מתכון למעמולים של סבתא גלילה

איך מכינים מעמול תמרים בטעם של פעם סרטון ותמונות שלב אחרי שלב

המעמולים של סבתא גלילה
Print Friendly, PDF & Email

מתכון למעמולים של סבתא גלילה עם סרטון הדגמה לפני הכל


הסיפור שלנו מתחיל לפני כארבעים שנה. בסוף יהיה מתכון למעמולים במילוי תמרים.

הדיירים שגרו בבניין הקטן בן שלוש הקומות בשכונת נווה שאנן שבחיפה, היו מיודדים מאד.
כשהיה חסר סוכר או לחם, לא הססו לדפוק בדלת של השכנים ולבקש ואם היה צורך לשמור על הילדים, האימהות עזרו אחת לשנייה בשמחה.
אלה היו זמנים של פעם.
לאחר כמה שנים, עזבו השכנים מהקומה הראשונה ובמקומם הגיעה משפחה חדשה.
אמא, אבא ובת בשנות העשרים. בניגוד לשכנים הקודמים, המשפחה החדשה נהגה להסתגר בינה לבין עצמה.
הם לא יצרו קשרים עם השכנים ולא התערו עם שכניהם. אנשים סגורים.
באחד הימים החליק אב המשפחה באמבטיה, שבר עצם במפרק הירך ואושפז בבית החולים.
יוסי, השכן מקומה שנייה החליט ללכת לבקר את האב.
האב שמח לראותו והשניים החלו לשוחח. תוך כדי שיחה אמר יוסי משפט באידיש.
התעניין האב מאיפה יוסי יודע אידיש
"אני מפולין" ענה יוסי
"איך אתה מפולין אם שם המשפחה שלך הוא טל-אור?"
"אני נולדתי למשפחת ליכטנטל (ליכט-פירושו אור) אולם בארץ שינינו את השם לטל-אור " ענה יוסי

בשנייה ששמע האיש את השם ליכטנטל החוויר, התרגש, התחיל לבכות, לא ידע מה לעשות עם עצמו.
נרעש עד עמקי נשמתו מילמל ליוסי המופתע "אנחנו בני דודים" ועיניו דומעות "אנחנו משפחה".
האיש נולד וחי בפולין. כשהגיע לגיל עשרים החליט לעזוב את פולין, ללמוד עריכת דין ולחפש את מזלו בעולם הגדול.
דודו, שהיה איש אמיד מאד נתן לו את ברכתו וסכום כסף נכבד כדי שיוכל להתחיל את דרכו.
וכך היה. האיש נסע לרודזיה של אז – זימבבואה של היום – למד עריכת דין והתבסס כלכלית.
במשך השנים הקים לו חווה חקלאית גדולה ממנה התפרנס.
כשהתחילו מהומות על רקע גזעני, סגר את עסקיו, לקח את משפחתו הקטנה ועלו לארץ.
"הדוד שלי – זה אבא שלך, שלמה ליכטנטל – כל מה שיש לי זה בזכות אביך.." מלמל האיש בדמעות.

הוריו של יוסי נספו בשואה. יוסי שבגיל חמש היה כשפרצה המלחמה, מחק את השנים מחייו.

עכשיו תגידו לי אתם,
מה הסיכויים של אדם שאיבד את כל משפחתו בשואה,
נשאר בלי  אף קרוב משפחה, נסע לרודזיה והקים משפחה,
עלה לארץ ישראל, הגיע דווקא לשכונת נווה שאנן בחיפה,
גר בבניין כמה שנים, ואז, לגלות באקראי שהבן דוד שלך,
שאביו נתן לך כסף לפני שנים, להתחיל את החיים,
הוא השכן שלך מהקומה השנייה?
כל מילה בסיפור – אמת לאמיתה. לעיתים, המציאות עולה על כל דמיון.

באותו היום נקשר גורלן של שתי המשפחות.

יוסי, השכן שהלך לבקר את האיש, הוא אבא של בעלי. בעלי נקרא לזכר סבו, שנספה בשואה.
יוסי נשוי כבר מעל לחמישים שנה לגלילה חמותי.
גלילה, ששורשי משפחתה נטועים בארצנו ומעולם לא עזבו לגולה, היא בשלנית בחסד עליון.
מתכון למעמולים של סבתא גלילה הוא מתכון למעמלוים שהם יהלומים.

 

בואו תראו איך סבתא גלילה מכינה מעמולים

המעמולים של סבתא גלילה

סבתא גלילה הסכימה לחשוף את דרך הכנת המעמולים.

