מתכון למעמולים של סבתא גלילה עם סרטון הדגמה לפני הכל
הסיפור שלנו מתחיל לפני כארבעים שנה. בסוף יהיה מתכון למעמולים במילוי תמרים.
הדיירים שגרו בבניין הקטן בן שלוש הקומות בשכונת נווה שאנן שבחיפה, היו מיודדים מאד. כשהיה חסר סוכר או לחם, לא הססו לדפוק בדלת של השכנים ולבקש ואם היה צורך לשמור על הילדים, האימהות עזרו אחת לשנייה בשמחה. אלה היו זמנים של פעם.
לאחר כמה שנים, עזבו השכנים מהקומה הראשונה ובמקומם הגיעה משפחה חדשה. אמא, אבא ובת בשנות העשרים. בניגוד לשכנים הקודמים, המשפחה החדשה נהגה להסתגר בינה לבין עצמה. הם לא יצרו קשרים עם השכנים ולא התערו עם שכניהם. אנשים סגורים.
באחד הימים החליק אב המשפחה באמבטיה, שבר עצם במפרק הירך ואושפז בבית החולים. יוסי, השכן מקומה שנייה החליט ללכת לבקר את האב. האב שמח לראותו והשניים החלו לשוחח. תוך כדי שיחה אמר יוסי משפט באידיש.
התעניין האב מאיפה יוסי יודע אידיש
"אני מפולין" ענה יוסי
"איך אתה מפולין אם שם המשפחה שלך הוא טל-אור?"
"אני נולדתי למשפחת ליכטנטל (ליכט-פירושו אור) אולם בארץ שינינו את השם לטל-אור " ענה יוסי
בשנייה ששמע האיש את השם ליכטנטל החוויר, התרגש, התחיל לבכות, לא ידע מה לעשות עם עצמו.
נרעש עד עמקי נשמתו מילמל ליוסי המופתע "אנחנו בני דודים" ועיניו דומעות "אנחנו משפחה" וסיפר ליוסי את סיפורו.
האיש נולד וחי בפולין. כשהגיע לגיל עשרים החליט לעזוב את פולין, ללמוד עריכת דין ולחפש את מזלו בעולם הגדול.
דודו, שהיה איש אמיד מאד נתן לו את ברכתו וסכום כסף נכבד כדי שיוכל להתחיל את דרכו. וכך היה. האיש נסע לרודזיה של אז – זימבבואה של היום – למד עריכת דין והתבסס כלכלית. במשך השנים הקים לו חווה חקלאית גדולה ממנה התפרנס.
כשהתחילו מהומות על רקע גזעני, סגר את עסקיו, לקח את משפחתו הקטנה ועלו לארץ. "הדוד שלי – זה אבא שלך, שלמה ליכטנטל – כל מה שיש לי זה בזכות אביך.." מלמל האיש בדמעות.
הוריו של יוסי נספו בשואה. יוסי שבגיל חמש היה כשפרצה המלחמה, מחק את השנים מחייו.
עכשיו תגידו לי אתם, מה הסיכויים של אדם שאיבד את כל משפחתו בשואה, נשאר בלי אף קרוב משפחה, נסע לרודזיה והקים משפחה, עלה לארץ ישראל, הגיע דווקא לשכונת נווה שאנן בחיפה, גר בבניין כמה שנים, ואז, לגלות באקראי שהבן דוד שלך, שאביך נתן לו כסף לפני שנים, להתחיל את החיים, הוא השכן שלך מהקומה השנייה?
כל מילה בסיפור – אמת לאמיתה. לעיתים, המציאות עולה על כל דמיון.
באותו היום נקשר גורלן של שתי המשפחות.
יוסי, השכן שהלך לבקר את האיש, הוא אבא של בעלי. בעלי נקרא על שם סבו, שנספה בשואה.
יוסי נשוי כבר מעל לחמישים שנה לגלילה חמותי.
גלילה, ששורשי משפחתה נטועים בארצנו ומעולם לא עזבו לגולה, היא בשלנית בחסד עליון.
מתכון למעמולים של סבתא גלילה הוא מתכון אוצר.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו77 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
בואו תראו איך סבתא גלילה מכינה מעמולים
סבתא גלילה הסכימה לחשוף את דרך הכנת המעמולים.
