Go Back Email Link
מתכון לחמין צמחוני מושלם

מתכון לחמין צמחוני מושלם

סוויט דולי
מתכון לחמין צמחוני מושלם, חמין טבעוני עם המון ירקות וקיטניות
Prep Time 40 minutes
Cook Time 7 hours
Total Time 7 hours 40 minutes
Course מתכונים לצמחונים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 5 כפות שמן
  • 2 בצל
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • 1 כף גריל עוף
  • 15 שיני שום
  • 5 תפוחי אדמה
  • 3 גזר
  • 1 בטטה
  • 1 דלעת ערמונים
  • 2 כוסות שעועית אדומה ושחורה
  • 1 כוס חומוס
  • 1 כוס חיטה
  • 1 כוס גריסים
  • 5 כוסות מים

Instructions
 

  • משרים לילה לפני את השעועית, חטה, חומוס, וגריסים כל אחד בקערה נפרדת
  • בבוקר שופכים את המים, מוסיפים מים חדשים ועד שמכינים את החמין הקטניות במים
  • יוצקים שמן לסיר רחב מוסיפים קוביות מהבצל ומטגנים לאט לאט עד לקבלת גוון שחום
  • כשהבצל משחים, מוסיפים כוס מים ומבשלים את הבצל עם המים שהמים יהפכו לחומים
  • מוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה ותבלין עוף גריל ומרתיחים
  • נותנים למים להתבשל עם התבלינים
  • מוסיפים את שיני השום ומבשלים
  • קולפים את הירקות לריבועים. את דלעת הערמונים, מורידים לה את הראש ומנקים עם כפית את כל הגרעינים מבתוכו
  • מתחילים להוסיף לסיר את המצרכים שלנו
  • בפינה אחת, את השעועית את תפוחי האדמה לפזר מסביב, לפזר את הגזר בין תפוחי האדמה
  • להוסיף פרוסות בטטה ולפנות מקום באמצע לדלעת הערמונים
  • את דלעת הערמונים למלא בחיטה, להוסיף לה נוזלים ושמים באמצע הסיר
  • מוסיפים את הקטניות, את החיטה, גריסים, חומוס
  • מוסיפים מים שהתבשיל יכוסה במים
  • מביאים לרתיחה, אחרי שהתבשיל רתח, מנמיכים את האש
  • אני השארתי כל הלילה על אינדוקציה במספר 2
  • בבוקר נתתי לזה להמשיך להתבשל רק דאגתי כל הזמן לראות שהמים לא נגמרים
  • אם החמין מוכן ונשארו מים, תדליקו אש חזקה, תנו לתבשיל חמש עד שבע דקות לרתוח שהמים יתאיידו
  • ויהיה לכם חמין צמחוני שהוא טבעוני טעים אש!
Keyword מתכון לחמין צמחוני מושלם