לביבות גבינה מתוקות בעשר דקות
סוויט דולי
לביבות גבינה מתוקות בעשר דקות, כמו בשיר אמא נתנה לביבה לי, לביבה חמה ומתוקה
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Course לביבות גבינה מתוקות בעשר דקות
Cuisine בישול ישראלי
- 250 גרם גבינה מוצקה כמו ריקוטה או כנען
- 2 ביצים
- 1/2 כוס סוכר/סוכר חום
- 1/4 כפית קינמון
- 1 כוס קמח תופח או קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפיה
- שמן לטיגון
- אבקת סוכר
מערבבים את הגבינה, הביצים הסוכר והקינמון לבלילה אחידה ובסוף מוסיפים את הקמח.
מחממים שמן לטיגון.
הבצק יוצא מאד רך לא לפחד לעבוד איתו.
להרטיב את הידיים ועם ידיים רטובות יוצרים כדורים טיפה שטוחים. לקחת גוש קטן של בצק ולשטח אותו בידיים, אפשר למתוח קלות ולשים בשמן. לאחר כמה דקות להפוך לצד השני.רצוי לשטח כמה שיותר את הבצק כדי שאחרי הטיגון לא ישאר "בצק חי" בלביבה. כשהלביבה שחומה, להוציא מהשמן ולהניח על נייר סופג.
אם רוצים אפשר להוסיף קובית שוקולד בתוך הבצק, לכסות ולטגן.
לפני ההגשה יש לפזר אבקת סוכר.
אוכלים אותן אחת אחרי השנייה ככה שאי אפשר להפסיק והיידה מחכה לתמונות!
חנוכה שמח!