Go Back Email Link
טארט קרם פטיסייר ופירות קייצי

טארט קרם פטיסייר ופירות קייצי

סוויט דולי
טרט קרם פטיסייר ופירות קייצי טארט עם בצק פריך וקרם מושלם
Prep Time 40 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 40 minutes
Course מתכונים לעוגות
Cuisine מטבח אירופאי

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק פריך שימרית
  • 4 כוסות חלב
  • חצי כוס קורנפלור
  • 5 חלמונים
  • חצי כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 100 גרם חמאה
  • פירות העונה

Instructions
 

אופן הכנת הבצק

  • פותחים את שקית הבצק, משמנים את התבנית ומעבירים לתבנית אפייה
  • מהדקים היטב את הבצק לתחתית ועם האצבעות מצמידים בצדדים את הבצק
  • על הבצק שמים נייר אפייה, מפזרים קטניות שהנייר יהיה כבד
  • לתנור שחומם ל-180 מעלות מכניסים את התבנית לעשר דקות אפייה
  • מוציאים, מרוקנים את הקטניות ומכניסים לעשר דקות נוספות לאפייה
  • מוציאים ומקררים.

להכנת קרם הפטיסייר

  • בקערת מיקסר שמים את החלמונים(צהובים) עם הסוכר וסוכר וניל ומקציפים לקצף לבן ואוורירי ומניחים בצד
  • בינתיים שלוש כוסות מהחלב שמים בסיר ומחממים את החלב על האש
  • כוס אחת מערבבים עם הקורנפלור עד שהקורנפלור נמס
  • אחרי שהקצף של החלמונים בהיר, מוסיפים את החלב עם הקורנפלור לאט למיקסר
  • מחממים את החלב אבל לא מרתיחים
  • כוס אחת מהסיר שעל האש מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים באיטיות
  • זה נקרא השוואת טמפרטורות כדי שהביצים לא יהפכו לחביתה
  • מעבירים את קערת המיקסר ליד הסיר
  • ולאט לאט מעבירים את כל הבלילה לסיר עם החלב
  • כל הזמן הזה מערבבים את הבלילה. אני חוזרת, לא הולכים לשום מקום מערבבים מערבבים מערבבים
  • כדי למנוע גושים
  • אחרי שהעברנו את כל החלב מערבבים כעשר דקות עד שהעיסה מסמיכה
  • כשהעיסה מסמיכה, מוסיפים את החמאה מערבבים עד שהיא נמסה ושמים בצד לקרר אותה
  • אל תכניסו למקרר, תקררו אותה בחוץ, כשהקרם קר תצפו את בסיס העוגה עם הקרם
  • לכסות בניילון נצמד ולמקרר לכמה שעות
  • לפני ההגשה, מוסיפים את הפירות מעל מקשטים ומגישים. בתיאבון!
Keyword טארט קרם פטיסייר ופירות קייצי