טארט קרם פטיסייר ופירות קייצי זה בצק פריך שמעליו קרם פטיסייר חלומי והמון פירות קיץ טעימים.
קרם פטיסייר הוא קרם שמשמש למילוי עוגות או פחזניות והוא נפלא בטעמו. מדובר על קרם שמבשלים עם חלב, חלמונים ואפשר להוסיף לו המון תוספות.
הכנתי את הטארט פאי חלום שאני בטוחה שתאהבו.
הנה סרטון איך הכנתי בדיוק
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
העוגה שלנו מתחילה עם תחתית בצק פריך, שכדי לחסוך זמן השתמשתי בבצק פריך של שימרית שהוא נפלא לעבודה.
לא צריך לחכות שהוא יפשיר, פותחים ומסדרים על תבנית אפייה. אופים אותו כעשר דקות וכדי שלא יתנפח, שמים מעל כל סוג של קטניות שישמור על הבצק.
אני השתמשתי להכנה בתבנית פאי של איקאה שהוא גדולה-30
והתאימה מאד לגודל הבצק של שימרית.
אחרי שהכנתם את קרם הפטיסייר , מקררים אותו ומעבירים לתחתית הטארט שלנו
הטריק להכנת קרם פטיסייר הוא הסדר.
תקראו היטב את ההוראות, תכינו את המצרכים ושלב אחרי שלב תוכלו להכין קרם נפלא.
אחרי שהקרם התקרר כל שנותר הוא לקשט בפירות האהובים עליכם
להחזיר למקרר, לחכות לאורחים
ואצלנו התחילו לאכול את העוגה עם כפית.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו4 כאן- מתכונים לווטצא'פ
עוד מתכונים לעוגות בחושות כאן
מתכונים לעוגות בחושות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מתנה נהדרת לראש השנה
נכנסה היום לחנות!
נכון תמיד אתם מחפשים כף או כוס מדידה?
פתרתי לכם את הבעיה – בבקשה
סט כוסות וכפות מדידה 13 חלקים
והמחיר כולל משלוח!
עוד מתכונים לעוגות וקינוחים פרווה תמצאו כאן
מתכונים לעוגות וקינוחים פרווה
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
הקרם פשוט נפלא!
אלה ששומרות על קלוריות העדיפו לאכול את הקרם עם הפירות
ודווקא דיוויד אמר שהוא מעדיף עם הבצק
כי זה מה שנותן את הטעם הנוסף לעוגה.
טארט קרם פטיסייר ופירות קייצי
טארט קרם פטיסייר ופירות קייצי
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה בצק פריך שימרית
- 4 כוסות חלב
- חצי כוס קורנפלור
- 5 חלמונים
- חצי כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 100 גרם חמאה
- פירות העונה
Instructions
אופן הכנת הבצק
- פותחים את שקית הבצק, משמנים את התבנית ומעבירים לתבנית אפייה
- מהדקים היטב את הבצק לתחתית ועם האצבעות מצמידים בצדדים את הבצק
- על הבצק שמים נייר אפייה, מפזרים קטניות שהנייר יהיה כבד
- לתנור שחומם ל-180 מעלות מכניסים את התבנית לעשר דקות אפייה
- מוציאים, מרוקנים את הקטניות ומכניסים לעשר דקות נוספות לאפייה
- מוציאים ומקררים.
להכנת קרם הפטיסייר
- בקערת מיקסר שמים את החלמונים(צהובים) עם הסוכר וסוכר וניל ומקציפים לקצף לבן ואוורירי ומניחים בצד
- בינתיים שלוש כוסות מהחלב שמים בסיר ומחממים את החלב על האש
- כוס אחת מערבבים עם הקורנפלור עד שהקורנפלור נמס
- אחרי שהקצף של החלמונים בהיר, מוסיפים את החלב עם הקורנפלור לאט למיקסר
- מחממים את החלב אבל לא מרתיחים
- כוס אחת מהסיר שעל האש מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים באיטיות
- זה נקרא השוואת טמפרטורות כדי שהביצים לא יהפכו לחביתה
- מעבירים את קערת המיקסר ליד הסיר
- ולאט לאט מעבירים את כל הבלילה לסיר עם החלב
- כל הזמן הזה מערבבים את הבלילה. אני חוזרת, לא הולכים לשום מקום מערבבים מערבבים מערבבים
- כדי למנוע גושים
- אחרי שהעברנו את כל החלב מערבבים כעשר דקות עד שהעיסה מסמיכה
- כשהעיסה מסמיכה, מוסיפים את החמאה מערבבים עד שהיא נמסה ושמים בצד לקרר אותה
- אל תכניסו למקרר, תקררו אותה בחוץ, כשהקרם קר תצפו את בסיס העוגה עם הקרם
- לכסות בניילון נצמד ולמקרר לכמה שעות
- לפני ההגשה, מוסיפים את הפירות מעל מקשטים ומגישים. בתיאבון!
