טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים לפירורים או דופקים עם פטיש שניצלים עד שהם פירורים
מוסיפים את החמאה ומערבבים הכל ביחד
משמנים תבנית פאי עם ספריי
מעבירים את הפירורים לתבנית ומהדקים היטב את הפירורים גם לשוליים
תניחו נייר אפייה על הביסקוויטים ותהדקו את הנייר עם הביסקוויטים, עובד מצויין
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית
ואופים כעשר דקות. בתום האפייה מוציאים ומקררים את התבנית
האפייה “תסגור” לנו את הביסקוויטים והם לא ירטבו מנוזלי התפוח
בינתיים מקלפים את התפוחים, חותכים לרבעים
שמים בסיר סוכר, סוכר וניל, קינמון, חמאה ותפוחים ומבשלים הכל ביחד.
מערבבים מדי פעם. התפוחים יגירו נוזל זה מצויין
מבשלים על אש קטנה עד שהתפוחים נעשים רכים-רכים
מורידים מהאש ומקררים
כשהתערובת קרה מעבירים את התפוחים לתבנית הפאי
מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ומזליפים על התפוחים
שמים במקרר
בסיר קטן ממיסים סוכר עד שנהפך לצבע חום
כשהסוכר נמס מוסיפים בזהירות 2 כפות שמנת מתוקה לא קרה!
ומערבבים הכל ביחד לקבלת טופי, אותו נזליף על הקצפת
שמים במקרר, ואחרי שעתיים, מוציאים חותכים חתיכה ונהנים מכל ביס. בתיאבון.