טארט ביסקוויטים תפוחים וקצפת הכנתי אחרי שקבלתי בקשה.
"דולי, יש לך עוגה קלה לראש השנה עם תפוחים אבל בלי בצק?
אני פחות מתחברת להכנת בצקים, יש לך רעיון?"
אז כן, בהחלט יש לי רעיון.
מכינים טארט מביסקוויטים טחונים, תפוחים שמבשלים עד שנעשים רכים-רכים שנמסים בפה עם קינמון וסוכר, ומקשטים מעל בקצפת וניל מופלאה. ביס של תענוגות.
רוטב טופי השלים את המראה והטעם הנהדר. אם אתם חוששים עם הטופי, פשוט וותרו על הכנת הטופי. אפשר לגרד שוקולד על הקצפת או להגיש אותה כמו שהיא. כל ביס תענוגות.
תוכלו לראות בתמונה את תחתית הפאי עשויה מביסקוויטים טחונים מעורבבים עם חמאה,
אחרי שיצאה מהאפייה בתנור.

עד שהם נעשים ממש ממש רכים
והנוזל די סמיך.

עם התפוחים

טארט ביסקוויטים תפוחים וקצפת – מושלמת!
תוכלו לראות כאן איך הטארט יצא מושלם
ואת שכבת התפוחים מתחת לקצפת.

במבחן הטעימה התחילו עם מזלגות
ואחרי זה עברו עם כפית ביס ביס עד שחוסלה.
שכבת התפוחים עם שכבת הקצפת והביסקויטים
יוצרים ביס מושלם.

עוד מתכונים לעוגות תפוחים כאן
מתכונים לעוגות תפוחים
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו40 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
ואת כל המתכונים לראש השנה
תמצאו כאן – מתכונים לראש השנה
תראו את שכבת התפוחים הקצפת והטופי.
טארט מושלם וטעים!

טארט ביסקוויטים תפוחים וקצפת
טארט ביסקוויטים תפוחים וקצפת
סוויט דוליIngredients
שכבת ביסקוויטים
- 250 גרם ביסקוויטים בטעם שוקו
- 100 גרם חמאה בטמפרטורות החדר
שכבת תפוחים
- 4 תפוחים גרנד
- 50 גרם חמאה
- חצי כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כפית קינמון
- 50 גרם אגוזים טחונים - לא חייבים
שכבת קצפת
- 250 מל שמנת מתוקה להקצפה
- 3 כפיות סוכר
שכבת טופי
- 2 כפיות סוכר
- 2 כפיות שמנת מתוקה
Instructions
- טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים לפירורים או דופקים עם פטיש שניצלים עד שהם פירורים
- מוסיפים את החמאה ומערבבים הכל ביחד
- משמנים תבנית פאי עם ספריי
- מעבירים את הפירורים לתבנית ומהדקים היטב את הפירורים גם לשוליים
- תניחו נייר אפייה על הביסקוויטים ותהדקו את הנייר עם הביסקוויטים, עובד מצויין
- לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית
- ואופים כעשר דקות. בתום האפייה מוציאים ומקררים את התבנית
- האפייה “תסגור” לנו את הביסקוויטים והם לא ירטבו מנוזלי התפוח
- בינתיים מקלפים את התפוחים, חותכים לרבעים
- שמים בסיר סוכר, סוכר וניל, קינמון, חמאה ותפוחים ומבשלים הכל ביחד.
- מערבבים מדי פעם. התפוחים יגירו נוזל זה מצויין
- מבשלים על אש קטנה עד שהתפוחים נעשים רכים-רכים
- מורידים מהאש ומקררים
- כשהתערובת קרה מעבירים את התפוחים לתבנית הפאי
- מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ומזליפים על התפוחים
- שמים במקרר
- בסיר קטן ממיסים סוכר עד שנהפך לצבע חום
- כשהסוכר נמס מוסיפים בזהירות 2 כפות שמנת מתוקה לא קרה!
- ומערבבים הכל ביחד לקבלת טופי, אותו נזליף על הקצפת
- שמים במקרר, ואחרי שעתיים, מוציאים חותכים חתיכה ונהנים מכל ביס. בתיאבון.
