כמות האורז תלויה בגודל הכרוב שנשתמש בו.
תכינו קערה מוכנה עם 2 כוסות אורז מלא שבושל.
איך מכינים אורז מלא?
מוסיפים לסיר כוס אורז מלא עם כף שמן מלח ופלפל.
מוסיפים 2 כוסות מים מערבבים ומביאים לרתיחה.
לאחר שהמים רתחו מנמיכים את האש ומבשלים לאט לאט עד שהאורז מוכן.
שמים בקערה כוס וחצי בערך של אורז מלא,
מוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, מערבבים ושמים בצד.
כרוב שהוא פחוס, שטוח מאד יתאים למילוי.
עם סכין חותכים מסביב לליבת הכרוב, מסביב לשורש שבאמצע הכרובומוציאים את ליבת הכרוב.
כך יהיה לנו יותר קל לקלף את העלים מהכרוב.
מרתיחים סיר עם מים, וכשהמים רותחים מעבירים את הכרוב לסיר.
נותנים לכרוב להתבשל כעשר דקות רבע שעה,
לאחר מספר דקות הופכים את הכרוב כש"החור" כלפי מעלה,
ככה נוכל להוציא את העלים.
עם מזלג נשלוף את העלים מסביב לכרוב.נפשיט את הכרוב מהעלים.
את העלים המאודים נשים לידנו על צלחת.נתחיל להכין את הסיר
קוצצים מספר עלי כרוב ומפזרים על תחתית הסיר.
לוקחים עלה, פורסים אותו, שמים כף מהמלית,מקפלים כלפי מטה,מכסים את המלית, מקפלים מהצדדים ומגלגלים עד הסוף.
ככה עם כל העלים ממלאים את הסיר אחד אחרי השני.
לשים את העלים הממולאים צמודים ועם תחתית הסגירה למטה.
אם יש עלה גדול ניתן לחתוך לשניים.
מוציאים את הגבעול הקשה מהאמצע וממלאים באותה שיטה.
מצמידים את הכרובים אחד לשני וממלאים את הסיר.
ניתן להוסיף פרוסות עגבניה למי שאוהב.
לאחר שהסיר מלא בכרוב מוסיפים בצל קצוץ אחד ומספר שיני שום.
בסיר עם מים מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים
מוסיפים שמן, מלח פלפל, פפריקה מתוקה ומעט פפריקה חריפה לטעם.
מערבבים את כל הנוזלים ביחד ויוצקים על הכרוב הממולאשהנוזלים יכסו את הכרוב הממולא.
כדי שהכרוב לא יתפזר מכסים עם עלה כרוב אחד גדול
מניחים מכסה יותר קטן שיצמיד את הכרובים ומכסים את הסיר במכסה
מביאים לרתיחה ולאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה עד שהכרוב רך.
כשהכרוב רך מוציאים את העלה שלמעלה,מגישים לאנשים ורואים אושר בעיניים.