כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות עוד מתכון נהדר של סבתא גלילה.
הפעם הלכתי לסבתא גלילה שתראה לנו איך היא מכינה כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות.
לפני הכל הכנתי לכם סרטון שתוכלו לראות בדיוק איך סבתא גלילה מכינה את הכרוב הממולא
כשהכנו את הכרוב הממולא, סבתא גלילה אמרה שלפי דעתה הכרוב יותר טעים אחרי יום או יומיים, כי אז טעמו משתבח.
בכלל היו לה משפטים שלכאורה מצחיקים.
שאלתי אותה כמה זמן מבשלים את הכרוב עד שהעלים מוכנים,
"זה לא תלוי בנו זה תלוי בכרוב"
וזה בדיוק זה. כי אין זמן קבוע לכרובים עד שהם נהיים רכים.
הכרוב הזה היה גם ממש טרי ותוך דקות העלים נעשו רכים רכים.
התחלנו את הכנת הכרוב עם אורז מלא חצי מבושל שטובל במלח פלפל ופפריקה אדומה מתוקה
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו91 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
לאחר מכן שמנו את הכרוב בסיר עם מים רותחים,
סבתא גלילה מרתיחה מים בקומקום ושמה בסיר כדי לזרז את התהליך,
ומדי פעם סובבה את הכרוב, כדי לבשל אותו מכל הצדדים.
כדי להוציא את העלים, השאירה את הכרוב עם "החור" למעלה,
עם מזלג תפסה את קצה העלה ושלפה אותו מהכרוב.
הניחה את העלים בצד וכשכל העלים היו מוכנים,
התחילה בגלגול העלים עם התוספת.
ראשית מילאה את הסיר בתחתית במעט כרוב קצוץ ועברה לגלגול העלים.
ראשית, עם סכין הורידה את החלק הקשה של הכרוב,
פרסה את העלה, מילאה וסגרה את העלה כלפי מטה.
אחרי שסגרה, קיפלה מהצדדים וגילגלה
את כל הכרובים הממולאים מניחים בסיר אחד ליד השני, צמודים בסיר
לאחר שגמרה לגלגל את כל העלים,
פיזרה מעל בצל קצוץ ושום, עירבבה בנפרד בסיר מים עם רסק עגבניות ותבלינים
ויצקה על הכרוב.
כיסתה את כל הסיר עם עלה כרוב אחד גדול
עליו הניחה מיכסה קטן כדי שהכרובים לא יזוזו
כיסתה במכסה ושלחה את הסיר לבישול.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה
עד שהכרוב מוכן.
זוכרים שסבתא גלילה אמרה שהכרוב טעים יותר אחרי יום או יומיים?
אצלנו היה חיסול ממוקד באותו היום(:
סבתא גלילה מתארחת אצלי קבוע באתר עם מתכונים הורסים אחד אחד.
מזכירה לכם שהשתגעתם על הקישואים ממולאים ברוטב לימוני הורס
שלא לדבר על המתכון המופלא של יהלומי המעמולים של סבתא גלילה
מחפשים עוד מתכונים לשבועות?
מתכונים לשבועות
טעים-טעים
מנה שמתאימה גם לטבעונים/צמחוניים
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות
כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות
סוויט דוליIngredients
- 2 כוסות אורז מלא מבושל
- 100 גרם צנוברים קלויים
- 1 בצל קצוף
- 5 שיני שום קלופות
- 1 כף פפריקה מתוקה
לרוטב
- 3 כוסות מים
- 4 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- חצי כפית פפריקה חריפה - לא חייבים
Instructions
- כמות האורז תלויה בגודל הכרוב שנשתמש בו.
- תכינו קערה מוכנה עם 2 כוסות אורז מלא שבושל.
- איך מכינים אורז מלא?
- מוסיפים לסיר כוס אורז מלא עם כף שמן מלח ופלפל.
- מוסיפים 2 כוסות מים מערבבים ומביאים לרתיחה.
- לאחר שהמים רתחו מנמיכים את האש ומבשלים לאט לאט עד שהאורז מוכן.
- שמים בקערה כוס וחצי בערך של אורז מלא,
- מוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, מערבבים ושמים בצד.
- כרוב שהוא פחוס, שטוח מאד יתאים למילוי.
- עם סכין חותכים מסביב לליבת הכרוב, מסביב לשורש שבאמצע הכרובומוציאים את ליבת הכרוב.
- כך יהיה לנו יותר קל לקלף את העלים מהכרוב.
- מרתיחים סיר עם מים, וכשהמים רותחים מעבירים את הכרוב לסיר.
- נותנים לכרוב להתבשל כעשר דקות רבע שעה,
- לאחר מספר דקות הופכים את הכרוב כש"החור" כלפי מעלה,
- ככה נוכל להוציא את העלים.
- עם מזלג נשלוף את העלים מסביב לכרוב.נפשיט את הכרוב מהעלים.
- את העלים המאודים נשים לידנו על צלחת.נתחיל להכין את הסיר
- קוצצים מספר עלי כרוב ומפזרים על תחתית הסיר.
- לוקחים עלה, פורסים אותו, שמים כף מהמלית,מקפלים כלפי מטה,מכסים את המלית, מקפלים מהצדדים ומגלגלים עד הסוף.
- ככה עם כל העלים ממלאים את הסיר אחד אחרי השני.
- לשים את העלים הממולאים צמודים ועם תחתית הסגירה למטה.
- אם יש עלה גדול ניתן לחתוך לשניים.
- מוציאים את הגבעול הקשה מהאמצע וממלאים באותה שיטה.
- מצמידים את הכרובים אחד לשני וממלאים את הסיר.
- ניתן להוסיף פרוסות עגבניה למי שאוהב.
- לאחר שהסיר מלא בכרוב מוסיפים בצל קצוץ אחד ומספר שיני שום.
- בסיר עם מים מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים
- מוסיפים שמן, מלח פלפל, פפריקה מתוקה ומעט פפריקה חריפה לטעם.
- מערבבים את כל הנוזלים ביחד ויוצקים על הכרוב הממולאשהנוזלים יכסו את הכרוב הממולא.
- כדי שהכרוב לא יתפזר מכסים עם עלה כרוב אחד גדול
- מניחים מכסה יותר קטן שיצמיד את הכרובים ומכסים את הסיר במכסה
- מביאים לרתיחה ולאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה עד שהכרוב רך.
- כשהכרוב רך מוציאים את העלה שלמעלה,מגישים לאנשים ורואים אושר בעיניים.