Go Back Email Link
לביבות עדשים עם ירקות

לביבות עדשים עם ירקות

סוויט דולי
לביבות עדשים ירוקות אפויות או מטוגנות, בגירסת ללא גלוטן, טעימות אש!
Prep Time 1 hour
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Course לביבות עדשים עם ירקות
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 2 כוסות עדשים ירוקות- מבושלות
  • 1 גזר מרוסק
  • 1 קישוא מרוסק
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה – לא חייב
  • 2 שיני שום
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור לטעם
  • 50 גרם נטורינה לטיגון

Instructions
 

  • טוחנים במעבד מזון את הגזר ואת הקישוא.
    טוחנים את הפטרוזיליה והכוסברה קצוץ דק.
  • מוסיפים את העדשים, שיני שום וטוחנים הכל ביחד.
    מוסיפים לעיסה ביצה, מלח ופלפל ומערבבים.
    מוסיפים פירורי לחם או קורנפלור ומערבבים לבלילה אחידה.

גירסת אפייה:

  • מצפים תבנית אפייה עם נייר אפייה, משמנים את נייר האפייה יוצרים לביבות ומסדרים על תבנית האפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות, כשלושים דקות והופכים אם צריך.

גירסת טיגון:

  • מחממים מחבת על האש מעבירים מעט נטורינה על המחבת רק לשמן את התבנית, יוצרים קציצות ושמים על המחבת, מטגנים כחמש דקות מכל צד עד שהלביבות משחימות.
  • תהנו אהובות ואהובים!
Keyword לביבות