כעכים מלוחים עם שומשום מושלמים לסיפור שתקראו.
לפני כיומיים שודרה תוכנית טלויזיה עם אודטה בשם "האמנתי לו".
בתוכנית סיפרה אודטה איך במשך 15 שנות נישואין,
האיש שהייתה נשואה לו, בגד בה, היתל בה, שיקר לה.
נעלם לימים שלמים, לנסיעות עסקים והיא לא ראתה כלום. כלום.
כי היתה מאוהבת בו. כשראיתי אותה, ליבי דימם דם ונזכרתי בחברה שלי.
חברה שלי שסיפרה לי סיפורים על בעלה שנעדר מהבית.
שמעתי-שמעתי שעד שיום אחד אמרתי "ואת לא חושדת למה הוא נשאר ללון מחוץ לבית?"
החברה שלי, היפה, החכמה, המשכילה, בתפקיד הבכיר, שכולה לב אחד ענק,
חייכה בנועם ואמרה: "מה יהיה איתך דורינקה? הוא אבא מדהים.
הוא איש טוב הוא… " ולא הפסיקה להגיד דברים טובים על בעלה.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
הלכתי לחדר שלי והתביישתי בעצמי.
את דפוקה, את לא נורמלית, את טיפשה! כעסתי על עצמי.
תראי איזה בטחון יש לבחורה בבעלה ואת זורעת לה רעל בלב. תתביישי לך!
הסיפורים האלה חזרו כל פעם מחדש, אני מנסה לבדוק והחברה שלי מאמינה בלב שלם בבעלה.
עברו כמה חודשים. יום שבת בבוקר, רבע לשמונה בבוקר והטלפון צלצל.
בקול מנומנם עניתי ושמעתי את הקול שלה
"תרדי למטה עכשיו" נימת הקול ישר העירה אותי
"מה קרה?"
"תרדי למטה עכשיו" חזרה הפקודה.
שבת, רבע לשמונה, עם הפיג'מה בלי קפה עברתי לדום וירדתי למטה.
איך שנכנסתי למכונית דחפה לי ניירות ליד.
"מה זה?"
"חוזה להשכרת דירה על שם בעלי עם שם של אישה אחרת"
עצמתי עיניים בבעתה. היא האמינה לו. היא האמינה לו!!
היא לא הצליחה לראות את מה שאני ראיתי ואיזה סיוט זה היה.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו65 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
לסיפור כזה מגיע עוגיות שמביאות נחמה עם כוס תה.
כעכים מלוחים עם שומשום, שמתאימים לכוס קפה או תה,
כעכים שלא מפסיקים לאכול במיוחד בשיחות נפש.

העוגיות פריכות ואם משאירים אותן בתנור עוד קצת, הן נעשות קרנצ'יות
שאי אפשר להפסיק לאכול אותן.
מחפשים עוד מתכונים לעוגיות? בבקשה
מתכונים לעוגיות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
ובפינתנו הקבועה אתן הכי משמחות אותי ומראות שהצליח לכן – ווקשה(:
ומעיין בקרמן האלופה שלחה לי השנה תמונה

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

כעכים מלוחים עם שומשום
כעכים מלוחים עם שומשום
סוויט דוליIngredients
- 1 קילו קמח לבן
- 2 שקיות אבקת אפייה
- חצי כפית מלח
- 2 ביצים
- 100 גרם חמאה או מרגרינה מומסת
- 1 כוס שמן
- 1 וחצי כוס מים
לפיזור על העוגיות
- 1 חלמון ביצה
- 1 כוס שומשום
Instructions
- מנפים את הקמח ומערבבים עם אבקת אפיה
- לקערת הקמח מוסיפים את כל החומרים הרטובים ומתחילים ללוש עד שנעשה בצק
- מהבצק יוצרים גליל עבה
- חותכים את הגליל לקוביות בערך כ-2 סנטימטר
- כל קוביה מגלגלים בין הידיים לשרוך ארוך ומחברים בקצה
- לערבב את חלמון הביצה לבלילה אחידה
- למרוח חלמון ביצה על כל עוגיה ולפזר שומשום מעל
- לרסס תבנית אפיה בשמן ולהניח העוגיות אחת אחרי השניה
- בתנור שחומם מראש ל – 175 מעלות,להכניס את הכעכים לעשר דקות.
- עבור עשר דקות להוריד את חום התנור ל – 160 מעלות ולאפות עוד כרבע שעה -עשרים דקות, עד שהכעכים חומים.
- מוציאים מהתנור, מקררים ומעבירים לקופסה סגורה. בתיאבון.