גלילה מכינה את הבצק בקערה שהיתה של אמא שלה,
משפחה ששורשיה מתחילים בפקיעין ועם השנים עברו לטבריה,
סבתא מרגלית כהן-עודה ז"ל

המעמולים של סבתא גלילה

גלילה לשה את הבצק של המעמולים

המעמולים של סבתא גלילה

אחרי שהבצק מוכן,
עם היידים "מרדדת" את עיסת התמרים
בודקת שאין שאריות של תמרים בעיסה
"את רואה? את זה מוציאים"

המעמולים של סבתא גלילה

מחלקים לארבעה כדורים את הבצק ואת התמרים

המעמולים של סבתא גלילה

מתחילים עם כדור אחד.
מרדדים עלה ועליו מרדדים תמרים

המעמולים של סבתא גלילה

מפזרים על התמרים סוכר וניל

המעמולים של סבתא גלילה

מגלגלים לרולדה ארוכה ומהדקים הבצק היטב

המעמולים של סבתא גלילה

עם סכין חרוצים פסים לאורך ולרוחב הבצק

המעמולים של סבתא גלילה

פורסים את המעמולים במילוי תמרים לפרוסות

המעמולים של סבתא גלילה

מסדרים את המעמולים בתבנית

המעמולים של סבתא גלילה

מניחים בתבנית משומנת – המעמולים הורסים!

המעמולים של סבתא גלילה

מעמולים במילוי תמרים – במסדר המפקד – אחד אחרי השני

המעמולים של סבתא גלילה

לאחר האפיה טובלים את המעמולים בקערה עם אבקת סוכר

המעמולים של סבתא גלילה

למתכונים נוספים לעוגיות לחצו  כאן – מתכונים לעוגיות

מתכונים לעוגיות משלושה מצרכים בלבד כאן
מתכונים לעוגיות משלושה מצרכים בלבד

מעבירים את המעמולים לסיר שזה תפקידו בחיים כבר שנים
להכיל את המעמולים במילוי תמרים

המעמולים של סבתא גלילה

מתכון למעמולים של סבתא גלילה






 

מה צריך בשביל להכין מעמולים במילוי תמרים?

500 ג' קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
500 ג' -חבילה אחת – תמרים ללא חרצנים
בערך 4 כפות ממרח תמרים
1/2 כוס מים
100 ג' חמאה
חצי כוס שמן
1 שקית סוכר וניל
קערה עם אבקת סוכר לפיזור על עוגיות מעמול לאחר האפיה.

איך מכינים מעמולים במילוי תמרים?

כל מתכון למעמולים מנצח מתחיל כאשר מנפים את הקמח, אבקת אפיה ומוסיפים קורט מלח.
בסיר קטן שמים כף מהמים מוסיפיםהחמאה וממיסים.
מוסיפים לחמאה המומסת את המים,שמן ומערבבים.
יוצקים הנוזלים לקערת הקמח ולשים.
במידת הצורך מוסיפים מעט ושמן על מנת שהבצק יהיה ניתן לעיבוד.
לשים היטב 10 דקות עד שהבצק מוכן.
מוציאים התמרים מהאריזה ועם האצבעות מרדדים את התמרים.
מוציאים את הגרעינים או החרצנים שנשארו בעיסה.
מחלקים הבצק ל-4 כדורים.
את התמרים פורסים ל-4 יחידות.
מרדדים כדור בצק, מרדדים יריעת תמרים.
מניחים את התמרים על הבצק ומרדדים ביחד.
אם רוצים – מורחים על התמרים שכבה דקה של ממרח תמרים.
מפזרים מעל התמרים מעט סוכר וניל ומגלגלים לרולדה ארוכה.
עם סכין חרוצים פסים לאורך ולרוחב הבצק.
פורסים לפרוסות.
משמנים תבנית ומסדרים בה מעמולים .
בתנור שחומם מראש ל – 175 מעלות מכניסים עוגיות מעמול ואופים כעשר דקות.
אחרי עשר דקות מנמיכים ל – 160 מעלות ואופים עוד כחצי שעה עד שהמעמולים משחימים.
מוציאים מהתנור, נותנים להם להתקרר וטובלים אותם בקערת אבקת סוכר.
עוגיות מעמול נשמרות בסיר מכוסה עד חודש ימים. אין צורך בקירור.
חג שמח חברימים!

מעמולים הן שילוב מתוק של בצק טעים ותמרים. מתכון למעמולים במילוי תמרים של סבתא גלילה תמיד מנצח!  

מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

 

22

 

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!



תגובות

עוד מתכונים טעימים