גלילה מכינה את הבצק בקערה שהיתה של אמא שלה,
משפחה ששורשיה מתחילים בפקיעין ועם השנים עברו לטבריה,
סבתא מרגלית כהן-עודה ז"ל
גלילה לשה את הבצק של המעמולים
אחרי שהבצק מוכן,
עם היידים "מרדדת" את עיסת התמרים
בודקת שאין שאריות של תמרים בעיסה
"את רואה? את זה מוציאים"
מחלקים לארבעה כדורים את הבצק ואת התמרים
מתחילים עם כדור אחד.
מרדדים עלה ועליו מרדדים תמרים
מפזרים על התמרים סוכר וניל
מגלגלים לרולדה ארוכה ומהדקים הבצק היטב
עם סכין חרוצים פסים לאורך ולרוחב הבצק
פורסים את המעמולים במילוי תמרים לפרוסות
מסדרים את המעמולים בתבנית
מניחים בתבנית משומנת – המעמולים הורסים!
מעמולים במילוי תמרים – במסדר המפקד – אחד אחרי השני
לאחר האפיה טובלים את המעמולים בקערה עם אבקת סוכר
למתכונים נוספים לעוגיות לחצו כאן –
מתכונים לעוגיות
מחפשים עוד מתכונים לפורים\? בבקשה
מתכונים לפורים
מתכונים לעוגיות משלושה מצרכים בלבד כאן
מתכונים לעוגיות משלושה מצרכים בלבד
מעבירים את המעמולים לסיר שזה תפקידו בחיים כבר שנים
להכיל את המעמולים במילוי תמרים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מתכון למעמולים של סבתא גלילה
מה צריך בשביל להכין מעמולים במילוי תמרים?
500 גרם קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
500 גרם -חבילה אחת – תמרים ללא חרצנים
בערך 4 כפות ממרח תמרים
1/2 כוס מים
100 גרם חמאה
חצי כוס שמן
1 שקית סוכר וניל
קערה עם אבקת סוכר לפיזור על עוגיות מעמול לאחר האפיה.
איך מכינים מעמולים במילוי תמרים?
כל מתכון למעמולים מנצח מתחיל כאשר מנפים את הקמח, אבקת אפיה ומוסיפים קורט מלח.
בסיר קטן שמים כף מהמים מוסיפים החמאה וממיסים.
מוסיפים לחמאה המומסת את המים,שמן ומערבבים.
יוצקים הנוזלים לקערת הקמח ולשים.
במידת הצורך מוסיפים מעט ושמן על מנת שהבצק יהיה ניתן לעיבוד.
לשים היטב 10 דקות עד שהבצק מוכן.
מוציאים התמרים מהאריזה ועם האצבעות מרדדים את התמרים.
מוציאים את הגרעינים או החרצנים שנשארו בעיסה.
מחלקים הבצק ל-4 כדורים.
את התמרים פורסים ל-4 יחידות.
מרדדים כדור בצק, מרדדים יריעת תמרים.
מניחים את התמרים על הבצק ומרדדים ביחד.
אם רוצים – מורחים על התמרים שכבה דקה של ממרח תמרים.
מפזרים מעל התמרים מעט סוכר וניל ומגלגלים לרולדה ארוכה.
עם סכין חרוצים פסים לאורך ולרוחב הבצק.
פורסים לפרוסות.
משמנים תבנית ומסדרים בה מעמולים .
בתנור שחומם מראש ל – 175 מעלות מכניסים עוגיות מעמול ואופים כעשר דקות.
אחרי עשר דקות מנמיכים ל – 160 מעלות ואופים עוד כחצי שעה עד שהמעמולים משחימים.
מוציאים מהתנור, נותנים להם להתקרר וטובלים אותם בקערת אבקת סוכר.
עוגיות מעמול נשמרות בסיר מכוסה עד חודש ימים. אין צורך בקירור.
חג שמח חברימים!
מעמולים הן שילוב מתוק של בצק טעים ותמרים. מתכון למעמולים במילוי תמרים של סבתא גלילה תמיד מנצח!