Go Back Email Link
כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות

כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות

סוויט דולי
כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות, מנה צמחונית/טבעונית נהדרת
Prep Time 1 hour
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 26 minutes
Course מתכונים צמחונים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 2 כוסות אורז מלא מבושל
  • 100 גרם צנוברים קלויים
  • 1 בצל קצוף
  • 5 שיני שום קלופות
  • 1 כף פפריקה מתוקה

לרוטב

  • 3 כוסות מים
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • חצי כפית פפריקה חריפה - לא חייבים

Instructions
 

  • כמות האורז תלויה בגודל הכרוב שנשתמש בו.
  • תכינו קערה מוכנה עם 2 כוסות אורז מלא שבושל.
  • איך מכינים אורז מלא?
  • מוסיפים לסיר כוס אורז מלא עם כף שמן מלח ופלפל.
  • מוסיפים 2 כוסות מים מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • לאחר שהמים רתחו מנמיכים את האש ומבשלים לאט לאט עד שהאורז מוכן.
  • שמים בקערה כוס וחצי בערך של אורז מלא,
  • מוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, מערבבים ושמים בצד.
  • כרוב שהוא פחוס, שטוח מאד יתאים למילוי.
  • עם סכין חותכים מסביב לליבת הכרוב, מסביב לשורש שבאמצע הכרובומוציאים את ליבת הכרוב.
  • כך יהיה לנו יותר קל לקלף את העלים מהכרוב.
  • מרתיחים סיר עם מים, וכשהמים רותחים מעבירים את הכרוב לסיר.
  • נותנים לכרוב להתבשל כעשר דקות רבע שעה,
  • לאחר מספר דקות הופכים את הכרוב כש"החור" כלפי מעלה,
  • ככה נוכל להוציא את העלים.
  • עם מזלג נשלוף את העלים מסביב לכרוב.נפשיט את הכרוב מהעלים.
  • את העלים המאודים נשים לידנו על צלחת.נתחיל להכין את הסיר
  • קוצצים מספר עלי כרוב ומפזרים על תחתית הסיר.
  • לוקחים עלה, פורסים אותו, שמים כף מהמלית,מקפלים כלפי מטה,מכסים את המלית, מקפלים מהצדדים ומגלגלים עד הסוף.
  • ככה עם כל העלים ממלאים את הסיר אחד אחרי השני.
  • לשים את העלים הממולאים צמודים ועם תחתית הסגירה למטה.
  • אם יש עלה גדול ניתן לחתוך לשניים.
  • מוציאים את הגבעול הקשה מהאמצע וממלאים באותה שיטה.
  • מצמידים את הכרובים אחד לשני וממלאים את הסיר.
  • ניתן להוסיף פרוסות עגבניה למי שאוהב.
  • לאחר שהסיר מלא בכרוב מוסיפים בצל קצוץ אחד ומספר שיני שום.
  • בסיר עם מים מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים
  • מוסיפים שמן, מלח פלפל, פפריקה מתוקה ומעט פפריקה חריפה לטעם.
  • מערבבים את כל הנוזלים ביחד ויוצקים על הכרוב הממולאשהנוזלים יכסו את הכרוב הממולא.
  • כדי שהכרוב לא יתפזר מכסים עם עלה כרוב אחד גדול
  • מניחים מכסה יותר קטן שיצמיד את הכרובים ומכסים את הסיר במכסה
  • מביאים לרתיחה ולאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה עד שהכרוב רך.
  • כשהכרוב רך מוציאים את העלה שלמעלה,מגישים לאנשים ורואים אושר בעיניים.
Keyword כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות