Go Back Email Link
כיסונים ורניקס ממולאים תפוחי אדמה

כיסונים ורניקס ממולאים תפוחי אדמה

סוויט דולי
כיסונים ורניקס ממולאים תפוחי אדמה בטעם של פעם
Prep Time 1 hour
Cook Time 20 minutes
Total Time 2 hours 20 minutes
Course מתכונים לתפוחי אדמה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 5 תפוחי אדמה
  • 500 גרם קמח
  • 1 ביצה
  • 1 וחצי כוסות מים שבושלו תפוחי האדמה
  • 1 בצל
  • 4 כפות שמן
  • כפית מלח
  • מעט פלפל שחור

Instructions
 

  • מבשלים את כל תפוחי האדמה במים
  • בינתיים, יוצקים שמן למחבת ומטגנים את הבצל
  • אחרי שתפוחי האדמה רכים, מוציאים כוס וחצי מים מהתפוחי אדמה, מקררים ושומרים
  • מסננים את תפוחי האדמה מהמים, מוסיפים מלח ומערבבים לפירה חלק ורך
  • מוציאים 1 כוס פירה, בהם נשתמש להכנת הבצק
  • אחרי שהוצאנו את הכמות הרצויה
  • מוסיפים את הבצל המטוגן עם השמן ומערבבים לפירה, מוסיפים מלח ופלפל שחור, זו תהייה המלית.
  • הפירה חייב להיות קר לפני העבודה.
  • בקערה שמים 1 כוס מפירה תפוחי האדמה, ביצה, קמח, קצת מלח את המים ומערבבים לבצק אחיד
  • מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק כחמש דקות לפחות עד שהבצק אחיד ורך
  • אם הוא דביק תוסיפו מעט קמח
  • כשהבצק רך, מחלקים את הבצק לכדורים.
  • מקמחים משטח עבודה ומרדדים כדור אחד מהבצק לעיגול רחב
  • עם כוס קורצים עיגולים,
  • את שאריות הבצק מרימים, אוספים לבצק אחיד בסוף נשתמש בכל השאריות לעוד כיסונים
  • ממלאים את עיגולי הבצק בכפית מהמלית
  • כל מלית סוגרים לשניים ומהדקים עם הקמח היטב
  • מעבירים למשטח ישר
  • ככה מכינים את כל הכיסונים. התבנית עליה מונחים הכיסונים תעבור להקפאה
  • אחרי שהכיסונים קפאו, ניתן להעביר לשקית ניילון
  • כל פעם שרוצים, מוציאים מהכמות שאנו מעוניינים בה.
  • להכנת הכיסונים - מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח
  • כשהמים רותחים מעבירים לסיר את הכיסונים ומבשלים כחמש עד שבע דקות
  • עד שהכיסונים צפים ונותנים להם דקה או שניים נוספים
  • מוציאים, מסננים מהמים, מניחים בצלחת
  • מגישים עם בצל מטוגן או בתוך מרק - ונהנים מיליונים!
Keyword כיסונים ורניקס ממולאים תפוחי אדמה