Go Back Email Link
כעכים מלוחים עם שומשום

כעכים מלוחים עם שומשום

סוויט דולי
כעכים מלוחים עם שומשום פריכים ונהדרים
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לעוגיות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 קילו קמח לבן
  • 2 שקיות אבקת אפייה
  • חצי כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 100 גרם חמאה או מרגרינה מומסת
  • 1 כוס שמן
  • 1 וחצי כוס מים

לפיזור על העוגיות

  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כוס שומשום

Instructions
 

  • מנפים את הקמח ומערבבים עם אבקת אפיה
  • לקערת הקמח מוסיפים את כל החומרים הרטובים ומתחילים ללוש עד שנעשה בצק
  • מהבצק יוצרים גליל עבה
  • חותכים את הגליל לקוביות בערך כ-2 סנטימטר
  • כל קוביה מגלגלים בין הידיים לשרוך ארוך ומחברים בקצה
  • לערבב את חלמון הביצה לבלילה אחידה
  • למרוח חלמון ביצה על כל עוגיה ולפזר שומשום מעל
  • לרסס תבנית אפיה בשמן ולהניח העוגיות אחת אחרי השניה
  • בתנור שחומם מראש ל – 175 מעלות,להכניס את הכעכים לעשר דקות.
  • עבור עשר דקות להוריד את חום התנור ל – 160 מעלות ולאפות עוד כרבע שעה -עשרים דקות, עד שהכעכים חומים.
  • מוציאים מהתנור, מקררים ומעבירים לקופסה סגורה. בתיאבון.
Keyword כעכים מלוחים עם שומשום