סבתא גלילה מדגימה איך מכינים קישואים ממולאים עם אורז וצנוברים – ועכשיו הסרטון:
זוכרים שסיפרתי לכם פעם על חמותי, סבתא גלילה, שאצלה כל מאכל הוא מותג בפני עצמו?
סיפרתי לכם על זה כשקבלנו ממנה את המתכון ליהלומי המעמולים של סבתא גלילה.
באותו פוסט גם סיפרתי על ראלף – קישואים ממולאים באורז וצנוברים – לורן.
לכבוד ראש השנה הסכימה סבתא גלילה לחשוף את דרך הכנת הקישואים ממולאים באורז וצנוברים.
תמיד כשמגיעה קערת הקישואים הממולאים באורז וצנוברים נרשמת התנפלות.
המאכל שתמיד מתחסל ראשון. כמה שלא תכין סבתא גלילה קישואים, תמיד הם יתחסלו.
הקישואים קטנים, ממולאים עם אורז וצנוברים עם רוטב לימוני, שום ונענע הורס.
מעדן אמיתי!!
אחראי לאספקת הקישואים זה סבא יוסי, שיורד מוקדם בבוקר לשוק, בוחר את הקישואים הכי קטנים והכי טריים.
הלכתי לסבתא גלילה לתעד איך היא מכינה את הקישואים ממולאים באורז וצנוברים.
ראשית, שוטפים את הקישואים ומורידים גם את ראש הקישוא
וגם מצידו השני מיישרים אותו.
עם סכין-ידית מיוחדת כמו בתמונה מרוקנים את פנים הקישואים
שומרים את הפנים ממנו נכין סלט קישואים פיקנטי.
סבתא גלילה, בסבלנות יתרה מרוקנת את פנים הקישוא
עד שנשארת קליפה ממש דקה מסביב.
אם אתם רואים בתמונה כמה לא מושלמים
זה בגלל שסוויט דוּלי הכינה ולא סבתא גלילה(:
שמים בקערה אורז מלא, צנוברים פלפל ומלח
מערבבים הכל ביחד
אחרי שמילאה סבתא גלילה את הקישוא
היא דופקת אותו על שפת הקערה כדי שכל האורז יכנס עד הסוף
מעבירה למחבת עם טיפת שמן זית ומטגנת אותם קלות
לאחר הטיגון מעבירה אותם לסיר ומסדרת אותם צמודים אחד לשני
סבתא גלילה מניחה בסיר רק שכבה אחת של קישואים.
מוסיפים מים, תבלינים ושמים לבשל על האש.
כך הם נראים לאחר הבישול.
מצאתי תמונה מאחד החגים בהם הקישואים כיכבו על השולחן
וכך נראים הדוגמנים שלנו בשלב הצילומים.
ובפינתנו מי הכינה את המתכון והביאה הוכחות? ווקשה!
זוכרים ששמרנו את פנים הקישואים?
מהם הכינה סבתא גלילה סלט קישואים פיקנטי
המתכון פה: סלט קישואים פיקנטי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אם אתם מחפשים עוד מתכונים טעימים עם ירקות הכל כאן
מתכונים לירקות
רוצו למטבח.
קישואים ממולאים באורז וצנוברים
מה צריך בשביל קישואים ממולאים באורז וצנוברים?
כ – 20 קישואים קטנים שטופים.
2 כוסות אורז מלא חצי מבושל
ראש שום מקולף – חלק פרוס לפרוסות וחלק משאירים שיניים שלמות
כחצי כוס חד פעמי חמה נענע יבשה מפוררת
רבע כוס חד פעמי חמה מיץ לימון סחוט
150 גרם צנוברים קלויים
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
בערך כוס וחצי מים לבשל את הקישואים.
הכנות מוקדמות:
איך מכינים את האורז המלא?
משרים את האורז לעשרים דקות במים חמים ואז זמן הבישול מתקצר.
שמים בסיר
2 כוסות אורז
2 כוסות מים
כף שמן וקצת מלח לטעם
ומבשלים עד שהאורז חצי מוכן.
אם המים לא התאדו, יש לסנן המים ולשים האורז בקערה.
איך מכינים נענע יבשה מפוררת?
1 כוס חד פעמית חמה של נענע טריה שוטפים ומייבשים בשמש.
אם השמש חזקה תוך יום הנענע מתייבשת,
אבל אפשר להשתמש גם בנענע טריה או בתבלין נענע.
איך מכינים קישואים ממולאים באורז וצנוברים?
שוטפים את הקשואים.
חותכים את ראש הקישוא וגם מצידו השני פרוסה דקה ומניחים בצד.
מרוקנים את פנים הקישוא עם סכין-ידית מיוחדת עד שהקישוא מרוקן.
את תוכן הקישואים לא זורקים נשתמש בהם לסלט קישואים נהדר.
מוסיפים לקערת האורז את הצנוברים, פלפל ומלח ומערבבים הכל.
ממלאים את הקישואים.
מטגנים קלות את הקישואים משני הצדדים.
אחרי הטיגון מעבירים את הקישואים לסיר ומסדרים אותם צמודים אחד לשני.
מוסיפים מים בכמות שמכסה את הקישואים אך לא יותר מדי.
מוסיפים פלפל, מלח, מיץ לימון ואת ראש השום.
לבשל על אש גבוהה ולהביא לרתיחה.
אחרי הרתיחה, להנמיך ולבשל לפחות כחצי שעה עד ארבעים דקות עד שהמים נספגים בקישואים.
בזמן הבישול יש לכסות את הסיר עם מכסה.
מעדן אמיתי!
המתכון הוא צמחוני אולם אפשר להוסיף כ-250 גרם בשר במידת הצורך.
מטגנים בצל במעט שמן עד שהבצל משחים.
מוסיפים הבשר ועם מזלג מפוררים הבשר עד שכולו מבושל.
מוסיפים לתערובת האורז וממלאים.