחב מוסיפים קוביות מהבצל ומטגנים לאט לאט עד לקבלת גוון שחום
כשהבצל משחים, מוסיפים כוס מים ומבשלים את הבצל עם המים שהמים יהפכו לחומים
מוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה ותבלין עוף גריל ומרתיחים
נותנים למים להתבשל עם התבלינים
מוסיפים את שיני השום ומבשלים
קולפים את הירקות לריבועים. את דלעת הערמונים, מורידים לה את הראש ומנקים עם כפית את כל הגרעינים מבתוכו
מתחילים להוסיף לסיר את המצרכים שלנו
בפינה אחת, את השעועית את תפוחי האדמה לפזר מסביב, לפזר את הגזר בין תפוחי האדמה
להוסיף פרוסות בטטה ולפנות מקום באמצע לדלעת הערמונים
את דלעת הערמונים למלא בחיטה, להוסיף לה נוזלים ושמים באמצע הסיר
מוסיפים את הקטניות, את החיטה, גריסים, חומוס
מוסיפים מים שהתבשיל יכוסה במים
מביאים לרתיחה, אחרי שהתבשיל רתח, מנמיכים את האש
אני השארתי כל הלילה על אינדוקציה במספר 2
בבוקר נתתי לזה להמשיך להתבשל רק דאגתי כל הזמן לראות שהמים לא נגמרים
אם החמין מוכן ונשארו מים, תדליקו אש חזקה, תנו לתבשיל חמש עד שבע דקות לרתוח שהמים יתאיידו
ויהיה לכם חמין צמחוני שהוא טבעוני טעים אש!