מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
כיסונים ורניקס ממולאים תפוחי אדמה

כיסונים ורניקס ממולאים תפוחי אדמה בטעם של פעם מבית אמא

שתף
הדפסה
כיסונים ורניקס ממולאים תפוחי אדמה
מה צריך

500 גרם קמח
1 ביצה
5 תפוחי אדמה
כוס וחצי מי תפוחי אדמה (מהפירה)
מלח ופלפל שחור

למילוי

פירה מתפוחי האדמה
1 בצל
4 כפות שמן
מלח

סוויט טיפ

אחרי שהכנתם את הפירה לא לזרוק את המים
נשתמש בחלק מהם להכנת הבצק

מה צריך

500 גרם קמח
1 ביצה
5 תפוחי אדמה
כוס וחצי מי תפוחי אדמה (מהפירה)
מלח ופלפל שחור

למילוי

פירה מתפוחי האדמה
1 בצל
4 כפות שמן
מלח

סוויט טיפ

אחרי שהכנתם את הפירה לא לזרוק את המים
נשתמש בחלק מהם להכנת הבצק

כיסונים ורניקס ממולאים תפוחי אדמה

כיסונים ורניקס ממולאים תפוחי אדמה בטעם של פעם, מבית אמא. לא שלי, אמא של שרה החברה שלי שהכינה את הורניקס.

שרה גדלה בבית שראתה בו את אמא שלה מכינה את הורניקס וזה היה פרוייקט יומי, באותו היום לא עושים משהו אחר.

שרה סיפרה לי שיש לה מתכון מיוחד של אמא שלה וכשאני שומעת דברים כאלה, ישר אני מתעוררת, כי אין כמו מתכונים של אמא מפעם.

ישר קבעתי שאני באה אליה כדי שתכין לנו את הכיסונים ונוכל לראות בדיוק איך היא מכינה, רצה הגורל ובזמן ההכנה סיפרה לי שרה, שהמתכון לורניקס זה מסבתא שלה שבמקרה יום  למחרת היה יום האזכרה שלה.

הנה סרטון איך מכינים את הכיסונים ורניקס.

 

בואו תראו איך הכנתי באינסטגרם שלי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי

בשביל להכין את הורניקס, שרה התחילה עם בישול תפוחי אדמה במים.
חלק ישמש לפירה וחלק ישמשו כתוספת לתערובת להכין את הבצק.

בנוסף, משתמשים במי הבישול של תפוחי האדמה גם לבצק. מש מתכון טעים של פעם!

 

כיסונים ורניקס ממולאים תפוחי אדמה

מכינים בצק רך ונעים.
לא צריך לשמור במקרר ולא כלום, ישר מתחילים לעבוד.
מרדדים את הבצק דק-דק,
בסרטון תוכלו לראות את התהליך כולו.

אחרי שמרדדים את הבצק
קורצים עיגולים מהבצק.
את שאריות הבצק אוספים, בסוף נכין סיבוב נוסף של ורניקס.
כיסונים ורניקס ממולאים תפוחי אדמהממלאים בפירה וסוגרים היטב.
מדי פעם טובלים את האצבעות בקמח
וסוגרים היטב את הבצק מכל הצדדים.
כיסונים ורניקס ממולאים תפוחי אדמהאת כל הורניקס הממולאים מעבירים למשטח ישר
מקפיאים את הורניקס -כיסונים.
כשהם קפואים, מעבירים לשקית ניילון
וכל פעם מוציאים כמה שרוצים.

כיסונים ורניקס ממולאים תפוחי אדמה

אל תגידו לא ידענו – בבקשה

קוצץ חשמלי נטען – ללא צורך בחיבור לחשמל –
הלהיט החדש ששובר את הרשת, עכשיו אצלכם במטבח!

מיני קוצץ מזון חשמלי, נטען USB
89 ₪
לצפייה בסרטון לחצו כאן
קבוצת האוכל של סוויט דולי

מגישים עם בצל מטוגן ונהנים מיליונים!
אפשר להוסיף כמובן לכל מרק שאתם אוהבים,

כיסונים ורניקס ממולאים תפוחי אדמה

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו כאן70 – מתכונים לווטצאפ

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים

אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

כיסונים ורניקס ממולאים תפוחי אדמה

כיסונים ורניקס ממולאים תפוחי אדמה

כיסונים ורניקס ממולאים תפוחי אדמה

כיסונים ורניקס ממולאים תפוחי אדמה

סוויט דולי
כיסונים ורניקס ממולאים תפוחי אדמה בטעם של פעם
Prep Time 1 hr
Cook Time 20 mins
Total Time 2 hrs 20 mins
Course מתכונים לתפוחי אדמה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 5 תפוחי אדמה
  • 500 גרם קמח
  • 1 ביצה
  • 1 וחצי כוסות מים שבושלו תפוחי האדמה
  • 1 בצל
  • 4 כפות שמן
  • כפית מלח
  • מעט פלפל שחור

Instructions
 

  • מבשלים את כל תפוחי האדמה במים
  • בינתיים, יוצקים שמן למחבת ומטגנים את הבצל
  • אחרי שתפוחי האדמה רכים, מוציאים כוס וחצי מים מהתפוחי אדמה, מקררים ושומרים
  • מסננים את תפוחי האדמה מהמים, מוסיפים מלח ומערבבים לפירה חלק ורך
  • מוציאים 1 כוס פירה, בהם נשתמש להכנת הבצק
  • אחרי שהוצאנו את הכמות הרצויה
  • מוסיפים את הבצל המטוגן עם השמן ומערבבים לפירה, מוסיפים מלח ופלפל שחור, זו תהייה המלית.
  • הפירה חייב להיות קר לפני העבודה.
  • בקערה שמים 1 כוס מפירה תפוחי האדמה, ביצה, קמח, קצת מלח את המים ומערבבים לבצק אחיד
  • מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק כחמש דקות לפחות עד שהבצק אחיד ורך
  • אם הוא דביק תוסיפו מעט קמח
  • כשהבצק רך, מחלקים את הבצק לכדורים.
  • מקמחים משטח עבודה ומרדדים כדור אחד מהבצק לעיגול רחב
  • עם כוס קורצים עיגולים,
  • את שאריות הבצק מרימים, אוספים לבצק אחיד בסוף נשתמש בכל השאריות לעוד כיסונים
  • ממלאים את עיגולי הבצק בכפית מהמלית
  • כל מלית סוגרים לשניים ומהדקים עם הקמח היטב
  • מעבירים למשטח ישר
  • ככה מכינים את כל הכיסונים. התבנית עליה מונחים הכיסונים תעבור להקפאה
  • אחרי שהכיסונים קפאו, ניתן להעביר לשקית ניילון
  • כל פעם שרוצים, מוציאים מהכמות שאנו מעוניינים בה.
  • להכנת הכיסונים - מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח
  • כשהמים רותחים מעבירים לסיר את הכיסונים ומבשלים כחמש עד שבע דקות
  • עד שהכיסונים צפים ונותנים להם דקה או שניים נוספים
  • מוציאים, מסננים מהמים, מניחים בצלחת
  • מגישים עם בצל מטוגן או בתוך מרק - ונהנים מיליונים!
Keyword כיסונים ורניקס ממולאים תפוחי אדמה

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?