Go Back Email Link
טארט ביסקוויטים תפוחים וקצפת

טארט ביסקוויטים תפוחים וקצפת

סוויט דולי
טארט ביסקוויטים תפוחים וקצפת עם הביס המושלם
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לעוגות תפוחים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

שכבת ביסקוויטים

  • 250 גרם ביסקוויטים בטעם שוקו
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורות החדר

שכבת תפוחים

  • 4 תפוחים גרנד
  • 50 גרם חמאה
  • חצי כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כפית קינמון
  • 50 גרם אגוזים טחונים - לא חייבים

שכבת קצפת

  • 250 מל שמנת מתוקה להקצפה
  • 3 כפיות סוכר

שכבת טופי

  • 2 כפיות סוכר
  • 2 כפיות שמנת מתוקה

Instructions
 

  • טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים לפירורים או דופקים עם פטיש שניצלים עד שהם פירורים
  • מוסיפים את החמאה ומערבבים הכל ביחד
  • משמנים תבנית פאי עם ספריי
  • מעבירים את הפירורים לתבנית ומהדקים היטב את הפירורים גם לשוליים
  • תניחו נייר אפייה על הביסקוויטים ותהדקו את הנייר עם הביסקוויטים, עובד מצויין
  • לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית
  • ואופים כעשר דקות. בתום האפייה מוציאים ומקררים את התבנית
  • האפייה “תסגור” לנו את הביסקוויטים והם לא ירטבו מנוזלי התפוח
  • בינתיים מקלפים את התפוחים, חותכים לרבעים
  • שמים בסיר סוכר, סוכר וניל, קינמון, חמאה ותפוחים ומבשלים הכל ביחד.
  • מערבבים מדי פעם. התפוחים יגירו נוזל זה מצויין
  • מבשלים על אש קטנה עד שהתפוחים נעשים רכים-רכים
  • מורידים מהאש ומקררים
  • כשהתערובת קרה מעבירים את התפוחים לתבנית הפאי
  • מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ומזליפים על התפוחים
  • שמים במקרר
  • בסיר קטן ממיסים סוכר עד שנהפך לצבע חום
  • כשהסוכר נמס מוסיפים בזהירות 2 כפות שמנת מתוקה לא קרה!
  • ומערבבים הכל ביחד לקבלת טופי, אותו נזליף על הקצפת
  • שמים במקרר, ואחרי שעתיים, מוציאים חותכים חתיכה ונהנים מכל ביס. בתיאבון.
Keyword טארט ביסקוויטים תפוחים וקצפת